2017 Kaymakamlık Sınavı
-
ve son olarak bir top kağıt alın 15 -20 tanede şeffaf dosya.Her dersten not alın ve yazarak çalışmaya çalışın.Yazarak çalışmak işlediğiniz konuyu %10 daha fazla aklınızda tutmaya yarar.
-
mikro ekonomi https://www.youtube.com/watch?v=AJjI5VHT4YA&list=PLcK4c2anPP-v6lYDNFYgb7YfvIASAE4fV
makro ekonomi
https://www.youtube.com/watch?v=AJjI5VHT4YA&list=PLcK4c2anPP-uJ4s4ASysbqcMpQEFbfMaB bu videolarıda izlemenizi tvsiye ederim -
bir de kutluay kararlı diye biri varmış, ben onun ismini ilk kez forumlarda gördüm internette biraz araştırdım ancak pek bilgi bulamadım , sanırım piyasaya yeni girmiş.dolayısıyla kitapları hakkında bir bilgim yok.
-
Arkadaşlar bence bırakmamakta fayda var zira ilandan sınavdan 50 gün önce geliyor bu sürede yetiştirilir deyip çalışmaya başlamak çok büyük bir risk, vakti olan arkadaşlar başlasın derim ben
-
@sbf12345 teşekkürler hocam
-
@mehmetsy aynen öyle lakin 1 hafta falan dinlenin ama.
-
@sbf12345 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
@mehmetsy aynen öyle lakin 1 hafta falan dinlenin ama.
Bence de şu sonuçları hazmetmek lazım:))
-
@mehmetsy ne hissetiğinizi biliyorum, biraz kafanızı dağıtın.
-
@iusbf kardeşim hoşgeldin aramiza. Insallah muhabbetimiz daim olsun.
-
@paretowilfredo kardeşim, öncellikle böyle değerli bir platforma aracı olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Vermiş olduğunuz çok kıymetli bilgiler için ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Aranıza yeni katılan bir arkadaşınız olarak hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Mülakat listesine dahil olmuş arkadaşlara da başarılar diliyorum. Allah utandırmasın. İnşallah hak ettikleri hayallerine kavuşurlar. Çok kıymetli arkadaşlar sizlerle yeni bir konuyu paylaşarak bu husustaki değerli görüşlerinizi istirham ediyorum. Öncellikle izninizle biraz kendimden bahsetmek istiyorum. Kamu sektöründe yaklaşık 18 yıldır görev yapıyorum. Bunun son 5 yılını müdür unvanında kurumumda idareci görevimi sürdürüyorum. Erken yaşta işe girmem nedeniyle üniversiteyi biraz geç bittirdim. Ayrıca KPSS A şartı nedeniyle de önceki yıllarda kaymakamlık sınavına girmek kısmet olmadı. Bu yıl dahil olmak üzere sadece iki yıldır bu sınava giren bir kardeşinizim. Geçen yıl 78 puan ve 267 sıralamaya rağmen mülakata giremedim. Bu sene de 72 puanla yine mülakata giremedim. Sizler gibi tekrar umut besleyip "ne olacak, olacağı buymuş, bu sene girerim, inşallah olur" demeyi çok isterdim.Ancak maalesef bunu da diyemiyorum. Çünkü malum yaş haddinden dolayı bu sene son kez girebildim ve sınav şartlarında değişiklik olmadığı sürece sanırım bir daha asla bu sınava giremeyeceğim. Biliyorum çok uzattım. Hakkınızı helal edin. Şunu belirterek mesajımı bitiriyorum. Açık söylemem gerekirse hem bu sene hem de geçen yıl gecemi gündüzümü bu işe verdim. Aile hayatımdan, özel hayattımdan, sosyal hayatımdan fedekarlıklar verererek bu sınava hazırlandım. Çocuğumu, eşimi, sevdiklerimi ihmal ettim. Geceleri gün doğana kadar hiç durmadan çalıştım. Uzun süre sabahlara kadar çalıştım. Kafamı bir ton bilgi ve dökümanla doldurdum. Bir yığın kaynak ve mevzuat okudum. Bu sene umutluydum. Sizler gibi olmasını çok istiyordum. Cuma günü sınav sonucumu görünce resmen yıkıldım. Alt üst oldum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Derdimi kime anlatacağım, bu durumu bir türlü kabul edemiyorum. Sorular çok tartışıldı önceki formlarda tekrar bu konuyu açmak istemem, ancak onca çalışmama rağmen sorulan sorular, sorulma tarzı, konu içerikleri hiç adil değildi. Geldi geçti, yapacak birşey kalmadı bu konuda.