@aylak hocam üst kurullar, merkez bankası, AB başkanlığı gibi yerlerde torpilin daha az olduğunu duyuyorum hep. Sizin gözleminiz de bu yönde mi?
pols tarafından gönderilen iletiler
-
RE: KPSS-A İçin Hazırlanmaya Değer mi?(Torpil)
-
RE: KPSS A Grubu Hep Konuşulan Torpil Meselesi
@gomez_12 Sağ olun hocam cevabınız için. Ben şöyle yapmayı düşündüm, size de yazayım belki kafanıza yatar. Şimdiden maliye, iktisat, muhasebe, hukuk 4'lüsünden 1-2 tanesine çalışacağım. Bunlar aslında merkez bankası, kamu bankaları ya da özel bankalarda bile işe alımlarda bilinmesi gereken şeyler. KPSS'de de, özel sektörde alımlarda da lazım olabilecek şeyler. Bu dörtlüden bir iki tanesini halledersem sadece KPSS'ye değil, banka sınavlarına da hazırlanmış oluyorum. Bir taşla iki kuş biraz.
Yani en azından ben böyle düşündüm. Dediğiniz doğru. Bu MT programları her zaman yeni mezun ve 26 yaşından küçük arıyor. Mezun olunca buraları kaçırmamak lazım. Fakat bankacılık sektörünü de bir tanıdığımızdan bildiğimden girince KPSS hazırlanacak bir ortam da pek olmuyor, yoğunlar genelde.
-
RE: KPSS A Grubu Hep Konuşulan Torpil Meselesi
@sbf11 KPSS kursu derken kötü bir amaçla demedim hocam. Ankara Siyasal'da, en azından kendi okuluma kıyasla, daha fazla hukuk, maliye dersleri var arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla. Maliye bölümü hele KPSS p48 için dizayn edilmiş Dolayısıyla biraz daha avantajlıdır diye düşündüm, öğrencisinin kulağı dolgundur en azından. Fakat üniversite müfredatında 14 haftada her biri 1-2 hafta işlenen konular KPSS seviyesinde çok daha kapsamlı olduğunun farkındayım. Dediğinize katılıyorum o yüzden. KPSS'ye yönelik ders dahi olsa müfredatta o genişlikte ele almıyor konuları.
Daha evvelden şöyle bir KPSS konularına baktığımda içimden sanırım Maliye öğrencilerini almak istiyorlar kurumlara diye düşünmüştüm
Dolayısıyla Anayasa, İdare, İktisada giriş, Uluslararası İktisat dışında KPSS'de işe yarayacak bir şey öğrenmemiş bir Siyaset Bilimi öğrencisi olarak çok emek vereceğimin farkındayım. Konuyu da bu emeği vermeden evvel neyle karşı karşıya olduğumu bileyim diye açtım. Torpil meselesi bu yüzden kafamı karıştırıyor.
-
RE: KPSS A Grubu Hep Konuşulan Torpil Meselesi
@uvyx hayırlı olsun. Üniversitedeyken KPSS çalıştınız sanırım. Benim niyetim de o.
-
RE: KPSS A Grubu Hep Konuşulan Torpil Meselesi
@carpe-vita teşekkür ediyorum hocam.
-
RE: KPSS A Grubu Hep Konuşulan Torpil Meselesi
@duha teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Umarım emek veren herkes karşılığını alır, herkesin bahtı açık olur.
-
RE: KPSS A Grubu Hep Konuşulan Torpil Meselesi
@uvyx bursluyum hocam. Siyasal ve Gazi’yi kast ediyorsunuz sanırım. Evet gerçekten KPSS için ideal müfredatları var.
-
RE: KPSS A Grubu Hep Konuşulan Torpil Meselesi
@uvyx İkisinde de gözüm yok hocam. Kaymakam olamayacağımı biliyorum. Benim derdim Ankara'da bakanlıklarda, bakanlıklara bağlı kamu kurumlarında istihdam edilen uzmanlıklar, teftiş kadroları.
-
RE: KPSS A Grubu Hep Konuşulan Torpil Meselesi
@duha Hocam insanlar bana dese ki sen istiyorsun iyi güzel de o makamlar kolay makamlar değil, emek ister, başarı ister, zordur girmek dese inan gocunmam çok çalışırım. Hak etmek için elimden geleni yaparım. Yapamazsın demeleri üzmüyor beni, üstüne basa basa referans demeleri üzüyor. Öyle olunca ben de hissediyorum ki boşa kürek çekeceğim. Yoksa bir makama gelmenin, bir kadroya girmenin zor olmasına gocunmuyorum. Hakkım değilse girmeyeyim, ona da üzülmem. Ama iş referansa gelince insanın umudu kırılıyor.
-
RE: KPSS A Grubu Hep Konuşulan Torpil Meselesi
@willsmithh Hocam siz ne diyorsunuz ben onu merak ediyorum
Kendim bu işin içine girince elbette bir şey şekillenir kafamda fakat bu yola çıkmadan neyle karşı karşıyayım bilmek istiyorum. Bu forumda KPSS ile işe girenler var, mülakatlara girenler var. Onlar ne diyor onu merak ediyorum. Sizin fikriniz nedir?
-
RE: KPSS A Grubu Hep Konuşulan Torpil Meselesi
@sokrates12 Hocam emek vermekten de çalışmaktan da gocunmam. Bir işe talip olacaksam elbette emek de göstereceğim, zaman da vereceğim. Bu işin hakkı budur. Fakat bu emeğimin boşa gitmesini, zamanınım boşa gitmesini de istemem.
