Ziraat Bankası - Ziraat Katılım Bankası Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021 (210 kişi)
-
@gearcy önümüzdeki hafta bilgilendirme maili atacaklarmış detayları öğreniriz artık
-
@dukeofcambridge hocam çok haklısınız. erken açıklanması iyi güzel ama demek ki bazıları belli olunca kısa da sürebiliyormuş. hak hukuk bir yana insanda utanma duygusu da olacak yani. birilerini araya sokup giren varsa tarafımca hakkımı helal etmiyorum.
-
Kazanamayanlar kendini uzmesin.Kamuda cok guzel uzmanliklar var.Olmamasi daha iyidir belki.Herkesin yolu acik olsun.
-
@dukeofcambridge Ben daha önce de torpil kurbanı olmuş biriyim ve açıkcası hiç umudum yoktu yoktu girebileceğimden. Yine torpil kurbanı olurum diyordum. Ama çok şükür bu sefer haksızlığa uğramadım. Yarısı kadar olmasa da yine az çok dönmüştür bence de. Hakkı yenenlere sabır, bu düzene şifa diliyorum.
-
arandığında bu sözleşme imzalama olayı ne zaman olacak onu soran oldu mu?
-
arkadaşlar bu işler biraz da nasip kısmet işi bakın ben özel sektör finans uzmanı olarak çalışıyorum hayatımda 1 dakika bile kpss veya benzeri bir çalışmadım daha doğrusu bir kere bile kpss'ye girmedim zaten, Spk sınavlarına falan da hiç hazırlanmadım veya girmedim. 2014 yılında lisanstan mezun oldum şuan doktora eğitimine devam ediyorum bu sınava da tesadüfen gördüm başvurdum biraz işimden sıkılmıştım ve nasip oldu bilim sınavında da yüksek netler yaptım mülakatta iyi geçti ve sonuçta çok şükür asil listeden kazandığım açıklandı. Ben yüzlerce mülakata girdim çıktım bunlardan 20-25 tanesi araştırma görevliliği mülakatları tahmin edersiniz ki 100 mülakata girdiysem 95i olumsuz olmuştur benim de. Şimdi özel sektörde çalışırken her gün toplantılara girip çıkınca temsil kabiliyeti, kendini ifade etme yeteneği ve özgüven çok artıyor. Bu özgüven ve rahatlık şakır şakır kendini anlatma yetisi ve güçlü gözükme karşıdakinin zihnine yansıyor senin elinin de güçlü olduğunu hissediyor maaş için, düz manada maaşı alıp yatacağın bir iş için orada olmadığını fark ediyor bir heyecan aradığını bir tutkun olduğunu tekrar kendini farklı yerde ispat etmek istediğini görüyorlar. Ben 30 yaşına geldim nacizane kendi düşüncem budur. Size akıl vermek haddime değil ne zor süreçlere girip çıktığınızın farkındayım ama şu dediklerimi aklınızdan çıkarmayın hiçbir zaman çok çalışmış yüksek puan almış insan görüntüsü vermeye çalışmayın, zaten sizin puanlarınız orada yazıyor o puanlardan çok daha fazlası olduğunuzu görebilmek için mülakatlar yapılıyor. Ufak bir tiyo mesela şöyle bir mülakat olabilir ben yaşadım bunu daha önce, kendinizden bahsederken kitap okumaktan hoşlandığınızı ve son okuduğunuz kitabında adının bilmem ne olduğu ekonomi üzerine olduğunu sizlere de okumanızı tavsiye ederim diyeceksiniz yazar benim yüksek lisanstan doktoradan tanıdığımdır, hocamdır vs büyük emek verdi bu kitaba paranın tarih boyunca yolculuğunu anlatıyor ben çok beğendim burada söylemek istedim şuan diyeceksin. Bunu söylerken o 1 dakikada sizi kimse kesmez emin olun bu sizin kendinizi ifade edebildiğinizi ortamını kontrol edebildiğinizi karşınızdaki her kim olursa olsun baş eğip kararına razı olmadığınızı gösterir bir durum olacaktır, bu gibi durumlar yaşandığında karşınızdaki heyetin hemen hepsi 1 dakika önce konuştuğu kişiden daha ciddiyet sahibi daha konuşmaya, değerlendirmeye değer bir kişiyle konuştuğunu düşünecektir. Torpil var mı var, referans var mı var bir yaşadıysanız 10 yaşadım, tam 8 kere araştırma görevliliği sınavı ön değerlendirme listesinde 1. olup mülakat sonucu nihai listesi 2. sıra yedek oldum ve alınmadım. Fakat size diyebileceğim tek şey yılmayın, umutlu olun ben yıllarca özel sektörde süründüm ama şuan mutluyum beni özel sektör çelik gibi yaptı abartmıyorum daha geçen hafta finans uzmanı olarak yük taşıdım ofise genel müdür ofisin erkekleri toplayın taşıyın demiş yardımcısına bize verdi görevi dalga mı geçiyor diye çok baktım ama doğruymuş hakikaten ben, benden üst pozisyondaki bir kaç arkadaşım dahil bodrum otoparktan ofis deposuna 2,5 saat yük taşıdık, hayat bu her şey olacağına varıyor.
