öğrenim kredisi sorunu
-
2017 yılında mezun oldum ve halen kyk öğrenim kredisi borcumu ödeyecek durumum yok ama faizlerimin işleyişine bakmak için e devlete girdiğimde şöyle(AŞAĞIDAKİ YAZI) bir yazı alıyorm artık. Önceden dırekt ısleyen faız ve borc turarım falan gozukuyordu beni bi aydınlatın dostlar başına gelen varsa tabii.
Borcunuz 18/11/2020 tarihinde vergi dairesine / mal müdürlüğüne bildirilmiş olup, borç sorgulama ve ödeme taleplerinizi iletiniz.
-
@abd94 ben de birkaç ay geç yatırdığım için aynısı oldu vergi dairesine devredildi. Sanıyorum ödenmemesi durumunda icra takip işlemlerinin daha kolay yapılabilmesi için.
-
@başarısız ben geciktirmedigim halde benim de vergi dairesine intikal etmiş.
-
Yaklasik 8 9 aylik lisans ogrenim kredimi sorunsuz bir sekilde oduyordum fakat su an odeyecek durumda degilim. Eger borc ertelemesi yaparsam herhangi bir ekstra ucret faiz vs aliniyor mu yoksa borcum 22 bin odeyecek duruma gelince yeniden 22 bin uzerinde mi odeyecegim. Bu sekilde vergi dairesine intikal eder mi ?
-
@abdullah_cevdet erteleme yapıldığında faiz işlediğini biliyorum hocam ama yine de emin olmak için kyk ile görüşebilirsiniz
-
@başarısız peki hocam cok sagolun
-
Arkadaşlar 2019 mezunuyum ben sanırım 2021 de ödeyeceğim ilk taksitini. Yapılandırmaya başvurur sam eğer ilk taksidimi yine de 2021 de ödeyebilir miyim yoksa hemen almaya başlarlar mı, şuan çalışmıyorum çünkü.
-
@mirakar aldığınız son krediden tam 2 yıl sonra sisteme düşer kredi borcunuz. Yapılandırma ise sadece vadesi geçmiş borçları kapsar. Yani isteseniz de yapilandirmadan yararlanamazsınız. Ikinci olarak sakin kyk yi arayarak erteletme talebinde bulunmayın. Astronomik rakamlarla ertelemeyi gerçekleştiriyorlar. Onun yerine borcunuz vergi dairesi sistemlerine düşsün. Çok çok daha mantıklı emin olun.
-
@haniyaki az önce diğer başlıkta da yazmıştım hocam görmemişim cevabınızı. Teşekkür ederim
-
@abd94, içinde söyledi: öğrenim kredisi sorunu
2017 yılında mezun oldum ve halen kyk öğrenim kredisi borcumu ödeyecek durumum yok ama faizlerimin işleyişine bakmak için e devlete girdiğimde şöyle(AŞAĞIDAKİ YAZI) bir yazı alıyorm artık. Önceden dırekt ısleyen faız ve borc turarım falan gozukuyordu beni bi aydınlatın dostlar başına gelen varsa tabii.
Borcunuz 18/11/2020 tarihinde vergi dairesine / mal müdürlüğüne bildirilmiş olup, borç sorgulama ve ödeme taleplerinizi iletiniz.