2021 KPSS Lisans
-
Arkadaşlar merhaba.
2021 kpss sınavı tek yıllarda atamalar alımlar olmuyor diye söyleniyor çevremde az çok bende biraz araştırdım baktım tabi ama kafam iyice karıştı. tek çift olayı tam olarak ne oluyor ben kpss lisansa girmeyi düşünüyoum bu yıl kısmetse. Bölümüm kamu yönetimi. şimdi sınava girsem boşunamı girmiş olucam. 2022 de girmem mi daha mantıklı. yani 2021 kpss puanıyla hiç mi alımlar olmayacak. yardımcı olucak arkadaşlar yazarsa çok memnum olurum. kalın sağlıcakla. -
@bahargelecek Eğer hedefiniz merkezi atamada atanmak, düz memur olmak (yamuk memur mu var yoksa???), polis olmak ise 2022 KPSS'ye girmelisiniz.
Alan grubundan hazırlanacaksanız 2021 KPSS'den puan alıp ilanlara başvurabilirsiniz.
-
@bahargelecek KPSS Lisans ve Alan olmak üzere iki tane farklı sınav var. İkisi de her yıl oluyor. KPSS Lisans ile aldığınız P3 puanınızla merkezi atamayla düz memurluklara atanabilirsiniz. Fakat bunun için sadece çift yıllarda girilen sınavdaki puanınızı kullanabilirsiniz. Örneğin 2020 P3 puanınızla 2022 sınavı yapılana kadar olan merkezi atamalarda tercih yapıp atanabilirsiniz.
Aynı zamanda alan sınavına hazırlanıp uzmanlık, müfettişlik vs. kadrolar için kurum sınavlarına ve mülakatlarına katılabilirsiniz. Burada da tek/çift yıl farketmeksizin her yıl girebilirsiniz. Alan puanınız hesaplanırken P3 puanının yüzdesi alındığından Lisans sınavına girmeniz gerekecek. Örneğin 2021 yılında hem lisans hem alan sınavına girerseniz bu kadrolar için puan elde edersiniz. Ama bu yılda aldığınız P3 puanını merkezi atamalarda kullanamazsınız.
-
@125478 teşekkür ederim.
-
@locke çok teşekkürler detaylı bilgi verdiğiniz için.
-
Osym takviminden haberdar olan var mi? Takvim belli olmadigi icin ne plan yapabiliyorum be baska bir sey ? İnsallah agustos eylulde olmaz.
-
@abdullah_cevdet şuan için belli değil ama kpss ağustos ayında olması muhtemel diye düşünüyorum
-
@bahargelecek inşallah sarkmaz o kadar oyle bir puan aldim ki her seyi sınırdan kaciriyorum,insallah haziran ortasi gibi olur.
-
@abdullah_cevdet hayırlısı artık. Allah herkesin gönlüne göre versin.
-
Sınav takvimide açıklanmış. Hayırlı olsun. 1 Ağustosta sınav.
-
Arkadaşlar bir sorum olacak. Kpss oturumları her şehirde yapılıyor mu? Bir de gy-gk oturumuna başka bir ilde alan oturumuna başka bir ilde girme şansım var mı?
-
@keynesyensentez evet
-
Daha önceden Mustafa Duman'dan matematik dersi alan oldu mu? Tavsiye eder misiniz ?