Geçenlerde Youtube'da bir arkadaş izledim, Kanada'ya Göç kanalı. Duyduklarımın üstüne bir de o eklenince dedim ki acaba gerçekten devlette iş mi yok bana? Umut kırıcı oldu benim için.
-
KPSS A Grubu Hep Konuşulan Torpil Meselesi
Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi öğrencisiyim. Kendimi hep devlette, kamuda bir işte hayal ederdim küçük yaşlardan beri. Dolayısıyla siyaset bilimine de çok isteyerek girdim. Her zaman da umdum ki devlette güzel kadrolara girebilirim, çalışırsam becerebilirim.
Fakat son zamanlarda işittiğim şeyler hep devlette torpil döner kendine yazık etme, KPSS'ye emek harcayacağına bankalara girmeye çalış, torpil yoksa iyi işleri unut gibi şeyler oldu. Moralim bozuldu açıkçası. Motivasyonum da çok düştü.
Bu forumda hem işe girenler olduğunu hem de sınavlara girip mülakatlara katılanlar olduğunu biliyorum. Bu torpil olayı bu kadar kötü durumda mı? Hakkıyla giren yok mudur? Gerçekten bu işten vaz mı geçmeliyim? Yorum yaparsanız memnun olurum.
-
RE: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunlarının denklik alması gerekiyor mu? Listelenen bölümler arasında Siyaset Bilimi ayrı Kamu Yönetimi ayrı listelenmiş.
-
RE: KPSS A hakkında bazı sorular (üniversite öğrencisi)
@Antimülakat doğru bunu unutmuşum. Avantajlı bi durum evet, bilhassa mülakat olmaması. Fakat statik bir meslek gibime geliyor, görev yerleri de sanırım Ankara dışı olma ihtimali yüksek.
-
RE: KPSS A hakkında bazı sorular (üniversite öğrencisi)
@Antimülakat hukuk alternatifinden yürüyecek neresi var ekstra olarak hakimlik ve savcılık dışında?
-
RE: KPSS A hakkında bazı sorular (üniversite öğrencisi)
@Antimülakat Öncelikle çok teşekkür ederim cevaplarınız için.
EA puanım 3 sene evvel elime geldiğinde alternatifler belliydi: Hukuk ve İİBF. İİBF seçtim çünkü hukuk hiç bana göre değil. Hukuk seçmediğime pişman da değilim açıkçası, etrafımda hukuk okuyup bitirenler de halinden hiç memnun değiller. Bazıları arkadaşlarım hatta. Ülke şartları gitgide ağırlaşıyor. Ya kendi bürolarını açıp düzgün iş yapamıyorlar ya da çok düşük paralara mesai mefhumu olmaksızın gece gündüz çalışıyorlar.
Bölüm seçimim Siyaset Bilimi çünkü hakikaten keyif aldığım bir alanda okumak istedim ben. Benim seçeceğim okullarda maliye zaten yoktu, iktisatın daha avantajlı olacağının farkındaydım fakat bu sefer de 4 yılımı sevmediğim bir şeye feda edecektim. İşletme yazabilirdim fakat bana aşırı içi boş geliyor işletmenin.
Yabancı dil noktasında YDS işini sınav formatına ve tarzına alışarak halledebileceğimi düşünüyorum. İngilizcem iyi düzeyde, YDS üzerine bir süre yoğunlaşıp sınav tarzına ve sık çıkan kelimelere alışarak halledebilirim. Ona ayıracağım vakti KPSS'ye vermek benim adıma daha iyi olacak.
KPSS A kadroya bölük bölük çalışılamayacağı konusunda sizinle hemfikir gibiyim. Üniversite sınavına benzetiyorum biraz bu işi, eğer motive olursam çalışabileceğime kanaat getiriyorum fakat hakikaten tam bir motivasyon olmaksızın çalışmaya başlamak zor. Lakin torpil muhabbetleri, referans olayları beni sürekli demotive ediyor. Kendimi KPSS'ye adamak korkutucu geliyor. Referans işleri bu haldeyken kendimi KPSS'ye adarsam geriye kalan bütün kapıları kaparım diye çekiniyorum açıkçası. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
İkinci üniversite olarak hukuk okumayı düşüneceğim, zaten aklımda da vardı. Devam zorunluluğu olmayan bir alan neticede. Teşekkür ediyorum.
-
RE: KPSS A hakkında bazı sorular (üniversite öğrencisi)
@lostfreedom Teşekkür ediyorum. İngilizcem iyi düzeyde. YDS formatına alışırsam iyi bir puan alabileceğimi düşünüyorum. Asıl eksiğim KPSS. Hukuk hariç hiçbir kpss dersini Türkçe almadım. KPSS hakkında bir tavsiyeniz var mı?
-
RE: KPSS A hakkında bazı sorular (üniversite öğrencisi)
@churcill Altyapı GK ve GY'den ibaret. Bir de aldığım hukuk dersleri var. İktisat ve muhasebe sıfıra yakın.
-
RE: KPSS A hakkında bazı sorular (üniversite öğrencisi)
@hakimehanımm O halde 3. sınıftan itibaren başlamak makul diyorsunuz. Mezuniyete kadar 2 yıl vaktim olacak. teşekkür ederim cevabınız için.
-
RE: KPSS A hakkında bazı sorular (üniversite öğrencisi)
@hakimehanımm KPSS'ye bir yıl çalışarak iyi bir puan alınamaz mı?