Özetle şunu belirtmek istiyorum. Yukarıda da belirttiğim üzere uzun süredir kamu sektöründeyim, kurumumun her kademesinde görev yaptım. Ülkemizin dört ayrı şehrinde görev yaptım. Doğuda hem Batıda seve seve çalıştım. Şuan da güneydoğuda bölgenin en zorlu şehirlerinden birinde görev yapıyorum. Kurumumuzun üst yöneticisinin tüm özel kalem işleri, protokol, resmi konuk karşılama uğurlama ve idarenin genel işleyişi ile ilgili hizmetlerden sorumluyum.Ülkemi, ülkemin insanlarını ve bayrağını çok seviyorum. Bu sınava girmemin tek amacı sadece ve sadece bu ülkeye daha fazla hizmet etmek, bu ülkenin güzel insanlarının hayatlarını bir nebze kolaştırmaktı. Asla makam için, devlet konutunda oturmak için, bana makam arabası, sekreter, koruma versinler diye değil sadece bunca yıldır edindiğim kamu hizmeti ve devlet terbiyesi tecrübelerimi bu meslekte daha iyi bir şekilde yerine getirmekti. Ülkemizin zor günlerden geçtiği bu günlerde ve gelecekte tüm varlığımla sorumluluk almak içindi. Hayatımda birikmiş potansiyel bir enerjiyi en iyi şekilde geçirmek içindi. Eğer bu mesajımı iletebilecek bir arkadaşım varsa şunu söylemek istiyorum. Acaba yaş haddi ile ilgili bakanlık bir düzenleme yapamaz mı bu hususta bir farkındalık oluşturalamaz mı, adalet bakanlığı sınavlarında avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavlarında üç yıl avukatlık yapmış bir kişi 45 yaşına kadar da hakimlik savcılık sınavlarına girebiliyor. Kaymakamlık gibi toplum bilimimin her türlüsünü içinde barındıran bir meslek için de böyle bir düzenleme yapılamaz mı? Mesela bizim gibi kamu sektöründe müdür, idareci, yönetici, v.b unvanlarda bulunan insanlar için yaş sınır 45 olmazsa bile 40 yapılamaz mı? En azından yaş haddi 35 değil de 37 olarak düzenlenemez mi? Tek isteğim bu sınava sizler gibi tekrar girebilmek. Çok vaktinizi aldım. Lütfen hakkınızı helal edin. Hepinizi en kalbi duygularımla saygıyla sevgiyle selamlıyorum.
-
@umudunpeşinde Rabb'im yardımcın olsun umarım bu sınava tekrar girebilme imkanı elde edersin..
-
@Ömermuhtar Allah razı olsun kardeşim.
-
dostlar kutluay kararlı hocaya twitterdan sınav olma ihtimalini sordum cevap olarak nisan sonu ilanı bekliyoruz dedi..
-
Haziran sonu o zaman sınav
-
@sbf12345 söylediği çıkarsa haziran sonu gibi sınav inşallah..
-
@umudunpeşinde bu konuyu siyasetçilere iletmelisiniz.tbmm ye ve bakanlıklara dilekçe yazmanızı öneririm.
-
@sbf12345 Bu güzel düşüncen için teşekkür ediyorum. Size dilekçe ile başvuru olumlu bir netice doğurur mu?
-
@umudunpeşinde sizce, olacaktı.
-
@umudunpeşinde inanın bi fikrim yok. Ama sınırın kalkması kanaatindeyim bende fetoşçular yüzünden yılları helak olmuş çok insan var. Gerekçe olarak bunu yazabilirsiniz.
-
@sbf12345 Evet haklısınız. Bu zaten bir gerçek. Bu hainlerin zarar vermediği bir kesim yok zaten. Allah razı olsun kardeşim.