9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
-
Dostlar çok güvendiğim bir kaynaktan aldığım habere göre listeler daha Bakanlıktaymış ve soruşturma aşaması daha bitmemiş ancak soruşturmanın son aşamaya gelmek üzere olduğu ve yakında açıklanacağı söylenmiş.
Not: Bana gelen haber direk Bakanlıktan alınmış ama süre olarak net bir bilgi yok inşallah yakında derken Şubat kastedilmemiştir. -
@eşref-i-mahlukat süreç o kadar saçma uzadı ki artık olay tamamen ''yalancı çoban'' durumuna geldi kimsenin doğru bilgiyi dahi duymak isteyeceğini sanmıyorum dostum .
-
@eşref-i-mahlukat göç başvurularının son gününe kadar razıyım ona göre kimsenin hakkına girmek istemem
-
@eşref-i-mahlukat bu hafta subata giriyoruz zaten ne kaldı:(
-
Tüm kurum ağız birliği yapmış “az kaldı” diyor başka bir haber yok. Şubat’ın sonunu görmeyiz inşallah.
-
@eşref-i-mahlukat Şubatı geldik zaten hocam. Bunun yolu en az şubat sonunu bulacak öyle gözüküyor.
-
Kanuni Sultan Süleyman, Seyhülislam Ebüssuud Efendi'den, manzum bir beyitle, Topkapı Sarayının bahçesindeki meyve ağaçlarına zarar veren karıncaların yok edilmesinin dinen caiz olup olmadığını sordu.
Beyit şöyle:
"Dirahta ger ziyan etse karınca
Günah var mıdır anı kırınca?"
(Eğer karınca ağaca zarar verir, onu kurutursa onu yok etmenin bir günahı var mıdır?)
Şairliği de bulunun Ebüssuud Efendi, manzum soruya manzum bir cevap verdi:
"Yarın Hakkın divanına varınca,
Süleyman'dan hakkın alır karınca..."Hak edilen kazanılan bir şey, haksız olarak kazanılan çok şeyden üstündür. --Hz.Muhammed--
Üzerinde kul hakkı olan, ölmeden önce ödeyip helalleş sin. Çünkü ahirette altının, malın değeri olmaz. O gün, hak ödeninceye kadar, kendi sevaplarından alınır, sevapları olmazsa, hak sahibinin günahları buna yüklenir. -Buhari-
Kıyamet günü gasp ettiğiniz hakları sahiplerine mutlaka ödeyeceksiniz. Öyle ki, boynuzsuz koyun, boynuzlu koyundan hakkını alacaktır. -Riyâzu’s Sâlihîn-
Kim Müslüman bir kimsenin hakkını yemin ederek ele geçirirse, Allah ona cehennemi vacip, cenneti haram kılar. -Age: 206-
Kul hakkı mü'minin ayıbı kusûrudur. (Ebû Nuaym)
Mazlumun bedduasından sakınınız Çünkü onun duasıyla Allah arasında perde yoktur. (Buharî Müslim)
Hayırlı Geceler Dostlar
-
Şubat ortası diyordum ama artık sonu olsa şaşmam.
-
Grupta memur statüsüne döndü pazartesi-cuma hak arayiş hafta sonu tatil
-
Başkan acikliyoruz tweeti atana kadar ben beklemeyi biraktim
-
@srdsd tweet atar üstüne 2 hafta sonra açıklanırsa şaşma
-
@shanks sütten agzi yandi ya olmaz artik oyle diye dusunuyorum. Hala bi zaman araligi verememesinin nedenide listenin ellerine gecmemis olmasi. Temkinli davraniyor. Dilerimki merkez goce kadar aciklansin. Il goce zaten basvurmicam ama merkezi kacirmak istemiyorum
-
Ben de başkanın ucu açık konuşmasını listelerin kendilerinde olmamasına veriyorum bu hafta olmazsa önümüzdeki hafta biter bu iş, zaten yeterince uzadı
-
Ankara keçiören metrosunu, fenerbahçenin Türkiye kupasını almasını, RC helikopteri görevini bekler gibi beklemek lazımmış sonuçları 9. Promosyon için. Sabır sabır sabır... Bazen diyorum acaba denetmen değil de derviş filan olarak mı istihdam edecekler diye
-
Bu konuda bilen arkadaşlar rica ediyorum bu listenin bakanlıkta olması olayı nedir bir anlatırmısınız. SGK'nın ayrı bir tüzel kişiliği var bu sürecte bakanlığın ilgili bir kuruluşu olduğu için bir etkisi olabilirde bakanlık neresinde devreye giriyor ne yapıyor bu işin teknik boyutu nedir neyi belirliyor. Yoksa sadece listeyi imzalama yetkisimi var.
-
@srdsd Hocam liste eline geçmez anlarım da koskaca kurum başkanının durumdan hiç mi haberi olmaz.
-
@bcd Dostum resmiyette bir hiyerarşi söz konusu olmayabilir. Ancak gerek adet gereği gerekse zaten 5502 gereği kurum Bakan ve Bakanlığın talimatı altındadır. Örneğin; SGK'nın Genel Kurulu'nun başkanı Bakan'dır. Bu resmi bağa ek olarak dediğim gibi diğer her konuda da Bakan'ın oluru olmayan hiçbir konu kurumca gerçekleştirilemez. Görüş almak olarak belirtilen ne varsa aslında talimat almaktır. Yani Bakan ve bakanlık her sürecin her aşamasında bağlı olunan yerdir ve her sürece dahildir.
-
@shanks Haberi olmamasından değil dostum. Liste kendisine iletildiği anda açıklama yapmaktan çekinmeyecektir. Şu dönem azami suskun bunun da daha önce de söylediğim gibi gerekçeleri var. Nihayetinde her kararı kendisi almıyor, alamaz da bir bürokrat olarak. O nedenle anlayış göstermek lazım kendisine. Süreçleri iyi okumak lazım, bürokrasi kulis merkezidir. Konuşanın da sebebi vardır, susanın da. O kadar söyleyeyim.
-
@paretowilfredo hocam gecmis olsun özlettin kendini
-
@hattorihanzo Eyvallah dostum. Özlemek ağırdır, o daha çok yorar aman
Geçmiş olsun dileklerini buradan ve özelden ileten tüm dostlar sizler de sağolun var olun. Nihayetinde insan olduğumu farkediyorum böyle zamanlarda. Yoruluyormuşuz biz de bazen. Daha iyi olacağız inşallah.