KPSS A Grubu Hep Konuşulan Torpil Meselesi
-
@hpolitics hocam yalnız söylediğinizle alakalı şu var bu girmeye çalıştığımız işler hep kamu kurumu yani bütün vatandaşlara eşit olması gereken fırsat tanıması gereken yerler ODTÜ lüsünün de Hitit üniversitelisinin de aöf öğretim mezunun da Ankara mezunun da eşit hakları var var özelde deseniz anlarım ODTÜ ile 5 0 önde başlarsınız ancak kamuda adam Hitit mezunu olsa bile kpss birinciliği ya da kurum birinciliğini hakkıyla çalışıp elde edebilir belki siz 2 saat çalışıp derece yaparsınız diğeri 10 saat çalışıp sizi geçer yani ne okul mezunu olunursa olsun hak yedirmemek için referans işi kamuda olmaz olmamalı iyi üniversite farkı özelde anlaşılır ya da İngilizce daha iyidir kamuda o şekilde fark yaratırsın hakkını yedirmemek için referans da hak yemek bence kamuda
-
@hedefkpssb siz anlamamissiniz beni. Olsun sorun degil.
-
@hpolitics, içinde söyledi: KPSS A Grubu Hep Konuşulan Torpil Meselesi
@hedefkpssb siz anlamamissiniz beni. Olsun sorun degil.
Aslında anladım da anlatamadım buradan zor ya uzun uzadıya yazınca iyice karışıyor ben şunu söyleyim noktayı koyayım o zaman keşke sözlü mülakatlar kalksa sadece liyakata bakılsa diyelim ki 50 kişilik yazılıya 100 kişi kpss puanıyla giriyorsa yazılıda hakkıyla 1. ile 50. arasında olanlar kazansa da referansın önüne geçilse böyle olsa en çok da iyi üniversite mezunlarının içi rahat olur ve der "helal olsun hititli adam 1. olmuş haketmiş tebrikler"
-
@hpolitics kesinlikle bu şekilde düşünüyorum hocam. memurun maaşını hepimiz ödüyoruz. yazılı sınavda daha iyi puan almak şartıyla herhangi bir üniversite mezunu, boğaziçi mezunundan önde olmalı. özelde durum böyle olmadığı için patron-yönetim istediğini seçmekte özgür olmalı. kpss b grubu çok güzel bir sistem mesela. puanı alıyorsun yılda 2 kez merkezi tercih veriyorsun. kimsenin kimseye puan dışında üstünlüğü yok. sadece bazı kadrolarda sağlık raporu, yds c-d vs isteniyor onlar da işin niteliğine göre zaten, bir ayrım söz konusu değil. a grubu da b grubu gibi olmalı kesinlikle. tüm kurumlar senede 2 kez taleplerini bildirecek, merkezi atamadan tercih yaparak personel alacaklar. adil olan budur.
-
hocam bir kere şuna hazır olmalısın ..Ben 10 kere de elensem bu sürece başlayabilir miyim ? Şansıma güvenebilir miyim şanslı miyim ? bundan bir 5 yıl öncesine kadar daha iyiydi .Zaten hakkıyla girdim diyenler de bu tayfadan .Ben son bi kaç yılda çok az kişi duydum .Benim de hiçbir tanıdığım yok ve şansima güvenip giriyorum .9.mülakat olacak .
-
Özel sektörde herhangi bir konuda mağduriyete uğrasak şirketi/veya işletmenin başındaki kimseyi sorumlu tutar konuşmayı dener en kötü ihtimalle de işten ayrılırız. Özel sektörde konu daha çok bireysel bazda ilerler.Fakat devletimiz eliyle mağduriyet yaşayınca bunun yaşattığı travma çok daha ağır çok daha zor oluyor.Bizlere kücüklükten beri öğretilen kavramlar arasında hep devlet ana devlet baba kavramları ilk sıralarda yer almıştır. Hangi ana hangi baba evlatları arasında böylesi bir ayrım yapar sorusunu sormadan duramıyorum. Konuya sadece basit bir pencereden veya her dönemde yaşanan olaylar olarak bakmak işin vicdan rahatlatması. Fakat yaşanan mağduriyetlerin biz gençlerde yaşattıgı hayal kırıklığını kırgınlıgının etkileri çok ağır oluyor.
