KPSS A Grubu hazırlık yönergesi, yöntemler, kaynaklar vs.
-
Dershaneye gidenler için de bu kaynaklar çalışılmalı mı mutlaka ? Yoksa dersi dinleyip dershane notlarından çalışarak soru çözerek 90 lı puanlara ulaşabilirmiyiz ?
Yani şimdi ben aldığım eğitimin yeterli olup olmadığını nasıl anlıcam. -
@kunt Bana sorarsan kardeşim dersanelerde art arda yüklenen bilgiler ciddi bir çalışma yapılmadan üzerinde çok verimli değil. Bu kaynaklarla olmasa bile sıkı bir çalışma gerekli.
-
@paretowilfredo tabi hocam haklısın. Sıkı çalışıyoruz.çalışmadan yana bir sıkıntı yok. Aslında bu kaynaklardan da çalışıyorum ben şahsen. Sadece hukukta dersane notlarını çalışıyorum. Tek endişem o noktada
-
@kunt Kardeşim işin açığı hap bilgi özellikle ezber becerisi çok iyi olmayan kişilerde sadece kafa karışıklığına neden olur. O yüzden genellikle dershaneli ilk sene sonunda adaylar en az iki alanda yere çakılır. Sebebi ise ezberlemeye çalışmaları ve mantığı kavramamış olmalarıdır. Düşük hedeflere yönlendiren dershaneciler için p35 ten alınan bir 80 puan başarılı sayıldığından, kaynakları da genellikle buna göre hazırlıyorlar malesef. O yönden mantığı veren kaynaklar seçmeye çalıştım listeyi hazırlarken.
-
isem yayıncılık ın youtube da izlediniz mi nasıl
iktisatla muhasebe ? -
@paretowilfredo hocam merhaba foruma yeni üye oldum verdiginiz bilgilerin cogunu okudum ve verdiginiz bilgiler için teşekkür ediyorum sizlerden bazı konularda yardim istiyorum ben bu sene iktisat son sınıftayım Allah nasip ederse bitiriyorum şimdiden kpss a grubu kurum sınavlarina hazırlanmak istiyorum fakat nasil bir yol izlemeliyim kendime bir kurum hedef belirlemeli ve o yöndemi çalışmalıyım iktisat maliye hukuk muhasebe işletme çeko gibi her dersten ortalama netler yapmak yerine puan agirligi kendi bölümüm olan derslere mi çok ağırlık vermeliyim nasıl bir tavsiyede bulunursunuz yazmış olduğunuz kaynaklardanda ona göre edinip ders çalışmaya başlayacağim cevaplarsanız sevinirim.
-
@paretowilfredo benim size ve foruma sormak istediğim bir şey var. Geçen sene hazırlanıp ortalama bir puan aldım 75-80 arası değişiyor.Aslında geçen sene iyi çalışmış beklentilerimin altında puan almıştım. Bu sene ise bir türlü odaklanıp hazırlanamadım.Düzenli bir şekilde oturup çalışamadım.Bir sürü kitap önümde bana bakıyor ne yapacağımı bilemiyorum.Temelim var ama her şeyi unutmuşum.Bu sene sizce geç mi kaldım.Yetiştirebilir miyim ? Hafta içleri part time bir işte çalışıyorum. Ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim ? Fikirlerinize ihtiyacım var yol gösterir misiniz ?
-
@essukru26 Bence dengeli bir ilerleme seçmelisiniz. 4 ana dersin hiçbirisi artık ihmal edilebilir değil. Gk gy ağırlığı azaltılması ve YDS ağırlığının çıkarılması 4 alanı çok önemli hale getirdi o yüzden kesinlikle bunlardan dengeli bir yol çıkarın. Ek olarak da düşündüğünüz kurum varsa ya da bölümünüze göre ikincil alanlardan bir alan belirleyip çalışabilirsiniz. Bu şekilde güzel bir netice alabilirsiniz.
-
@albatros Kardeşim alt yapın fena görünmüyor ama sıkı bir çalışmaya ihtiyacın olduğu aşikar. artık 80 i geçtim yeter denecek zamanda da değiliz 85 ve üstü puanlar bir işe yarıyor artık. çalışıyor olman bir dezavantaj olmakla beraber, kaldırabilirsen sıkı bir performans ile sonuç elde edebilirsin. Bu da senin zaman yönetimine kalıyor biraz.
-
@paretowilfredo Teşekkür ederim cevabiniz için
-
biraz taktik verseniz nerden başlayacağımı bilemiyorum
-
tufan samet in histeriz mikro iktisat kitabına bakan var mı bana güzel geldi
yüksel bilgilinin mikrosu mu tufan samet mi sizce?657 nin mikro iktisat soru bankasını cozen var mı
-
Arkadaşlar, maliye kısmında vergi hukuku / Tvs haric diger kısımlar için nurettin bilicinin kitabi iyi midir ? Ya da başka tavsiyesi olan var mi ?
-
Merhaba arkadaşlar iktisat konusun da konu anlatımlı kitaba ihtiyacım var ama Erdal ünsal mı Yüksel bilgili mi yazılanları okudum ama hala karar veremedim. İktisattan özellikle mikrodan hiç temelim yok diyebilirim en iyi yardımcı olacak olan hangisidir. Teşekkürler
-
@svdvrl erdal ünsal'dan bakarsan bütün sınavlarda rahat edersin (kpss+kurum). Yüksel bilgiliye bakmadım. Tavsiyem makro ve mikro iktisatta erdal ünsal
-
@svdvrl Kardeşim asli önerim Mikro + Makro Erdal Ünsal'dır. Alternatif derseniz Mikroda alternatif görmüyorum malesef En iyi kitap Erdal Ünsal. Makro için de alternatifim Tufan Samet Özdurak.
-
@magduriibfli Vergi hariç Nurettin Hoca mı yoksa vergi için mi kardeşm orası net olmadı
-
@tuuba42 Eğer tufan samet ile yüksel bilgili kıyası ise Tufan Samet Özdurak
-
@albatros Tam olarak nasıl bi taktik kardeşim. Problemin ne noktada tam olarak
-
@paretowilfredo vergi kismi haric hocam. Kamu maliyesi bölümü