KPSS-A İçin Hazırlanmaya Değer mi?(Torpil)
-
Merhabalar herkese. Umarım yanlış bir format olmamıştır yeniyim forumda. Benim kafamı kurcalayan soru bu. Bir türlü karar verip hazırlanmaya başlayamadım.
ODTÜ İşletme son sınıf öğrencisiyim.Mezun olduğumda tabi ne olur bilinmez ama iyi kötü özelde iş bulabileceğimi düşünüyorum.Ancak İstanbul'u hiç sevmiyorum.Ankara'da kalmak istiyorum. B grubu düşünmüyorum gelişim ve kariyer imkanı olmadığı için.A grubu için de kafamı kurcalayan konu torpil.Üst düzey bir tanıdığımız olduğunu sanmıyorum.Klasik annesi babası memur Anadolu çocuğuyum.Olsa bile böyle bir şeyi kabul etmem kesinlikle. 23 yaşındayım ve bu yaşıma kadar başardığım ne varsa kendi çabamla yaptım bundan sonra da böyle olacak.
Diyelim ben KPSS A sınavından 95 civarı bir puan aldım-halihazırda 93.75 YDS puanım var- kurumlara torpilsiz girme şansım var mı? Kesinlikle SPK vs olsun diyen biri değilim. Herhangi bir bakanlık veya üst kurulda uzman yardımcısı olmak istiyorum.Müfettişlik düşünmüyorum.
Tecrübeli büyüklerim bu konuda yardımcı olursa çok sevinirim.
Herkese çok teşekkürler
-
@gomez_12 Gerçekten geleceğiniz ile alakalı böyle önemli bir kararı buradan alacağınız cevaba göre vermek istediğinize emin misiniz?
-
@gomez_12 ben sizin yerinizde olsam yurtdışına giderdim. Ya da yabancı dilinizi kullanabileceğiniz bir bakanlik, üst kurul vs zorlardim. Kamu maaşları öyle aman aman değil artık, bir de tatmin olabileceğiniz meslek olmalı. En zoru da meslek secimi zaten. Severek yapabileceginiz bir isiniz olsun ancak bu sekilde o alanda kendinizi gelistirebilirsiniz. Diger turlu eziyet oluyor. Yaptiginiz meslek hayatinizin buyuk bir kismini olusturacak, hem zaman olarak hem de stres duzeyiniz buna bagli olacak. Bu konuda şahsen kafasi halen karisik biriyim. Kolay gelsin.
-
Torpilin çok cok cok cok az oldugu iki yer var biri sayistay biri dis isleri. Buralarda olacak olan olasi kayirmacilik nitelikliler arasinda yani zaten bir sekilde kendini ispat etmis olanlar arasinda.
-
Referans adı altında hak hukuk maalesef ayaklar altına alınıyor , gasp edilen hakların haddi hesabı yok.Arkadaşların dediği gibi imkanınız varsa yurt dışına çıkmanızı tavsiye ederim.
-
@gomez_12 ODTÜ, Bilkent, Boğaziçi gibi üniversitelerden mezun olup torpilsiz olarak kamu kurumlarına giren çok kişi var. Tek dezavantajınız size "Neden özelde daha iyi maaşlar almak varken burada kalasınız?" diye sorarlar ve bu gözle bakabilirler. İyi bir puan alıp üst kurulları zorlarsanız ilanlar da gelirse ilk senenizde referans olmadan üst kurullarda, AB uzman yardımcılığı gibi yerlerde başlama şansınız yüksek. Fakat basamak olarak görülecek yerlere almayabilirler.
Bir de merkez bankası şansınız var. Orası için kpss de gerekmiyor. -
@onuktekin Hocam siz yanlış anladınız herhalde. Türkiye'de diye soruyor arkadaş.
-
@keynesinvarisi Ne okuduğumu, neye cevap yazdığımı ve ne yazdığımı biliyorum.
-
@onuktekin Öyle olsun bakalım.
-
@gomez_12 Odtülüsünüz, herhangi bir yere girmeme ihtimalinizin düşük olduğunu düşünüyorum. Tcmb, borsa istanbul, spk, bddk gibi yerler için uğraşın bence
-
@keynesinvarisi Onay için teşekkür ederim. Bu gece rahat uyurum sayenizde. Çok teşekkürler.
-
@onuktekin Allah rahatlık versin
-
-
@bir-i̇ki nispeten digerlerine gore daha adil hocam.
-
@hpolitics sen sadece bu 2 sine hazırlan o zaman diğerlerine hiç boşuna girme
-
@gomez_12 hocam bankaları düşün derim. Özellikle iş bankasını çünkü ODTÜlüler orada çok diye biliyorum
-
@schossow99 öneri icin tesekkur ederim
-
@hpolitics yanlışın var hocam torpilin olmadığı 2 3 yer var 2 tanesi üst kurul sayıştay dediğin yere torpilsiz girme şansın yok BDDK murakıplık ve spk ya tamamen torpilsiz giren var özellikle finansal ve iş yapan kurumlarda arayın torpilsiz kırım
-
@willsmithh "tamamen" torpilsiz olayina ben inanamiyorum inanmak istesem de hocam. Ama benim önermem kimisinde cok bariz kimisinde daha örtülü. Ben sayistayda torpil olmaz demedim gorece digerlerine gore daha az olursa dedim
-
@hpolitics bende diyorumki sayıştay bu işte halay başı hiç torpilsiz herkes girer demiyorum ama bir kaç kurumda işler kendi kendine yürümüyor onun için çalışacak adam lazım eğer cv geçmiş niteliklerin iyiyse seve seve alırlar, zaten BDDK spk gibi kurumları kazanan 2 3 banka müfettişliği ile bu kurumlar arasında tercih yapıyor.