Sermaye Piyasası Kurulu SPK Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
-
herkese geçmiş olsun arkadaşlar yarın için de başarılar dilerim ben uzman hukukçu yardımcılığı için girmiştim gerçekten de uzun sürüyor, sınava gelmesi gereken kişilerden yarısı gelmedi, bir kaç kişi de sonraki oturumlarda bıraktı, hayırlısı olsun zor bir sınavdı
-
@kalburaltı merhaba bugün hangi oturumlara girdiniz acaba
-
@altncgi hepsine girdim hocam
-
@kalburaltı hangi sınavlar vardı onu sormuştum aslında
-
@altncgi bugün özel hukuk, genel konular ve takip ve usul hukuku vardı hocam
-
@kalburaltı yani yarın kamu hukuku ve İngilizce var değil mi
-
@altncgi evet
-
@kalburaltı ben özel hukuka girebildim sadece, takip ve usul hukuku nasıldı sizce zor muydu
-
@altncgi valla hocam çok zor değildi ama kolay da değildi, iflasla alakalı bir soru vardı, cmk beklemiyordum açıkçası ama kendimce yaptım bir şeyler bakalım, siz neden girmediniz devamına?
-
@kalburaltı ben ilk defa görüyordum oturum şeklinde olduğunu okumamisim maalesef yarın girsem kurtarabilir miyim acaba dedim
-
@altncgi aslında yazıyordu hocam oturum şeklinde olacağını, size haber vermediler mi?
-
@kalburaltı sınav başvuru kağıdında yazıyormus sadece, bana bilgi de gelmedi kimse de demedi üzüldüm acikcasi
-
Yarınki oturumlarda derslerin sıralamasını bilen var mı?
-
@altncgi sınavı kaçırdaysınız girmeniz çok birşey değiştirmeyecektir. Çünkü mülakata kalabilme şartı her dersten en az elli alıp tüm derslerin ortalamasının 70 olması. Kendinizi denemek için girebilirsiniz.
-
@hll biraz geç oldu galiba umarım sınava girmeden görürsünüz cevabı genel matematik, ingilizce ve maliye
-
@nrpsmf suan gördüm teşekkür ediyorum
-
Sıcağı sıcağına maliye sorularını yazayım istiyorum.
Kamu harcamaları, tasarruf, gelir gibi değerler verilerek bütçe açığı, faiz dışı bütçe açığı, borç oranı, yapısal bütçe açığı soruldu.
Lorenz eğrisi ve gini katsayısı
Vergi matrahı hesaplama yöntemleri
Ekonomide enflasyon mevcutken uygulanması gereken maliye politikası nedir açıklayınız.
Ortaya çıkış türüne göre enflasyon türleri nelerdir ve yapısal enflasyon nedir ?
Tanım soruları vardı. Vergi muafiyeti,istisnası, vergiden kaçınma, tobin vergisi, otomatik stabilizatör, dışlama etkisi
Son soruyu hatırlayamadım -
@nrpsmf son soru gelir ve servet üzerinden alınan vergileri örnekler üzerinden açıklayınız.
Herkese geçmiş olsun -
Paragraf çevirisinde bir cümle yanlış ise gidiyor mu gözetmenler iyi dalga geçti çünkü
-
@colebusthe10 sanmam öyle bir şey olduğunu hocam. Cümle cümle puanlanıyor sanırım. Zira son iki cümleyi çevirmek her babayiğidin harcı olamazdı da, ciddi zordu.