Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@sbky1
anladım hocam. zaten soru biraz havada kalmış gibi. hayırlısı olsun. -
@hpolitics
127 yi mahalli idareler diye hatırlıyorum hocam. 126 olabilir evet kuruluş esasları genel olarak örgütlenmeden bahsediyor da kural demesi kafamı karıştırdı sadece. -
@duha mahalli idareler icin de dedim hocam :), ama soru kapali tam ne istedigi belli degil birisi cikip cb yetkilerini yazsa niye yazdin diyemeyiz o merkezi idare degil mi ben soruyi okudugumda teskilatlanma acisindan dedim onu yazdim
-
Arkadaşlar genel iktisattan ne sorulduğunu hatırlıyor musunuz?
-
Benim gibi listeye girip gitmeyen var mı maliyeden ?
Bu şartl altında çok Zor gerçekten umarım pişman olmam -
Alanim olmadigi icin mi bilmiyorum ama iktisat bana zor geldi.
Hatirladigim kadariyla uretim olanaklari egrisi cizdirildi bugday ve otomobil uretilen bir piyasada, icinde uzerinde ve disindaki nokta ne ifade eder ve uretim olanaklari egrisini disa kaydiran nedir diye bir soru vardi
Avrupada deflasyonist iktisatla ilgili bir soru vardi zombi krediler falan yaziyordu bunun altindaki iktisadi sebebi soruyordu
Turkiyenin cari borclar icin aldigi yeni onlemler
Pandemi donemi 2020 yili 2. Ve 3. Ceyrekteki ihracat ve ithalatin bolgesel bazda değerlendirilmesi
Tcmbnin fiyat istikrarı saglanmasi icin aldigi onlemler -
Bir daha girecek olanlarin korona donemi güncel ekonomik gelismelere agirlik vermesini oneririm. Genelde güncel gelismeler sorulmustu. Hukukta istirdat davasi, vali kaymakam gorev atanma tanimlari, hukukta boşluk nedir ve anonim sirkette yonetim kurulu sahsi sorumlulukla ilgili sorular vardi. Temel bilgilerdi.
-
Merhaba arkadaşlar, sınava uluslararası ticaret bölümünden giren varsa alan sorularını yazabilir mi
-
Sınav aşırı derece zorlayıcıydı. 8 tane ingilizce sorusu 3-3 çeviri 2 tane kompozisyon bu nedir? Genel ekonomiyi yapan gitsin merkez bankasında çalışsın ciddiyim. Bence çok fazla elenme olacak.
-
Ingilizce sorularinin her biri ayni puan miydi?
Ve kimseyi ise almaya niyetleri yok bu alimda gibi geldi, mayista da boyle sorarlar mi bilmiyorum -
@xxxxx evet aynılardı hocam baktım
-
@alegro teşekkürler hocam. Peki açıklama sozluye hak kazandiniz kazanamadiniz seklinde mi oluyor yoksa bolum bazlı puanlarimizi ogrenebiliyor muyuz uzman yardımcılığı sinavlarinda daha once tecrubeniz varsa
-
İngilizcesi bile dışişleri meslek memurluğu sınavından zordu, üstelik 3 saatten çok daha zaman gerektiren 8 soru vardı.. açık konuşayım, bu kurumun uzmanlarının hiç birinin o İngilizce sorularından 80 üstü alacağını zannetmiyorum..
-
@xxxxx ben 2 kompozisyonu ingilizce yazdım öyleydi değil mi
-
ekonomi soruları da ayrı alem.. kimseyi almamak için dizayn edilmiş bir sınav gibi.. hakkımızda hayırlısı ne diyim..
-
@alegro evet ingilizce yazilacakti
-
@utic -1939 üçlü ittifak nedir
-Keynesin klasik liberalizme eleştirisi ve önerileri
-2019 avrupa parlamentosu seçimlerini analiz ediniz
-Karadeniz ekonomik işbirliği örgütü üyeler hedefler kuruluş süreci -
Gördüğüm en saçma sapan ve zor sınavdı diyebilirim 2. alıma 100 lira vermeye gerek bile yok.
-
@supernova uluslararası ilişkiler olabilir mi bu uluslararası ticareti sormuştum, ticaretse eğer çok kötü
-
Arkadaşlar İktisat bölümünden giren ve alana hakim birisi olarak söylüyorum hayatımda bu kadar zorlayıcı bir sınav görmedim. Sitedeki eski sınav sorularıyla uzaktan yakından ilgisi yok! Güncel sorulardan hatirladiklarim;
- a) Üretim olanakları eğrisi üzerinde, altında yukarısında olmak ne ifade eder? Çizerek açıklayın.
b) Üretim olanakları eğrisini yukarı kaydiran şey nedir?
-
Merkez Bankalarının pandemiden itibaren fiyat istikrarına katkı sağlayacak müdahalede bulunduğu görülmektedir. TCMB nin salgının başlangıcından beri yaptığı müdahalelerin fiyat istikrarı ve finansal istikrara katkısını tartışın.
-
Euro krizi ortaya çıkma sebebi batık şirketler, verilmemesi gereken krediler ve yapilandirmalar vs olarak gözükmektedir. Bunun sebebi nedir? Açıklayınız
-
Dünyada pandemi başladığından beri dış ticaret değişim miktarlarının bir yıl önceki haliyle karşılaştırmasını dünya genelinde açıklayın
-
Pandemiyle beraber dış ticaret daralirken tıbbi cihaz, aşı ve diğer ürünleri nasıl değişiklik göstermiştir? Dünya genelinde kıyaslayarak açıklayın.
-
Serbest bölgelerin özelliklerini, avantaj ve muafiyetlerini açıklayarak faaliyet alanlarını belirtin.
-
Türkiye de cari açığı düşürmek için yapılan yapısal tedbirleri yazıp kısaca açıklayın.