9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
-
@ksavdliybncıkymk bana da sordular bu isgali hocam
-
1.komisyon bölüm; uluslararası tic.
Gss
iş göremezlik
Kayıtdısı ıstıhdm oranı( doğru cvbladım yanlış dedi)
Vergi gayretı
kuvertür
Serbest bolge nedır nerelerde var.Kuvertür hariç cevapladım, sonucu merak ediyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun, herkese başarılar.
-
@pozitif kayıtdışı istihdam oranına kaç dediniz hocam ?
-
@pawnex 34 degil mi
-
@mimar 33.1 kardeşim
-
@gökhan 2017 verisi 34 diye hatirliyirum ama zten bana sormadilar bi tane bile sgk terimi cikmadi calistigimla kaldim hocam
-
@mimar Kayıt dışı çalışanların oranı %34,7 olarak gerçekleşti
Haziran 2017 döneminde herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olmadan çalışanların oranı, bir önceki yılın aynı dönemine göre 0,7 puan artarak %34,7 olarak gerçekleşti. Tarım dışı sektörde kayıt dışı çalışanların oranı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre 0,7 puanlık artışla %22,4 oldu.
aynen hocam öyleymiş bende 33lerde sanıyodum
-
@pawnex %34 nedir hocam ya 3 degil 5 degil bu denetmenler uyuyo mu mufettisler filan napiyolar
-
@pawnex
Tuik 2. Ceyrek için yayınladıgı verıde 34,7
Ben onu soledım ama 1. Ceyrek 33.9 sanırım onu baz almış olabilir. -
@pozitif guncel veri bekleme hocam calisanlar eski kafali malum
-
@mimar bende bugün acıklanan tüfe ye de bakarak girdim sorarlar die ️. Ek olarakda soruları cevaplamama rağmen tatmin olunmuş bir ifade hç olmadı, 1. Komisyonda bunu hisedenler varmı merak ediyorum.
-
Gazi Üniversitesi Ekonometri 1. Komisyon 35. sıradaydım.Saat 11.45 civarı sıra geldi.
İçeri girdim oturabilirsin dedi teşekkür edip oturdum çeketimi açtım.
Komisyon başkanı kendini tanıtır mısın dedi ve tanıtmaya başladıktan sonra kesti annen baban ne iş yapıyor dedi babam çiftciydi vefat etti annem ev hanımı ve ölüm aylığı alıyor deyince sgk mevzuatından devam edelim tarzı birşey söyledi.
1.Sgk'nın ödediği aylıklar nelerdir ? Cevapladım
2.Kayıt dışı istihdam nedir ? Eksik Cevapladım
Kayıt dışı istihdamı sgk sitesindeki bilgiye göre tanımladım ancak yeterli bulmadı Denetmenlikle alakasını sordu yani sigortasız çalışma,primin gün olarak eksik gösterilmesi ve primin ücret olarak düşük gösterilmesi durumlarını anlatmamı istedi tam 1. durumu söyledim 2. ve 3. durumu söylerken kesti kendi cevapladı.Kayıt dışı istihdam ve denetmenlik bağlantısını bilmemizi istiyorlar.
3.Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü nerededir ? Cevapladım Ayvalık Cunda Adasındadır.(Memleket sorusuydu)
4.Bilanço kalemleri nelerdir ? Cevapladım
Hatırlayamadım dedim düşün biraz dedi düşününce aklıma geldi hemen saydım.
5.Mali Tevzin nedir ? Cevapladım
6.Talebi etkileyen unsurlar nelerdir ? Eksik Cevapladım
Fiyat dısındaki etmenlerdir dedim ama etmenleri düzgün sayamadım.
7.İşsizlik maaşını kim öder ? Cevapladım
Emin değilim ancak Türkiye İş Kurumu öder diye biliyorum dedim.
En sonunda da ayvalık tostuyla ilgili konuşmalar geçti ve tamam çıkabilirsin dediler önümü ilikleyip çıktım.Genel olarak komisyon iyi sadece komisyon başkanı zaman zaman biraz sert konuşabiliyor içten mi yoksa beni mi test etti emin olamadım.Yaklaşık 7-8 dk kadar sürdü.
Bugüne kadar bu forumda ve özellikle bu başlık altında çok fazla bilgi edindim bu yüzden mülakatımı ayrıntılı şekilde yazdım.Umarım 9.promosyon ve daha sonraki alımlarda da faydalananlar olur.
Herkese başarılar arkadaşlar.Yolunuz açık olsun.
-
@mimar bu yüzden bian önce denetimlere başlamamız lazım efendim diyip devam etmek lazım mülakatta
-
@gundalko aynı tutumu banada sergiledi, benide ara ara kesti aslında devamında anlatacağım bilgiyi kendi anlattı ️️
-
Adayin sözünün kesilmesi hakaret gibi bi sey ya . Zaten yaptığınız mulakat 5dk bile surmuyo birakin da adam konussun ya. O kadar puan almış masraf etmis gelmis karsiniza bi de su davranislara bak . Kendini tanit diyince zaten adam destan anlatmiycak 3-5 cumle söyleyeceği.
-
@gundalko çok teşekkürler paylaşım için geçmiş olsun hocam,1.komisyon ile ilgili herkes aynı şeyi söylüyor biraz mutsuzlar galiba o yüzden rahat olun sizlik bişe değil
-
@pozitif Aynen hocam tam cevaplarken kesip kendi anlatmaya başlıyor biraz garip ve aceleci davranıyor
-
-
Mülakata giren Arkadaşlar yarın için 1. komisyon 34. sıradayım tahmini kaçta girerim mülakata ?
-
Arkadaşlar yeni çıktım bölüm çeko 1. Komisyon
1- gelir tablosunda gerçeğe uygunluk karşılığını hiç duydun mu gibi bir soru
2- Gerçekleşmiş hasılat nedir
3- işsizlik sigortasını anlat
4- sosyal güvenlik destek primi nedir
5- borç servis oranı nedir
İlk 2 soru net zordu geri kalanı hallettik çok şükür Allah herkesin gönlüne göre versin