Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
Yds sarti disinda sinav icerigi olarak yani
-
@ekeblad Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Uzman Yardımcılığı sınavında İngilizce kompozisyon varmış hocam.
-
@sbf11 valla hocam bilemedim yani .amacım speaking var mı acaba deyip rakip elemek değil .Önümde vmy sınavı var .şimdi speaking felan varsa hiç bulaşmak isetmiyorum .Keşke bir bilen olsa da bizi aydınlatsa .
-
Yönetmelikte, sözlü sınav kısmında "Giriş sınavı duyurusunda belirtilen sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi" kısmı var. Yabancı dil de %40lık bir dilime sahip olduğuna göre mülakat ingilizce yapılır gibi
-
@poohdini arayıp sorsak uygun düşer mi acep
-
@gpale mülakatın içeriğine ilişkin bilgi verirler mi ki?
-
@poohdini çok açıklayıcı konuşmazlar ama belki speaking konusunda bilgi verirler
-
@gpale Birkaç hususa açıklık getireyim arkadaşlar herkes için aydınlatıcı olur. Öncelikle 21 Ağustos 2020 tarihinde Ticaret Uzmanlığı Yönetmeliği yayımlanarak Dış Ticaret Uzmanlığı Yönetmeliği ve Gümrük ve Ticaret Uzmanlığı Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır. Kadrolar tek bir uzmanlıkta birleştirilmiş, alım koşulları ve sınav şekli yeniden düzenlenmiştir. Bu açıdan bu alım dış ticaret uzman yardımcılığı mı ticaret uzman yardımcılığı mı şeklinde sorulara da cevap niteliğindedir. Artık dış ticaret uzman yardımcılığı diye bir kadro zaten kalmadı. Hangi birimde görev yapacağınız tamamen bakanlığın ihtiyaçlarına kalmıştır. Alınanların bir kısmı veya hepsi dış ticaret birimlerinde de görev yapabilir.
-
@keynesinvarisi hocam 2014 de yapılan gümrük sinavi test olmuş ,yabancı dil de test olmuş .memurlar nette sayfalarca okudum .Dış Ticaret ise tam bu tarzda .Hatta para yatırma kısmı bile aynı .2010 yılında 75 TL yatırılmış ama gümrükte para yatırılmamış .Tabiki kadro bakanlığın tamamına alınıyor ama ihtiyaç dış ticaretteyse ona göre bir alım olmaz mı ?
-
@gpale ben aramayı düşünüyorum .Bi kaç kişi ararsa elbet birimizden birine söylerler .açıkçası speaking varsa ben bu sınava hiç çaba göstermeyeceğim boşuna 2 ayım heba olmasın .
-
@ekeblad Hocam eskiyi unutun. Ona göre bir alım diye bir şey yok. Gümrük birimlerinde de ihtiyaç olsa aynı şekilde ilana çıkılarak aynı sınav yapılarak Ticaret Uzman Yardımcısı alınacak, dış ticaret birimlerinde de ihtiyaç olsa aynı şekilde ilana çıkılarak aynı sınav yapılarak Ticaret Uzman Yardımcısı alınacak artık. Bu 60 kişinin hepsi gümrük birimlerine de alınıyor olabilir mesela bunu artık bilmenin imkanı yok. Şahsi fikrim bu 60 kişi genel müdürlüklere dağıtılacak. Belki dış ticarette de ihtiyaç vardır birkaç kişi de oraya gider.
-
vmy ve burayı aynı anda kazansanız hangisini tercih ederdiniz arkadaşlar?
-
@keynesinvarisi hocam peki speaking olur mu sizce ?
-
@uvyx büyük ihtimalle iki sınava da gireceğim hocam .İkisini aynı anda kazanamam.konuları çok farklı çünkü .olur da kazanan olursa bu unvanı seçer bence .çünkü dağlar kadar fark var .
-
arkadaşlar, maaşlara dair bir bilgisi olan var mı acaba? bir de bireysel mülakat mı olur yoksa grup mülakatı mı sizce? bir de çalışma yeri ankara değil mi?
-
@ekeblad Sanmıyorum hocam.
-
@miako kamu kurumlarinda grup mülakati hiç duymadım
-
@beirutde bir arkadaşım eğer ingilizce speaking sınavı olursa gruplar hâlinde alıp bi konu için tartışmanızı bekleyebilirler dedi ben de ondan sordum hiç bilmediğimden
-
@miako ölümlerden ölüm beğen .
-
@ekeblad kesin bir bilgi değil sadece arkadaşımın söylediği bu, ben de öğrenmek için buraya yazdım lütfen tek bu bilgiye bağlı kalmayın