KPSS-A İçin Hazırlanmaya Değer mi?(Torpil)
-
@gomez_12 Hocam mülakat için bir şey diyemem ama ingilizce bilenlerin ingilizce isteyen kurumlarda şansı yüksek hazırlanın derim ama şu da var siz Ankarada çalışmak istiyorsunuz sanırım ingilizce isteyen kurumlar genelde İstanbulda veya İstanbula taşınıyo böyle bir durum da var
-
@gomez_12, içinde söyledi: KPSS-A İçin Hazırlanmaya Değer mi?(Torpil)
bir kez daha cevaplarınızı merak ediyorum...
95 üstü alırsan gayet de şansın olur bence.. torpil konusunu çok da abartmamak lazım..
-
İngilizce iyiyse iktisat ve hukuk çalışıp girmeye değer. Diğerlerinden de 5-6 net yaparsın maksat puan hesaplansın. Aksi takdirde bir yılını vermeye değmez bence.
-
@gomez_12 Dostum merhaba
Ben sınava çalışmaya başladığımda ailem dahil hiç kimse referanssız bir yere gıremeyecegımı düşünüyordu. Aslında etrafa baktıgımızda da bu şekilde düşünmeleri çok olası. Fakat ben herhangı bır kısının hakkına gırmek istemedığımden dolayı bu durumların varlıgını bıldıgım halde yogun bır sekılde calıstım. Sonucunda yuksek bır puan aldım(koydugun sınırdan bıraz daha yuksek). Ardından ıse dogal olarak bırden fazla mulakattan elendım. Fakat 4. mülakatımda bır üst kurula uzman yard. olarak atandım. Yani dostum demek ıstedıgım bana da referansın cok döndüğünü söyleyen oldu(söylediklerınde de yanıldıklarına ınanmıyorum) fakat yüzde oranında baktıgında cok az da olsa alımdakı belırlı bır yuzde referanssız olarak giriyor. Bunu kendım yaşayarak tecrube ettım. Gerçekten refanssız bır sekılde gırmek ıstıyorsan herkesten daha fazla calısmalısın cunku senın yolun daha dıkenlı. Fakat sonucunda ıstedıgıne ulasacagını dusunuyorum. -
İzinsiz reklam silinmiştir
-
@aylak çok teşekkürler hocam
-
Yeterlı bilgi verebildiysem ne mutlu. Rica ederim hocam
-
@aylak hocam üst kurullar, merkez bankası, AB başkanlığı gibi yerlerde torpilin daha az olduğunu duyuyorum hep. Sizin gözleminiz de bu yönde mi?
-
@gomez_12 Merhaba başlığı görünce bende yazmak istedim alan çalışmaya üni 2.sınıfta başlamıştım hocalarım yönlendirdi sağ olsunlar çevremdeki insanlar referanssız bir yer kazanamazsın boşa uğraşma dediler onların söylediklerini hiç dikkate almadım çünkü kendime güveniyordum kpssden yüksek puan alırsam çok daha fazla mülakat göreceğimi ve illaki bir yerlere yerleşeceğimi düşünüyordum 2019 yılında mezun oldum ilk mülakatım il göçtü çok güzel geçen bir mülakattan sonra kendimi yedeklerin son sıralarında gördüm kendimce başarılı sayılır çünkü bu süreçte böyle şeylerle karşılaşacağımı biliyordum. 2020 yılında tekrar kpssye girdim ve 95 küsür bir puanla üst kurul uzman yard mülakatına girdim ve mülakatım yaklaşık yarım saat sürmüştü dedim ki eleneceksem böyle bir mülakattan eleneyim dedim çünkü komisyon gerçekten kendileriyle çalışacak olan kişiyi her yönüyle tanımaya çalışıyordu. Mülakattan çıktıktan sonra bir güvenlik görevlisiyle konuştum torpilin yoksa sadece puanın iş görmez burada çalışanların çoğu hep mv bakan tanıdıkları dedi bana. Ben ümidimi kesmiştim o söylenenlerden sonra fakat mülakat sonucu açıklandığında ismimi son sıralardanda olsa asil listede gördüm ve şimdi göreve başlamayı bekliyorum çok şükür. Daha sonra sonra kaymakamlık mülakatına girdim süreç olumsuz sonuçlandı. Üç veya dört kurumun daha mülakatına kalacaktım puanım yüksek olunca merkez teşkilat olduğu için kazandığım kurum diğerlerinden hemen feragat ettim. Şu mübarek günde emek veren herkese rabbim aynı mutluluğu ve heyecanı yaşaması dileğiyle.
