Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
-
@blcmert başka ne yazdınız hocam Danıştay a başvurukur dışında
-
Başka bir şey yazamadım hocam maalesef
-
Hocam yanlış biliyor olabilirim ancak Danıştay dava daireleri kurulunun görevleri; ilk derece mahkemelerinin son direnme merci olmaları ve Danıştayın ilk derece görevli olduğu davalar da temyiz ve YD itiraz merci,
2575 sayılı Danıştay Kanunun 39. maddesine göre, içtihatların birleştirilme- si yoluna gidilebilmesi için birden fazla yargısal kararın olması, bu kararlar arasında aykırılık veya uyuşmazlığın bulunması ve içtihadın birleştirilmesinin lüzumlu görülmesi gerekir. Buna göre, bir konu hakkında içtihatların birleştirilmesi ancak bu üç şartın bir arada bulunması ile olur sorunun cevabına baya bir baktım en son Danıştay dergisinden böyle bir özet buldum -
Benzer olaylarda, bölge idare mahkemesi dairelerince verilen kesin nitelikteki kararlar arasında veya farklı bölge idare mahkemeleri dairelerince verilen kesin nitelikteki kararlar arasında aykırılık veya uyuşmazlık bulunması hâlinde; resen veya ilgili bölge idare mahkemesi dairelerinin ya da istinaf yoluna başvurma hakkı bulunanların bu aykırılığın veya uyuşmazlığın giderilmesini gerekçeli olarak istemeleri üzerine, istemin uygun görülmesi hâlinde kendi görüşlerini de ekleyerek Danıştaydan bu konuda karar verilmesini istemek.
BİM kanununda böyle geçiyor -
@guymağduru bu ayrıntıyı bilmemizi beklemeleri de ayrı bir saçmalık
-
Kesin niteliğinde olduğunu ve ayrı yargı çevresinde bölge idare mahkemeleri olduğundan tarzında bir şeyler dedim ama içtihatlar dedim bir nevi olsa da puan gelir mi acaba fikri olan varmı
-
@guymağduru evet bende aynısı gördüm
-
@nurkse06 haklısın içerik olarak kalkınma iktisadi ile alakalı sormuşlar. Hâlbuki sınav ilan metninde yok.
-
@guymağduru Bim kanununda geçiyor ise dediğiniz gibidir cevap. Lakin soru koyucu kişi Oyun kapsaminda olmayan; ki var ise de ben bilmiyorum böyle bir soru sorarak neyi amaçlıyor acaba? Harici mevzuati bilmemiz beklenmemeli böyle bı sınavda
-
@simeranya ya da neden zorunlu soru şeklinde koyuyorsun. Bu arada sınava katılım ne düzeydeydi gelmeyen sayısı fazla mıydı? Bizim sınıfta 5 kişi yoktu
-
@hakimehanımm bizim sınıfta da 5 kişi yoktu
-
@hakimehanımm evet o daha doğru soru zorunlu olmasını gerektirecek ne vardı acaba. Bizim sınıfta iki kişi yoktu yanılmıyorsam.
-
@nurkse06 bizde 1 kişi yoktu
-
Arkadaşlar kamu hukukunun zorunlu sorusunda bölge idare mahkemelerinin yetkili olup olmadığı hakkında fikri olan var mı ? İstinaf mercii olarak neden İstanbul ve Gaziantep BİM’lerde açılmış dava ? Ankara olması gerekmiyor mu ?
-
Arkadaşlar rica etsem kamu hukuku iktisat ve maliyede neler sorulduğunu paylaşabilir misiniz sınava girmeyi 0.1 ile kaçırmıştım soruları merak ediyorum
-
@simer93 Kamu hukukundan hatırladığım temel hak ve özgürlüklerin sınırlandırılması; maliyeden dışsallık, bütçe kanunu, Vuk'ta düzenlenen mücbir sebep halleri, iradi maliye politikası sorulmuştu.
-
@gugukkusu1 teşekkür ederim hocam
-
@gugukkusu1 cumhurbaşkanlığı sistemi neticesinde bütçe sürecinde meydana gelen değişiklikleri soruyordu . Ben orta vadeli mali plan orta vadeli program ve bütçeyi sunan kurum şudur tarzında yazdım değiştiği için
-
Arkadaşlar sizce Sınav kaçla kapatır genel olarak zor bir Sınava benziyordu ve geçmiş yıllarda ne kadar sürede açıklanmış
-
Arkadaşlar konuyu canlandırıyorum ama yeni bir şey yok heyecan yapmayin
Genel hatlarıyla daha önce sınav süreci nasıl ilerlemiş bilginiz var mı? Yazılı sınav sonucu bir ay içinde, sözlü sınav bir ay, başlama bir ay vs gibi?