Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunlarının denklik alması gerekiyor mu? Listelenen bölümler arasında Siyaset Bilimi ayrı Kamu Yönetimi ayrı listelenmiş.
pols tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
RE: KPSS A hakkında bazı sorular (üniversite öğrencisi)
@hakimehanımm O halde 3. sınıftan itibaren başlamak makul diyorsunuz. Mezuniyete kadar 2 yıl vaktim olacak. teşekkür ederim cevabınız için.
-
RE: KPSS A hakkında bazı sorular (üniversite öğrencisi)
@lostfreedom Teşekkür ediyorum. İngilizcem iyi düzeyde. YDS formatına alışırsam iyi bir puan alabileceğimi düşünüyorum. Asıl eksiğim KPSS. Hukuk hariç hiçbir kpss dersini Türkçe almadım. KPSS hakkında bir tavsiyeniz var mı?
-
RE: KPSS A Grubu Hep Konuşulan Torpil Meselesi
@uvyx bursluyum hocam. Siyasal ve Gazi’yi kast ediyorsunuz sanırım. Evet gerçekten KPSS için ideal müfredatları var.
-
@duha teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Umarım emek veren herkes karşılığını alır, herkesin bahtı açık olur.
pols tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: KPSS-A İçin Hazırlanmaya Değer mi?(Torpil)
@aylak hocam üst kurullar, merkez bankası, AB başkanlığı gibi yerlerde torpilin daha az olduğunu duyuyorum hep. Sizin gözleminiz de bu yönde mi?
-
@gomez_12 Sağ olun hocam cevabınız için. Ben şöyle yapmayı düşündüm, size de yazayım belki kafanıza yatar. Şimdiden maliye, iktisat, muhasebe, hukuk 4'lüsünden 1-2 tanesine çalışacağım. Bunlar aslında merkez bankası, kamu bankaları ya da özel bankalarda bile işe alımlarda bilinmesi gereken şeyler. KPSS'de de, özel sektörde alımlarda da lazım olabilecek şeyler. Bu dörtlüden bir iki tanesini halledersem sadece KPSS'ye değil, banka sınavlarına da hazırlanmış oluyorum. Bir taşla iki kuş biraz.
Yani en azından ben böyle düşündüm. Dediğiniz doğru. Bu MT programları her zaman yeni mezun ve 26 yaşından küçük arıyor. Mezun olunca buraları kaçırmamak lazım. Fakat bankacılık sektörünü de bir tanıdığımızdan bildiğimden girince KPSS hazırlanacak bir ortam da pek olmuyor, yoğunlar genelde.
-
@sbf11 KPSS kursu derken kötü bir amaçla demedim hocam. Ankara Siyasal'da, en azından kendi okuluma kıyasla, daha fazla hukuk, maliye dersleri var arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla. Maliye bölümü hele KPSS p48 için dizayn edilmiş Dolayısıyla biraz daha avantajlıdır diye düşündüm, öğrencisinin kulağı dolgundur en azından. Fakat üniversite müfredatında 14 haftada her biri 1-2 hafta işlenen konular KPSS seviyesinde çok daha kapsamlı olduğunun farkındayım. Dediğinize katılıyorum o yüzden. KPSS'ye yönelik ders dahi olsa müfredatta o genişlikte ele almıyor konuları.
Daha evvelden şöyle bir KPSS konularına baktığımda içimden sanırım Maliye öğrencilerini almak istiyorlar kurumlara diye düşünmüştüm Dolayısıyla Anayasa, İdare, İktisada giriş, Uluslararası İktisat dışında KPSS'de işe yarayacak bir şey öğrenmemiş bir Siyaset Bilimi öğrencisi olarak çok emek vereceğimin farkındayım. Konuyu da bu emeği vermeden evvel neyle karşı karşıya olduğumu bileyim diye açtım. Torpil meselesi bu yüzden kafamı karıştırıyor.
-
@uvyx hayırlı olsun. Üniversitedeyken KPSS çalıştınız sanırım. Benim niyetim de o.
-
@carpe-vita teşekkür ediyorum hocam.
-
@duha teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Umarım emek veren herkes karşılığını alır, herkesin bahtı açık olur.
-
@uvyx bursluyum hocam. Siyasal ve Gazi’yi kast ediyorsunuz sanırım. Evet gerçekten KPSS için ideal müfredatları var.
-
@uvyx İkisinde de gözüm yok hocam. Kaymakam olamayacağımı biliyorum. Benim derdim Ankara'da bakanlıklarda, bakanlıklara bağlı kamu kurumlarında istihdam edilen uzmanlıklar, teftiş kadroları.
-
@duha Hocam insanlar bana dese ki sen istiyorsun iyi güzel de o makamlar kolay makamlar değil, emek ister, başarı ister, zordur girmek dese inan gocunmam çok çalışırım. Hak etmek için elimden geleni yaparım. Yapamazsın demeleri üzmüyor beni, üstüne basa basa referans demeleri üzüyor. Öyle olunca ben de hissediyorum ki boşa kürek çekeceğim. Yoksa bir makama gelmenin, bir kadroya girmenin zor olmasına gocunmuyorum. Hakkım değilse girmeyeyim, ona da üzülmem. Ama iş referansa gelince insanın umudu kırılıyor.
-
@willsmithh Hocam siz ne diyorsunuz ben onu merak ediyorum Kendim bu işin içine girince elbette bir şey şekillenir kafamda fakat bu yola çıkmadan neyle karşı karşıyayım bilmek istiyorum. Bu forumda KPSS ile işe girenler var, mülakatlara girenler var. Onlar ne diyor onu merak ediyorum. Sizin fikriniz nedir?