Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
Bugun sinava kac kisi katilmis ogrenen oldu mu ?
-
@yelloww 170
-
Nasıl geçti arkadaşlar
-
@ankara19 bence ilk oturum kolay ikinci oturum zordu.
-
@saitulukurt 230 fire mi vardı
-
Sınavlar 90 sınırda kapatıyor bu insanlar zaten klasik sınavlara girebilmek için o puanı alıyorlar başvuru alınan dönem ile sınav arasında 2 ay fark var pandemiden dolayı o 2 ayda maddi manevi bir sürü sorun yaşanabilir , girmeyenler başvurmasaydı en fazla 1 puan daha düşerdi zaten liste özellikle 80 civarı puanı olup sürekli bu 90 üstü listedekilere laf söyleyen arkadaşlar işlerine baksın artık keyfi başvuru sayısı 20 civarı iken milleti zan altında bırakıp durmayın
-
@maveraünnehr35 130 fire
-
@saitulukurt baktım şimdi bende 300 müş ilan yüzde 50 ye yakın bi oran çok kötü durum çok vahim başvurmak hak ama gitmemek haksızlık kurumlara ihanet, küsüratla kaçıranlara bol sabır..
-
Virgül ile 3 farklı kurum sınavına giremedim. Ticareti de virgül ile kaçırdım. Ticaret bakanliginin 3 kadro icin de katılım neredeyse hep yüzde 50 civarı oldu kimse boş yapmasın burada. Utanmadan başvurup gelmeyenleri savunuyorlar.
-
umarım bu başvurup keyfi için gitmeyenleri baska kurumlar da KEYFİYETTEN ALMAZ .Anlaşılan sizin ise ihtiyacınız yok .Boşuna ağlamayın .Her şey mustehak size .
-
Üstadlar merhaba,
Biri iç iskonto dış iskonto kısa ve öz şekilde formüllerini yazabilir mi? Kitap getirmeyi düşünemedik, selamlar
-
@importante A.n.t/ 1200 dış iskonto,, A.n.t/1200+nt iç iskonto
-
@saitulukurt ay baz aldım yıl gün derse 100 ve 36.000 payda kısmı
-
@malatyalı-sis oncelikle bu tip tartismalara daha once hic girmedigimi ve uzak kalmaya gayret ettigimi belirtmeliyim. ote yandan, ortada "utanilacak" bir durumun olup olmadigina karar verebilecek merci oldugunuzu dusunmenizi hayretle okudum. bu konu daha once defalarca konusuldu ancak hala benzer cevaplarin veriliyor olmasi beni bu karsiligi vermeye itti. daha once de belirtildigi gibi, sinav basvurulari oldukca uzun zaman once alindi ve diger sinavlarin surecleri sonuclanmadan ust uste sinavlarin acilmasi insanlari tum sinavlara basvurmaya zorladi. kendim ve sinavlarda tanistigim/ bu konu uzerine konustugum bircok kisi de bu durumdan memnun degildi. ozellikle pandemi doneminde, yani bircok farkli degiskenin bulundugu ve dinamizmin bu kadar sert yasandigi konjonkturde boylesine statik dusuncelere anlam verememekte olup bu kosullarda halihazirda diken uzerinde olan adaylarin suclanmasini pek rasyonel bulmuyorum. itirazlariniz varsa bunu yetkili mercilere iletin. goruldugu gibi, insanlarin cogunlugu sahip olduklari haklar cercevesinde kendi cikarini maksimize etmeye calisiyor. kisisel metodolojinizdeki ahlak felsefesine gore bu tip yorumlarda ve ithamlarda bulunmanizi akillara durgunluk verici buluyorum. saygilarimla
-
@justinterrogate 2 ay içerisinde ne değişebilir ki anlatrığınız kadar başvurudan sonra başka kuruma atananlara veya mücbir sebeple giremeyenlere söylenmedi yukarda yazılanlar. Zaten hak meselesi değil vicdan meselesi. Bieryler faydasını max yaparken toplupmun faydasını düşüyorsa terkip hatası olur.
-
@saitulukurt 2 ay icerisinde cok sey degisebilir ki degisti de. ertelenen sinavlara gore yeniden pozisyon alinmis olabilir. yazdiginiz gibi atanma veya baska kisisel sebepler de gerceklesmis olabilir. buna ek olarak, cevabim spesifik olarak keyfiyet vs gibi kelimeler kullanmadan genelleyici bir bicimde yazilan mesaja karsilikti. gorulecegi uzere zaten konuya genel bir mesaj yerine sahsi alintilayarak cevap verdim. bu dogrultuda, yazmis oldugum mesaji cevap vermis oldugum mesajla birlikte okursaniz fikirlerim hakkinda daha anlamli bir cikarimda bulunabilirsiniz.
-
Böyle prestijli bir meslek için sınava çağrılan 300 kişiden 130 kişinin sınava gitmemesi ne acı. Şu kadar mülakattan elendim deyip her yerde ağlayan sızlayan ama iki sınava hak kazanıp gitmeyenler; 90 üstü puanla atanamıyorum zoruma gidiyor deyip her yerde şov yapıp sınavlara gitmeyenler; "Hak kazanırsak bir de klasik sınav görürüz" deyip sınava gitmeyenler... Demek ki bu arkadaşlar işsiz değil veya bazı "garantileri" var. Sınavlar üst üste geldiği için bu süreçte atananlara, elinde olmayan sebeplerle gelmeyenlere değil bu sözler.
Neyse umarım sınava katılanlara yarar bu durum. İnşallah hızlı yürütülen bir süreç olur. -
Bu sınavlara keyfiyeten girmeyenlerin çok olduğunu düşünsem de imkansızlıklar yüzünden gelemeyenlerin de az olmadığını düşünüyorum. Bu sınavların maliyeti çok yüksek. Ankara dışından gelenler için her sınavın maliyeti en az 500 tl. Bu maliyet de Ankara'ya nispeten yakın yerde yaşayanlar için. Sınav zamanları sınav yapan kurum kamu misafirhanelerinde, KYK yurtlarında sınava girecekler için yer ayarlamalı. Bu konuda toplu bir talebimiz olmalı. Kurumlar isterlerse bunu çok rahat sağlayabilir diye düşünüyorum.
-
Gitmeyenlerden biriyim bu sınavın başvuruları 2 aydan fazla süre önceden alındı peki o 2 ayda ne değişti diyeceksiniz 3 kere istanbula gitmek durumunda kaldım sınav-mülakat için gelecek ayda ankaraya gideceğim sınav için inşallah aksilik çıkmazsa çalışmayan işsiz birinin baba beni habire sınava yolla demesi gerçekten kolay değil eğer o sınavlar için şehir dışına gitmek durumunda olmasaydım kesinlikle ticaret sınavlarına gidecektim uçak otel masrafları azımsanmayacak kadar fazla tek de gitmiyorum üstelik . (Ticaret sına ı özelinde en az 2 gün konaklamak zorundasın) listeye giremeyen arkadaşları gerçekten anlıyorum ama sizde herkesi zan altında bırakmayın bu sınav için sorunun temeli başvuruların çok önceden alınması emin olun yoksa başvurmazdım sınavların böyle üst üste gelme durumunu önceden kestirseydim. hadi ben X puan aldım heryere başvurayım birileri açıkta kalsın diye değil yani benim gibi olan eminim bir çok arkadaş vardır...sistemin uzayan süreçlerin belirsizliklerin tüm faturasını sadece adaylara kesmek ne kadar doğru?
-
Uzman yard sınavı ile kıyaslayabilecek var mı ?