-
@pols Aynı görüsteyım hocam. Eger sız de bu surece dahıl olursanız mulakatlara gırmeye basladıgınızda üst kurullar, merkez bankası gıbı yerlerde mulakatların normal mulakatlara gore uzun surdugunu goreceksınız. Çünkü başvuran insanları tanımak ve ona göre degerlendırme yapmak istedıklerı bellı oluyor.
-
Arkadaşlar merhaba herkese. Ben de bi kaç şey yazmak istedim. Açıkçası bu yola girdiyseniz anlatacak çok fazla şeyiniz oluyor diyebilirim. Tecrübelerimi de anlatabilirim ama asıl söylemek istediğim ve bu sürecin bana öğrettiği şey şu ki bu yola girmek sadece ders çalışmak, alabildiğin kadar yüksek puan almak demek değil. Evet bu çok büyük bi adım ama ne yazık yetersiz kalıyor. Ders çalışmanın yanında psikolojik bi savaş veriyorsunuz. Çünkü kpss den çıktığınız andan itibaren puanınız yüksek dahi olsa sonrası belirsizliklerle dolu bi süreç. Kurumların alım yapacakları, hangi şartları isteyecekleri, kaç kişilik alımlar olacağı, ilanların kim bilir ne zaman geleceği gibi bir sürü belirsiz şey sayabilirim size. Beni bu süreçte yoran buydu açıkçası. Tüm sınavlara girmek ve en yüksek puanı almak için elimden geleni yaparım evet ama elimde olmayan bu belirsizliklerle ne yazık ki mücadele edemiyorsunuz. Sadece haftalarca, aylarca hatta bazen yıllarca bekliyorsunuz, elinizde olmayan şeyler için bekliyorsunuz, hayat akıp gidiyor ama siz bekliyorsunuz. Bu yola girmek isteyen arkadaşlarıma şunu söyleyebilirim ki eğer sabrınız varsa, zamanınız varsa, imkanlarınız varsa ve tamamen kalpten istiyorsanız girin bu yola. Herkes hayaller kurarak oturuyor o masaya her defasında. Ama şu da bi gerçek çok az insan bu süreci mutlu bir şekilde tamamlıyor. Siz bütün sabrınızı gösterip bütün gücünüzle emek verseniz dahi süreç her zaman adaletli bir şekilde sonuçlanmıyor ne yazık ki. Bu yolda çok fazla haksızlığa uğrayan bir sürü insan tanıyorum. Olumsuzluklarımla sizi boğmak asla istemem şu da bir gerçek ki vazgeçmeyen sonunda kazanıyor ama kazanırken bir çok şeyden fedakarlık ediyorsunuz yolun sonunda yorgun bi kazançlı oluyorsunuz. Hazırlanmayı düşünen arkadaşlarımın anahtar kelimesi sabır ve istikrar olsun. Sabır diyorum çünkü yeri gelicek tekrar tekrar kalkmanız gerekecek ve her yıkılmada kalkmak biraz daha zorlaşıyor bence. Sizi nelerin bekleyeceğini bilmediğiniz bu yolda vazgeçmezseniz bir şekilde hedefe ulaşacaksınızdır. Tüm kalbimle söylüyorum emek veren ve kalpten isteyen tüm arkadaşlarımın gönlüne göre olsun herşey