Ticaret Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı İlanı 2021
-
merak ettiğim bir konu var. ekonomi ve alan kısımlarını gayet iyi yaptığımı düşünüyorum ve ingilizcede de çevireleri çok iyi yaptım fakat kompozisyon yazma da verilen konular temel ve basit olduğu için günlük yazma dilinde basit cümlelerle yazılarımı yazdım. acaba değerlendirmesi nasıl olacak bilen var mı veya ne kadar iyi bir ingilizce seviyesi istendi ? sizler hangi düzeyde yazdınız ?
-
@lacürüm06 açıkçası bende alan ve genel ekonomi kısımlarıni yaptım. Çeviriler çok basitti zaten beginner seviye yani yds c seviye yapmış insanlara da bunlar sorulmamaliydi. Essay kısımların da ise kurallara uyarak belli baglacları sık sık kullandım her ikisini de guzelce geliştirdiğimi düşünüyorum. Ama tabiki cümlelerim onlari ne kadar tatmin eder bilemiyorum. İkisin3 de ikişer sayfa yazdim
-
@blavk hemen hemen benimde aynı herkes böyle yaptı sanırım. kamu alanında ki hiyerarşiyi tartışın sorusu beni çok yordu. ne sorduğu belirsizdi ne yazacağımı bilemedim aşırı açık uçlu bir soruydu. dediğiniz gibi okuyanların insafına kalmış gibi duruyor ingilizce ve alan soruları
-
@lacürüm06 beni yoran o değil de ilk soruydu açıkçası hiç beklemedigim yerden geldi ve baya saçmaladim
-
@ferhunde tesekkür ederim cevabınız için , görünen o ki sanırım eleyici kısım ingilizce kompozisyonlar olacak
-
@blavk aynen doğru o da çok belirsiz bi soruydu. kamu bölümü iki soru bilgi iki soru çok ortada şekilde gelmiş. umarız gereksiz bi puan kesintisi olmaz az çok bilgi sahibi olanlara yeterli puan verilir
-
@lacürüm06 Yani ben bilmediğim şeylere de sureklo yorum yazdım belki bi yerden üç beş puan alırım diye ınsallah mantıklı bir hareket yapmışımdır bu arada sinifinjzda sinava girmeyen var mıydı
-
@blavk gayet mantıklı bence ben de aynı şekilde davrandım. boş yorum değil de konuyla bağlantılı fikirlerimi yazdım. bende sınıf doluydu tek dolu sınıf benim ki heralde. 10 kişiydik toplam
-
Merhabalar.
İsletmeden girdim sınava. Genel ekonomi baya iyiydi, yaptım hepsini.
İngilizceyi de yaptm.İşletmeden ise 2 soruyu net yaptim. Diger iki soruda kiyisindan kosesinden biseler yaptm. Sizce puanlama nasil olur.cok kirarlar mi?
-
Önceki sınava göre oldukça kolay bir sınavdı. Yapan kurumun değişmesinden de anladığımız üzere önceki sınav fazla zor kaçmış olmalı ki, yeni kuruma bu işi verirlerken "fazla zorlamayın mülakata gelecek insan bulamıyoruz sonra" demişler diye hayal etmeden geçemiyorum kafamda.
Geçen sınavda İngilizce çeviri yaparken kitap çevirir gibi hissetmiştim kendimi. Bu sınavda ise B1 düzeyinde yazışmalar koymuşlar bu sefer de.
Genel Ekonomi ve Yabancı Dil'den 8'er soru sorarken, Alan Bilgisi'nden 4 soru sormalarının tek mantıklı yanı soru miktarını bölümlerin ağırlıklarına göre seçmiş olmaları. Yani her bir soru diğeriyle eşdeğer puana sahip.
Oysa bana kalırsa bu ölçme değerlendirme açısından çok doğru değil. İki sınavın da en zorlayıcı kısmı Alan Bilgisi idi bence. Buna neden olan şey de soru sayısının az olması. 4 sorudan 2 tanesini bilemediğiniz an -ki koca müfredattan bilmediğiniz iki konunun denk gelme olasılığı az değildir- işiniz bitiyor.
Her bölümden 60 ortalama 70 istediklerini duyduğumda ortalama 70 almak zor gibi gelmişti. Ancak ilk sınavda ortalama 70 tutturmama rağmen Alan Bilgisi kısmından 60'ı geçemediğim için elenmişim. Benzer bir sonuç bekliyorum.
Öte yandan, iktisat bölümü için, Mundell-Fleming modeli veya M2 para arzı gibi biraz daha nokta atışı sorular yerine genel geçer bir adet makro problemi, bir adet mikro problemi ile 10 kadar kavramı iki soruya dağıtarak sormaları sınavın ölçebilirliğini biraz daha arttırmış olmalı diye düşünüyorum.
-
@yeşilçay hocam gerçekten ingilizcen in b1 seviyesinde mi olduğunu düşünüyorsunuz? Gerçekten a1 seviyesi gibi değil miydi
-
Arkadaşlar sınava girmedim iktisat alanından girecektim ama iktisat bölümündeki alan soruları nelerdi acaba
? -
Arkadaşlar sınav ne zaman açıklanır?
-
@yeşilçay Sınav bence önceki sınavlarla aynı zorluktaydı. Tek farkı önceki sınav sanki kurum içi yükselme sınavıymış gibi sorular gelmişti. Bu sefer daha bize uygun kpss alan konularından gelmiş oldu. Böyle daha bilme olasılığımız yüksek olduğu için de kolay geliyor. Kamudan girdim ben, orada da iki net soru iki çok açık uçlu soru vardı. Tahminimce açık uçlu sorulardan puan kırılmayacağı. Çünkü hemen hemen her gruba bu tarz sorulmuş, bir öncekinde ki gibi hepsinden geçip alandan kalınmasın diye. Yani tahminim bu yönde
-
@lacürüm06 bide genel ekonomide ticaret bakanlığı hangi önlemleri alabilir diye bir soru vardı mesela bu soru da çok açık uçlu kime göre neye göre
-
@blavk Ticaret Bakanlığının sitesinde Covid 19 Ticaret önlemleri dıye bi sekme var hocam. Sankı ordan sormuslar soruyu
-
@blavk Merkez Bankası değil miydi o soru?
-
@vamos Ticaret Bakanlıgıydı hocam genel ekonomı son soru
-
İktisattan girenler son soruyu kaç buldunuz arkadaşlae çarpan gelir vs olan soru
-
@vasıflıişsiz Hocam peki Merkez Bankasıyla ilgili herhangi bir soru var mıydı? Ben gittim onla ilgili bir şeyler saçmaladım da bir soruda. Yanlış mı okudum acaba.