-
Bu öyle bi çaresizlik ki misal lambadan cin çıksa ve tek bi dilek dile dese kesin olarak mülakatlarda adalet sağlansın ya da yazılı sınavdaki başarı sırasına göre alım yapılsın referans torpil işleri kesin bitsin diye dilek dilerdim düşünün normal de default olarak olması gereken şeyi cinden isteyip dilek hakkımı harcıyorum işte bu mülakatlardaki durumlar bu kadar dert oldu bana oysaki lambadan çıkan cinden dünyaca ünlü bi teknoloji devinin ceo su olmayı diliyorum ya da bi çuval altın diliyorum demek de vardı evet
-
Okuduğu üniversiteyi çok iyi diye sıfatlandırıp geri kalanları saçma sapan kategorisine sokan, mezunlarına da kifayetsiz diyen insanlar. İlahi adalet diyelim. Konu torpilden ne ara mezun olunan okula geldi acaba? Herhangi bir anadolu üniversitesinden derece ile mezun olup kpss ve kurum sınavlarında yüksek puan almış insanlar var. Kafası üniversite sınavındaki sacma sapan matematik tarih coğrafya derslerine değil de iktisat maliye muhasebe derslerine basanlar var. Senin aldığın derste iktisat onların aldığı derste. Sen lisede başarılı olup odtu kazanmış olabilirsin o adam üniversitede başarılı olmustur. Duyanda hukuk, tıp mezunu sanar. Diplomanızı özelde pazarlayın.
-
@scofieldmustafa hocam siz beni "hiç" anlamamışsınız bağlamından koparıp yorumlamışsınız durun ben size maddeleştirim kpss çalışıyosunuz ya daha iyi anlarsınız
- Üniversiteler arası hiyerarşiye kat'i surette karşı çıkan biriyim sizin gibi iktisat maliyeyi yüceltip tarih mat disiplinini batıran cinsten değilim. her disiplinin ayrı bilgelik düzeyi vardır. kpss'de çoğu insanın muhasebe calısması bilmesi bilgili oldugu anlamına gelmez. Muhasebe bildiği anlamına gelir.
2.Diplomamı pazarlama gibi gereksinim duymuyorum. Zira kişinin eğitimi diplomanın ötesinde birşeydir. - Benim sözüm "binadan bozma" üniversitelerden mezun olup da bi yerlerden "dayı" bulup göğsünü kabarta kabarta gezenlere.
- referansın her türlüsüne karşıyım bu nedenle uzun zamandır işsizim.
- Kendi üniversitemi övmüyorum aldığım eğitimi övüyorum. Üniversiteler sadece markadır. Kişi kendini geliştirmezse doğal seleksiyonla eğitim dünyasında elenir zaten
- Lise'de başarısız bir öğrenciydim. Öyle kolejli de degılım bu nedenle kolejliler gibi benim okulum iyi sizin okulunuz kötü diyenlerden hiç olmadım.
- KPSS'de 96 küsür puan almıs biri olarak KPSS kişinin yetkinlik düzeyini ölçmez. Kısa sürede unutacağı bilgileri ne kadar çok ezberlediğini ölçer. Bu nedenle KPSS sanki yetkinlik düzeyi ölçüyomuş havasından kurtulun bi zahmet.
- Özetle benim vermek istediğim mesaj ne kendisine ne üniversitesine ne eğitimine güvenmeyenlerin dayısına güvenmelerini eleştiriyorum
Umarım anlatabilmişimdir.
- Üniversiteler arası hiyerarşiye kat'i surette karşı çıkan biriyim sizin gibi iktisat maliyeyi yüceltip tarih mat disiplinini batıran cinsten değilim. her disiplinin ayrı bilgelik düzeyi vardır. kpss'de çoğu insanın muhasebe calısması bilmesi bilgili oldugu anlamına gelmez. Muhasebe bildiği anlamına gelir.