Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@sasanni34 sınavları karıştırmışım o zaman. teşekkürler cevap verdiğin için.
-
Arkadaşlar yanımızda çanta getirmek durumunda kalırsak ve hiçbir yere bırakamazsak ne olur bizi salona mı almazlar? İçeride bir şekilde tutamazlar mı böyle bir ihtimal hiç mi yok?
-
Evet ne olucak? Ben de çanta getiricem..
-
@fdl valla ben de getirmeden nasıl giderim diye hesap yapıyorum da kafama hiç yatmadı sınav giriş belgesinde çantadan madeni paraya kadar hiçbir şey getiremiyoruz gibi bir imaj olunca sormak istedim. Daha önce hiç kurum sınavına girmedim eğer sıkıntı olmayacaksa sorun yok.
-
@supernova diğer kurum sınavlarında böyle olmuyor yalnız .Ben kaç tane sınava girdim .böylesini ilk defa gördüm .
-
sınava nasıl gideceksiniz arkadaşlar ? Refekatcinin izni kabul olmamis da .O zaman yasak mı ?
-
@ekeblad Kendi izin belgenize refakatçiyi eklemeniz gerekiyordu.
-
@shepherd kendi izin belgesi derken ? Bizim izin belgemiz yok ki
-
çok önemli mi ? Yani refakatçi olsa bir sorun olmayacağını düşünüyorum ama
-
@ekeblad Bilmiyorum, genelgede yazdığı için ben aldım ne olur ne olmaz diye.
Bu arada hes kodlarını girdik ama belgede hes kodu yok. Sizde de böyle değil mi?
-
@shepherd evet bende de yok.sadece fotoğraf var .
-
Arkadaşlar refakatçim ile özel arabayla gideceğiz. Refakatçi için izin almak gerekiyor mu acaba?
-
Ankara'da yaşayıp sınava gidecekler + 1 refakatçi zaten muaf belgeye vs. gerek yok giriş belgesi yeterli
-
@cmonn18 teşekkürler. Insan emin olamıyor bir yerde yazmayınca.
-
@shirelı gerek yokmuş hocam .
-
Arkadaşlar sınava Kamu Yönetimi alanından girdim. Kamu yönetimi alanındaki soruları yazacağım. Bana gelen sorular bu şekildeydi;
1-siyasal katılma kavramı nedir, kapsamı, türleri tarihsel gelişimi vb açıklayınız.2-1982 anayasasına göre mahalli idareleri açıklayınız.
3-1982 anayasasına göre merkezi idarenin kuruluşundaki kuralları açıklayınız.
4-Yönetim Biliminde POSDCORB nedir? Literatüre girişiyle birlikte açıklayınız.
Sorular klasikti. 4 soru toplam 100 puan. İktisat soruları da klasikti. Maalesef o soruları hatırlamıyorum. İlerde sınava girmeyi düşünen arkadaşlar olursa belki faydası olur. İyi forumlar.
-
@sbky1
teşekkürler hocam. 3. soruya nasıl bir açıklama yaptınız acaba? kural derken bakanlıklar cb kararnamesi ile kurulur gibi mi? -
Ben de kamudan girdim bence kamu soruları kolaydı ama genel iktisat beni biraz zorladı
-
Rica ederim. Hocam o soruya içi dolu bir cevap veremedim maalesef.
-
@duha yok orada merkezi idare basligi altindaki 126 127 soruyodu