-
@buzdevrisid kaynaşma anlamında mı söylüyorsunuz bunu bir avantaj olacaksa değerlendiririm tabi
-
@mouseblood evet kaynaşma açısından söylemiştim. Sonuçta aynı misafirhanede kalıcaz. Sınavlar vs vs olacak. Birbirimizle daha fazla vakit geçiricez. Öğrenci yurdu gibi düşündüm.
-
@marsiyal hocam hayırlı olsun öncelikle hakkınızda kendi fikirlerimi paylaşıcam sizinle. Bankada teftiş ve uzmanlık prestijli unvanlar, yükselmesi daha kolaydır.3 yılda uzman, 4 yıl sonrada yani toplamda 7 yıl sonra yönetmen oluyorlar.Düz personelin yönetmen oluşu 10 seneyi buluyo ama sen uzman yardımcısı olarak başlayınca 7 yılda oluyorsun. Bankada uzman yrd masşı temettüsü performansı vs aylık maaş ortalama 7 dir.Yönetmenler de şuan 9-10 arası alıyomuş.Bi şube müdürü olsan net maaşın 20-25 bandına gelir. Ayrıca diğer bankalara geçebilirsin. Ya da orda kıymetli işler öğrenirsen dışarıda çok daha fazla para veren yerler olur. Özel sağlık sigortası var guyda olmayan. Bütün özel hastanelerde anlaşması var. Hatta eşin çalışmıyorsa sigorta eşini de kapsıyor. Eşin çalışsa bile sigorta çocuklarını da kapsıyor. Devlet hastanelerinde sıra beklemek yerine özel hastanelerde para ödemeden hızlıca halledebilirsin.
-
Müfettiş yardımcılığından elenenlere uzman yardımcılığı için teklif gelir mi arkadaşlar? Yoksa umudu keselim mi?
-
hocam vakıf bekleyen var mı asil kazananlardan? eğer vakıf da olursa hangisini tercih edeceksiniz?
-
@tnr17 hocam öncelik uzman yardımcısı yedeklerinde mi yoksa müffetislikten elenenlerde mi oluyor bu tip tekliflerde
-
@economiccus hocam ben daha müfettiş yardımcılığından elenenlere teklif geliyor mu onu bile bilmiyorum maalesef.
-
@tnr17 ben şöyle okumuştum uzman yardımcısı eğitimi sonucu çok iyi olanlara müfettişlik teklifi geliyormuş ama tersini ben de denk gelmedim.
-
@economiccus ben vakıfbank uzman yardımcılığı mülakatına da girdim ama burası olumlu sonuçlandı eğer olur da vakıf da olumlu sonuçlanırsa vakıftan feragat vereceğim
-
@economiccus bana uzman yardımcılığı eğitiminde kuıllanılacak materyaller lazım nerden bulabilirim.
Eskiden girmiş arkadaşlar varsa bizimle paylaşabilirler mi içerik ne?
-
@buzdevrisid, içinde söyledi: Ziraat Bankası - Ziraat Katılım Bankası Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021 (210 kişi)
@economiccus bana uzman yardımcılığı eğitiminde kuıllanılacak materyaller lazım nerden bulabilirim.
Eskiden girmiş arkadaşlar varsa bizimle paylaşabilirler mi içerik ne?
Aynı şekilde eğitimle ilgili materyal / bilgi / tavsiye verebilecek arkadaşlar var mıdır?
-
ziraatten feragat edecek var mı? yedekler kaça kadar çağrılır acaba
-
Arkadaşlar uzman yardımcılığı pozisyonu için maaş ile alakalı bilgilere ulaşabiliyoruz ancak mesela vakıfbank için bes, özel sağlık sigortası, ayvalıkta tatil imkanına kadar bir çok detay belirtiliyorken ziraat bankası için bu tarz bilgilere ulaşamadım. İki banka arasında net bir tercih yapabilmek adına bu ve benzeri bilgilere ulaşan, yardımcı olabilecek kimse var mı ?
-
@economiccus bende vakıfın mülakatına girdim, olursa oradan feragat etmeyi düşünüyorum