Hukuk Konu Anlatım
-
Merhaba arkadaşlar.
Hukuk çalışırken çok zorlanıyorum. Elimdeki notlar ve kitapların yetersiz olduğunu düşünüyorum. KPSS'de 26 net yapabildim, Vakıfbank sınavında da gerçekten zorlandım. Bu yüzden yeni kaynaklar arayışına girdim.
İsteğim hem KPSS hem de kurum sınavları için yeterli bir kaynak olması. A Kadro fasiküllerine baktım, yetersiz olduğunu düşünüyorum. Sizin tavsiyelerinizi bekliyorum.
not: Aklımda Themis ve Monopol yayınları var.
-
Murat dershanesinin hukuk fasiküllerinden memnunum bence denemeye deger
-
@as-soon-as themis ve monopol ayrıntı kitaplar kısa, her şeyi anlatan ve anlaşılır sizin için daha iyi olur fikrimce. KPSS için ilk ikisi hariç belki yoğun gelir (themisden daha iyi yine de) ancak pişman etmez sizi bu kaynaklar.
ceza genel-özel-cmk: emin hüseyinoğlu
medeni ve borçlar: hakan hasanoğulları başkasına bir daha ihtiyaç duymazsınız o kadar iyi
idare-iyuk-anayasa: ahmet nohutçu youtube videolarını izleyin derim. hakimlikte bu üç alanı bu videolar sayesinde fulledim. kitapları kalın ancak alıp videolar oralardan takip edilebilir.
hmk: kanundan bakın bence ama kaynak isterseniz de https://www.savaskitap.com/Medeni-Usul-Hukuku-Ozet-Mehmet-Kodakoglu_30389.html#0
icra: https://www.seckin.com.tr/kitap/491787667
ticaret: ufuk pişkin güzeldir, youtubeda da benimhocamın ticaret videolarını iyi buldum bir de hukuk artı diye bir kanal ders videoları yayınlıyor ona bakabilirsiniz. -
Anayasa ,idare ,iyuk=themis
Ceza=sinan sakin
Medeni='tan tahsin zapata
Borçlar =ali sakinci
Ticaret =ayşe sarıca
Icra iflas =konsensus -
@as-soon-as hocam hukukta zorlaniyorsaniz video izlemeniz gerekmektedir. Özel hukuk icin serkan karaoglunun videolarini izleyip ders notlarindan calisirsaniz özel hukuklar gayet guzel bir sekilde bitmis olur. Videolarda bazi seyler eski olabilir ama video notlari guncel oldugu icin bu sorunuda bu sekilde halledebilirsiniz. Üstüne konsensusu 2 3 defa cozumlerini anlaya anlaya dönerseniz gercekten cok iyi netler yapabilirsiniz. Kamu hukuku kisminda ise hukuk ogretirin videolari ve notlari yeterli olacaktir. Soru olarak yine konsensusu 2 3 defa cozmeniz gerekecektir. Ilk cozdugunuzde yanlislariniz cok cikabilir moraliniz bozulmasin anlamaya calisin kucuk kucuk notlar alin kitabin ustune,ikinci ucuncu cozumlerinizde yanlislarinizda azalir baya yol aldiginizda farkedeceksiniz.Özgün soru cozmenize bence hic gerek yok konsensus gayet yeterli olur yok illa cozcecegim diyorsaniz monopol ya da imtiyaz soru bankasini tavsiye ederim.