Çok cevap geldiği için toplu mesaj yazmak istiyorum. Bu seneki sınavda bir tek maliye geçen seneye göre kolaydı. Hukuk geçen sene ile aynı, iktisat bir tık daha zor, muhasebe ise çok daha zordu. Yani 2 dersi kasmışlar, birini aynı bırakmışlar, birini de geçen seneki gibi insafsızca sormayıo daha makul sormuşlar. Bu sene geçen seneye göre daha düşük puanlar geleceğini sanmam aynı netlere. Sapma etkisiyle daha yüksek bile gelebilir. Ama sapma kesinlikle önce muhasebe sonra da iktisatta kendisini gösterir. Çok iyi maliye veya hukuk yapıp diğerlerini düşük yaptığı halde geçen seneye göre düşük alma durumu olursa sapmadan kaynaklıdır. Muhasebe ve iktisatta belirli bir netin üstüne çıkan iyi puanlar alır. Düşük net yapanlar üzülmesin. Forumdaki arkadaşlar derece yapacak arkadaşlardan oluşuyor genelde o yüzden buradaki yüksek netleri görünce moralinizi bozmayın. Türkiye geneli önemli esasen. Herkese hayırlı forumlar.
lostfreedom
@lostfreedom
lostfreedom tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: NETLER VE PUAN TAHMİNLERİ
-
RE: KPSS ertelenir mi?
Herkesin adaleti şaşar ama Allah'ın adaleti şaşmaz. 2018 puanım yok ama bu ilanları en çok 2018 puanlılar hak etti. İnşallah insafa gelirler ve kurum sınavlarını ertelemeyip 2018 ve 2019 puanlarını dahil ederler. 2020'ye girenler için 2021 bahar veya sonbaharda ilana çıkılabilir.
-
RE: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
@ekeblad 2 yıldır guy, 3 yıldır vmy gelmediğini düşünürsek çok az. 1000 kişi demek 80 altı alanların şansının çok çok aza inmesi demek. 90 ile guy olan arkadaşları görmek demek. 75 ile vmy olunan günlerden bugünlere....
-
@muallakta_kalan hocam burada bas bas bağırdık mayıs haziran gibi olsun diye bizi dinleyen olmadı. sırf 2020 puanı da dahil edilsin diye ekime aldılar o da yetmedi kpss ertelendi şimdi ne zaman yapacakları muamma. bunları öngördüğümüz için en kısa vadede olmalı dedik ama sözümüz geçmedi maalesef. 2020'ye girenlerle hiçbir sorunum yok ama bu sınavlara 2018 ve 19'luların puanları dahil olacaktı ve şimdiye mülakatları bekliyor olacaktık. ben bu saatten sonra ilgilenmiyorum ne zaman olursa olsun artık umurumda değil hiçbir sınav.
-
buradaki temel mesele ilanların şimdiden verilip en iyi ihtimalle ekim sonunda sınava girilecek olmasıdır. temmuz ayında ösym sınav yapabiliyorsa maliye haydi haydi yapar. herkes ortak paydada birleşmeli ve kurum sınavı tarihinin öne çekilmesi için çaba sarf etmelidir. hangi yıl kpssye girmiş olanların bu sınava başvuracağı meselesi saçmalıktan öte bir şeydir. hali hazırda 2018 ve 2019'luların puanları var ve 2020 kpss daha yapılmadı bile. bakanlık topluca hepsini aradan çıkarayım diye düşündü ama çok saçma bir karar aldılar. madem 2020 kpssyi dahil edeceksin o zaman onun süreci tamamlansın öyle ilana çık neden insanları birbirine düşürürsün ki?
-
RE: 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
@zenginmemur yds puanı olan kişi neden iyi olmasın ki? Kpssden 90 alan nasıl başarılıysa ydsden 70 üstü alan da başarılıdır. Bir kişi ydsden 80, kpssden 75-80 alıp kurum mülakatına girmeye hak kazanıyorsa hak etmiştir. Çünkü yds ciddi bir çalışma gerektiren sınav tıpkı kpssde olduğu gibi. Benim yds puanım yok ama YDS puanı olan kişi kpssde benden düşük aldı diye başarısız diyemem. Sonuçta kurumun talebi belli. Bunları göz önüne alarak çalışmak lazım. Merkez kadro hedefi varsa zaten hem kpss hem de yds puanı her halükarda lazım olacak.
