Erzincen 59.topçu tugayında bedelli askerlik hizmetimi yerine getirdim elimden geldiğince yaşadıklarımı aktarayım Öncelikle kafanızdaki ön yargıları bi kenara bırakın bi rahatlayın anlatılan kötü yorumlarla gözünüzü korkutmayın,gitmeden önce aynı düşünceler bende de vardı bedelli olduğumuz için bize sıkıntı çıkarırlar mı 21 gün 2 yıl gibi mi geçer falan filan,hiç öyle bir şey olmadı oldukça anlayışlı kişilerle karşılaştık,bizleri eğiten bizlerden asıl sorumlu olan kişiler takım komutanlarımız üniversite mezunu 12 ay askerlik yapan asteğmenlerdi,başımızdaki çavuşlar ise yine üniversite mezunu kısa dönem askerlerdi,o yüzden oldukça anlayışlı insanlardı,elbette arada çürük elmalar vardı olmasa garip olurdu zaten,bizim için en yorucu şey sıra beklemek ve gün içinde bol bol yürümek oldu onun dışında eğitimler öyle ağır değildi komutanlar yapabilidğimiz görünce rahat bırakıyordu,zaten ilk hafta kayıt falan işleri derken geçip gitti,cumartesi öğlene kadar aynı düzen c.tesi öğleden sonra ve pazar günü tüm gün serbest zamandı daha sonra ikinci hafta silahla tanıştık silahla esas duruş rahat gibi temel hareketler öğrendik ardından 3 atış yaptık ikinci haftamız full silah ile geçtiği için keyifliyfi benim için,son hafta ise yemin töreni telaşıyla geçti bol bol yürüdük yine,duş konusunda hafta içi belirli günlerde sıcak su veriliyordu haftada 2-3 gün onun dışında her sabah saat 5-6 arası ihtiyaç banyosu vardı,kalk saatimiz 5 buçuk kahvaltı 6daydı,7ye doğru mıntıka yapıp,8 buçukta asteğmenler gelince eğitime başlıyorduk,bol bol boş beklemeye alışmak lazım neden niye bekliyoruz diye sormayın kimse bilmiyor Kantinlerde çok sıra oluyordu o yüzden gitmeden detaylıca alın herşeyi,nerdeyse işe yarar hiç bir şey vermiyorlar orada,esofman spor ayakkabı falan yok kendiniz götürün onları yanınızda,yemekler oldukça güzeldi öğlen ve akşam yemekleri gerçekten herkesin yediği sevdiği yemeklerdi her gün et yiyorduk,sabah kahvaltılarımız bazen çok yetersiz oluyordu ama idare ediyorduk,koğuşlar 70-80 kişilikti baya sıkışıktık ama orada herkes bizler gibi okumuş görmüş anlayışlı insanlar olduğu için ortam güzel oluyordu herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyordu,askerliğin en büyük sıkıntısı sabah uyanıp 6-7 saat geçtikten sonra gün bitti sanıp saate bakınca saatin daha 12 olduğunu görmek büyük hüzün vericiydi onun dışında sabır ve başka insanlarla aynı yere yatıp kalkmak yardımlaşmak konuşarında çoğu kişiye faydası olacağını düşünüyorum,yine sorularınız olursa özelden yardımcı olabilirim
pawnex tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Bedelli Tecrübeleri 2018
-
RE: 9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
@shady1 inanıp gidip sgk sitesine bile bakmadım artık troll mroll sökmüyo bize hocam
-
RE: İyi Bayramlar! Tercihini Yap Ailesi
Herkese iyi bayramlar arkadaşlar,nice mutlu bayramlar görmemiz dileğiyle.
-
@kpssiibf bana herşeyi de,kesin bilgi deme aabi
-
RE: KPSS A GRUBU KAÇ NET, KAÇ PUAN BEKLİYORSUNUZ?
Hepsini 30 üstü yapan ilk 250ye rahat girer arkadaşlar cevaplar açıklanmadan çok basit gibi geliyor sınav hepsini 30 üstü yapmak özellikle muhasebe ve maliye zor bence.Hukuk geçen senenin maliyesi gibi düşünülebilir 30 üzeri rahat çıkılırmış.iktisat geçen seneye benzerdi bi tık kolay olabilir 25 üzeri gören iyidir hertürlü . Muhasebe aynı geçen seneyle. 20 üzeri gören iyidir maliyede geçen senenin hukuku gibi 27 üzeri gören iyidir.o yüzden aşırı bi oynama olmayacaktır diye düşünüyorum hepinizin gönlüne göre olsun inşallah
-
Bi yandan açıklansın istiyorum bi yandan korkuyorum çok garip bir duygu herşeye hazırlıklı olalım fazla yıpranmayalım hayırlısı olsun dostlar
-
RE: BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KURUMU(BTK) UZMAN YARDIMCISI İLANI(2018)
@reckless hocam sizde bi ruh hastalığı var artık buna eminim veya yaşınız 15 falan nerde gereksiz yorum varsa arkasında siz varsınız allah akıl fikir versin
-
RE: Spor Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcısı Alım İlanı 2017 (15 Kişi)
2 saatin dolmasına yarım saat kaldı,sanki fidyeciden haber bekliyoruz
-
@nonbisinidem ben angaralıyım hocam doğma büyüme :))
pawnex tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: 2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
@Hayati sabaha kadar sayfa yenilemeye devam yani dostum, hadi hayırlısı tez vakitte gelmesi dileğiyle
-
RE: 2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
başka arayan var mı bu haberden sonra ?
-
RE: İstihdam Uzman Yardımcılığı 2019
@gaye Kestirmek baya zor hocam ama umudunuzu kaybetmeyin geçen sene ve bu sene içinde aynı kişiler de vardır yerleşenler de vardır ne olacağı hiç belli olmaz,umudunuzu koruyun hakkınızda hayırlısı olsun.
-
RE: İstihdam Uzman Yardımcılığı 2019
@serhats 2018 p40 91.39 branş 23 hocam arkadaşımında,baya iyi denk gelmiş
-
RE: 2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı
@bulbasaur yarın geç olur bugün arayıp sor durumunu dostum neden gitmemiş diye
-
@hahamas O zaman güzel dostum,sağolasın
-
E devlet mezuniyet belgesi kabul ediliyor mu dostlar soran olursa bilgilendirirse çok sevinirim
-
Arkadaşlar mezuniyet belgesi ile başvurabilir miyiz bilginiz var mı ?
-
RE: Bedelli Askerlik 2018
Erzincan çıkan arkadaşlar varsa özelden sorularını cevaplayabilirim,hepinize hayırlı olsun arkadaşlar.
-
RE: GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI DENETÇİ YARDIMCILIĞI
Form yollanacak güvenlik soruşturması yeni başlayacak,sgm kazananlar henüz başlamadı 4 ay önce açıklanmıştı mülakat ordan hesap edin arkadaşlar