10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
Kral sen kaç bekliyorsun
-
@farukomer907 Kral Faruk sen kaç bekliyorsun
-
@farukomer907 bu sınavın çalışan ile çalışmayanı ayırt etmediği bariz ortada. Buna kimse itiraz edemez. Ancak belediye ile ilgili kanunlara laf etmekte biraz ağır değil mi ? Değil mi ki kayyım olarak belediyelere atananlar kaymakam ? Hatta kayyım iken belediye başkanlığına adaylığını koyup kazanan vali ?
Yahut kamu ihale kanununa itiraz etmek ağır değil mi? Belki birgün kaymakam iken Kamu İhale Kurumuna atanacaksınız?
Hasılı kelam şunu demek istiyorum. Evet kaymakam birkaç şeyi değil birçok şeyi bilmek zorunda. Çünkü vazifeye atadığınız da ömür boyunca kaymakam olarak kalmayacaksınız. İleride vali de olabilirsiniz, Devlet Denetleme Kurulu denetçisi olarakta atanabilirsiniz...
Tabi bütün bunlar ÖSYM'nin bu sınavı ayırt edici hazırlamamasına bir bahane değil. Sınav konusunda hemfikirim sizinle üstat. -
Malesef son 3 sınavdır hazırlanan soruları gördükçe ÖSYM de soru komisyonunda yer alan hocalar kendi kendilerine yetkinliklerini şüpheye düşürüyorlar. Amaç çalışan ile çalışmayani ayırt etmek olması gerekirken yapılanlar artık emekleri çöp etmekten başka bisey değil. İnkılap tarihinden o kadar konu arasından sen gidip 1921 anayasasının taslak metninin ismini sorarsan her sınavda ısrarla iptallik soru koymayı başarırsan ya da amacı kaymakam seçmek olan bir sinavın kaderini hukuk iktisat kısmına değilde inatla aylık veri sorular ile doldurup gk gy kısmına bırakırsan bu başla başına emek verenin emeğiyle dalga geçmektir. Allah emek verenlerin özellikle de yıllardır bu saçma sorular ile boğuşanların yardimcisi olsun.
-
Hangi iş düzgün ki?
Hakikaten daha derin konuşulması gereken o kadar çok şey var ki...
-
@mülki bir arkadaşımın daha net sayısı 74,25.
-
listede son durum nedir? dostlar
-
@vezirefendi sevgili kardeşim sanırım o kısmı yanlış anladın, bir kaymakam belediye kanununa baştan aşağı hakim olması gerektiği için aksine zaten buna sitem edişim. Bilinmesi ve sorulması gereken onlarca şey varken kolaya kaçıp hiç bir ayırt ediciliği olmayan sokaktaki bir vatandaşın dahi bildiği belediyenin kaç nufus ile kurulduğu sorusu benim ağrıma gidiyor, bu bahsettiğim soruları doğru yapmış bir insan olarak söylüyorum ben bunu , ha keza kik kanunu içinde öyle. Bu kanun ilçede bire bir ilgilendirir bir kaymakamı ve irdelenmesi gereken onca husus varken ösym 2012 den bu zamana 3 sınavdada birebir aynı soruyu sordu bu kadar komik bir durum olabilir mi Allah için? Kanunla yakından uzaktan alakası olmayan bir memur bile biliyor kesin teminatın %6 olduğunu. Bunlar kaymakam seçmeye yönelik sorular değil bunlar soru hazırlamaktan aciz olanların sanki son gece yetiştirmek için hazırladıkları sınav soruları.
-
Beni de eklermisiniz arkadaşlar. Eğer optik hatası olmadıysa 77.5 net
-
Hayırlı bayramlar, bir sınavı daha geride bıraktık.
Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah. -
Hayırlı bayramlar dostlar inşallah bir daha ki bayramda emeklerimizin karşılığını almış ve hayallerimize kavuşmuş oluruz.Netini söylemeyen arkadaşlarda netini paylaşırsa tutulan listeye ve taban puanı tahminimize katkısı olur.
-
Arkadaşlar geçen seneki liste ile karşılaştırıldığında şu an 70 kişiye yakın eksik var 70 altı geçen seneki listede %28 oluştururken bu seneki listede yüzde 14 bu sağlıklı bir sonuca varmamız için yetersiz bir yandan çok yüksek kapatacağına delalet olabilir diğer yandan düşük kapatacağına onun için 60 altı kişiler bence belli kanaat için önemli
-
@mencikof hocam insanlar yüksek puanlar karşısında nasil olsa kazanamiycam moduna girdi Bugün 74ten aşağısı 73ler bile kazanamadim modunda kimsede heycan kalmadi geçen sene düşük kapatacağı hatta 70ler çok konuşuluyordu herkes bir heves yazdiriyodu ama bu sene malesef durum bu
-
@herseye-rağmen aynen hocam onu farkettim o zaman bizde dükkanı kapatalım
-
@mencikof aynen hocam az kaldı biraz daha 75 76 görürsem bende gidiyorum:)
-
Liste çok iyi gidiyordu bir kaç gündür duraksadık. İşin garip tarafı kimse konuşmuyor. Sınavın temmuza alınmasından beri garip şeyler oluyor.
-
Ben bu sınavın 71.75 veya altında kapatacağını ve bir tane de soru iptali olabileceğini düşünüyorum. Düşük netler bu sene çok fazla puanını söylemedi ve ortalama yüksek çıktı bu sebeple 70 üstü herkes ümidini kesmesin bence. Temennim o ki 70 üstü herkesin inşallah yüzü güler.
-
Benim puanım da 71.25 ekleyebilirsiniz
-
Arkadaşlar benim 70’in altında kalan arkadaşlarım var ancak foruma netlerini yazdırmıyorlar. Buraya net yazdıran arkadaşlar hep 70 ve üzeri netler. Dilerseniz tekrara düşmemek kaydıyla 70’in altında kalan ve tanıdığımız arkadaşlarımızın netlerini buraya yazdıralım. Öteki türlü forumdaki mevcut ortalama sınavın 74-75 bandında bir ortalama ile kapatacağını gösteriyor.
Geçen yıl Facebook gruplarından da netler alınıp buraya yazdırılmıştı. Dilerseniz öyle bir yöntem de denenebilir.
-
Hocam netim 65.5 malesef olmadı yine kazanamadık listeye ister yazı ister yazmayin