-
RE: İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
@MuslimSolider hocam malatyada kpss alana hazırlanan o kadar kişi ya vardır ya yoktur be
-
bu ilan elbet bir gün gelecek ama giden gençliği kim geri verecek?
-
gözlemlerime göre artık kpss a sadece ilk 200'e hitap ediyor. çünkü her listede aynı isimleri görüyorum ve bu ilk 200'e giremeyen kişiler bddk ve il göç dışında neredeyse sınav yüzü göremiyor. bu saatten sonra kpss a'ya hazırlananlar en çok alım yapılan puan türlerinden 90+ almaya baksın ve 5-10 kişilik ilanları beklesin en azından sınava girmeye hak kazanırlar. onun da garantisi yok ama 85'le dahi sınav yüzü göremediğimiz döneme denk geldik. herkese bol sabır diliyorum...
-
ne çalışmaymış arkadaş 22 ay oldu bekle bekle nereye kadar. şimdi de virüs belası çıktı bir 2 ay da onu bekleriz bir bakmışız 2020 kpss. işin özü bunun sonu yok belli başlı bir plan olmadığı sürece bizden sonrakiler de bu süreci yaşamaya devam eder. yazık oluyor iibfye ve iibfli gençlere...
lostfreedom tarafından gönderilen son iletiler
-
@grwvh olabilir hocam. zaten net söylemek güç. sınavın zorluğuna ve sapmasına göre değişkenlik gösterebilir. ben sadece gördüğüm sonuçlardan yürüyerek bir varsayımda bulundum.
-
@fatos her 10 gy gk neti alanda 1 puan artı veya eksi çıkmasını sağlıyor. 55 net gy gk 80 alan ile 75 aldı diyelim, 70 gy gk neti 80 alan neti ile 76.5-77 arası olur. takriben böyle oluyor gözlemlerime göre.
-
@Cemre33 asıl ben teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için. burada hepimiz kader ortağıyız. birbirimizi kırmadan bilgimiz dahilinde yorumlar yaparak bu süreci güzel bir şekilde atlatırız inşallah.
-
Çok cevap geldiği için toplu mesaj yazmak istiyorum. Bu seneki sınavda bir tek maliye geçen seneye göre kolaydı. Hukuk geçen sene ile aynı, iktisat bir tık daha zor, muhasebe ise çok daha zordu. Yani 2 dersi kasmışlar, birini aynı bırakmışlar, birini de geçen seneki gibi insafsızca sormayıo daha makul sormuşlar. Bu sene geçen seneye göre daha düşük puanlar geleceğini sanmam aynı netlere. Sapma etkisiyle daha yüksek bile gelebilir. Ama sapma kesinlikle önce muhasebe sonra da iktisatta kendisini gösterir. Çok iyi maliye veya hukuk yapıp diğerlerini düşük yaptığı halde geçen seneye göre düşük alma durumu olursa sapmadan kaynaklıdır. Muhasebe ve iktisatta belirli bir netin üstüne çıkan iyi puanlar alır. Düşük net yapanlar üzülmesin. Forumdaki arkadaşlar derece yapacak arkadaşlardan oluşuyor genelde o yüzden buradaki yüksek netleri görünce moralinizi bozmayın. Türkiye geneli önemli esasen. Herkese hayırlı forumlar.
-
@mahalkme getirir hocam iyi netler yapmışsınız. Muhasebe ve iktisatla da desteklediyseniz iyi puanlar gelir.
-
@mahalkme maliye geçen seneye göre kolaydı ama 25 net üstü iş görür. Seçici 7-8 soru vardı yine. Bu sene bir tek hukuk iyi puan getirmez. Geçen sene olduğu gibi. Tabi 32 33 net ve üstü yoksa.
-
@iktisatci-hanim inşallah hocam. Bu sene muhasebe zordu 25 net civarında yaptıysanız ve diğerleri de ortalama ise iyi puanlar gelir.
-
@çiçek hayır hocam. Sapmadan kaynaklı yüksek puanlar gelebiliyor. Geçen sene aynı neti yapan ama muhasebede düşük yapanlar benden düşük aldı. Hukuk 32 33 netten ziyade muhasebe 25 üstü sapmadan dolayı iyi puan getiriyor. Bu sene de muhasebe zordu 20 net üstü yapan iyi puan alır. Diğerleri 25 net civarında ise.
-
@mahalkme muhasebe ve iktisatta 29 net yaptım onun etkisi olabilir. Geçen sene onların sapması yüksekti.