2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@aliserdar-çetin tabloda alan neti olarak anayasa+idare+iktisat netleri ve gkgy türkçe dahil hepsi olarak tabloda yer almakta. bu tabloyu bir arkadaş eklemişti bu foruma. çok mantıklı. alanları 0,6 ile gkgy ise0,4 ile çarpmış. sadece standart sapma yok
-
@can-mavi hocam esasen demek istediğim şu, 1985 sonu imkb kurulma kararı KHK ile alınıyor(yanılıyorsam düzeltebilirsiniz) fiili olarak ise 86 yılında başlıyor. Ben ösym’nin bir khk ile kurulma kararını baz aldığını düşünmeyip 1 Ocak 86 itibariyle uygulamaya geçişi baz alacağını düşünüyorum. (Burada amacım cevap imkb demek değil. )
-
@görünür-el ben çarpmadım.. bu tablo benim yaptığım bir tablo değil
-
@kymkm anladım kardeşim belki biliyorsundur diye.. Çünkü ilanda vs hiçbir yerde 2 ile çarpma ibaresi yok o sebepten dedim..
-
@refik-soydam sizin düşünceniz tabi hocam fakat kendi adıma burada olup paylaşacağım ve inanıyorum ki çoğu arkadaşımız bunda bir sakınca görmeyecektir.
-
@görünür-el kardeşim valla bu konuda bir şey diyemiyorum, ösym nin takdirinde her şeyi diyebilir, bakalım ne olacak
-
@can-mavi eyvallah kardeşim
-
esnek kur, hizmetsel kuruluşlar, dışlama etkisi
bu üçünden biri kabul edilebilir diyen forumdaşım var mı?
-
@popescu esnek kur kesin kabul edilecek... diğerleri için tam olarak bir şey diyemem.
-
@popescu geniş geniş şu KESİN olur olmaz dememekle beraber, esnek kur ile dışlama etkisinin kuvvetle muhtemel kabul edileceği kanaatindeyim.
-
@görünür-el. Hocam alanı 0,6 ve gk gy puanini 0,4 ile carptigimizda ham puan yarıya düşüyor. Daha yakın ve doğru sonuç alabilmek için 2 ile çarptım. Yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar. Sadece fikir vermek amacı ile hazırladım tabloyu. Renkler tamamen kendi düşüncem, bu eski tablom yeni tablomda 62,63,64,64,66 sarı renkte olması gerekiyor.
-
@görünür-el HOCAM BUGÜNDE BİTTİ UMUTLAR YARIN VE DİĞER GÜNLERE KALDI BENCE BUGÜN AÇIKLANMA OLASILIĞI KALMADI BENCE HAKKIMIZDA BU HAFTA İÇİN HAYIRLISI İNŞALLAH BU FORUMDAKİ ARKADAŞLAR KALIR MÜLAKATA HOCAM BANA GÖRE HAM PUANI 50 VE ÜZERİ OLAN ADAYLAR KALIR İNŞALLAH DİYORUM CEVABI VERİLECEK OLAN TÜRKÇE SORULARINA VE İNSAN HAKLARI TÜRKİYE EKONOMİSİ İKTİSAT ANAYASA İDARE SORULARINDAKİ KRİTİK SORULARDAN SAPMA GETİRECEK OLAN SORULAR İNŞALLAH BİZLERİ MÜLAKATA TAŞIR HEYECAN BASIYOR ARTIK ARKADAŞLAR SONUÇ SAYFASI GÖZÜMÜN ÖNÜNE GELİYOR VE DİYORUM Kİ KAZANDINIZ SONUCUNUN ÇIKMASI BU FORUMDAKİ BÜTÜN ARKADAŞLAR EMEK VERDİ NETİCEDE BÜTÜN FORUM ARKADAŞLARIMIN GÖNÜLLERİNE GÖRE OLSUN HAYIRLI AKŞAMLAR....
-
@sirius 100 lük sisteme cwvirebilmek için 2 ile carpiliyor , soruların ortalama puanı 2.5 dersek , 24 × 2.5 × 0.6 =36 , 16 x 2.5 x 0.4 = 16 , 36 + 16 = 52 puan yapar . Her soru da 2.5 puan olmadığına göre 2 ile çarpma aşağı yukarı 100 lük sistemde hampuanı verir
-
@can-mavi hocam hayırlısı olsn benim sizden 1 iktiaat fazla sizin benden 1 idare fazla 1 tanede türkiye ekonomimzle idaremz degişik onun dışında tamamen aynı ,imar komisyonu sorusu dahil hatta bnmde bi şık yanlış,hayırlısıyla kalırınz inşallah
-
İMKB bir a.ş dir. yani ticaret siciline kayıt olduğu an tüzel kişilik kazanmış olur. ben netten sorguladım sicil kayıdını göremedim. istanbul menkul kıymetler borsası a.ş sicil no: 276870-224452 ama 2003 yılı öncesi sicil nor ile esas sösleşmeye yada kayıt yerine gidilemiyor. sicil müdürlüğünden kontrol edilmesi gerekir. bu sicil nosu istanbul sicil müdürlüğüne (bist nere bağlı ise) gidilirse kayıt resmi alınabilir. ancak böyle kesin cevap bulunabilir. ayrıca İSTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI TEŞKİLAT,
GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİK içinde kit adı dahi geçmiyor yada kamu kurumlari hisseleri. lakin MENKUL KIYMETLER BORSALARININ KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK de kitlerin çıkartığı hisselerin BORSAYA kote olmasına bakan karar verir yazmakta. BORSA: MENKUL KIYMETLER BORASI olarak tanımlanmaktadır. bundan öte bir bilgiye ulaşamadım. en fazla elimden net aracılığı ile bu kadar....allah kolaylık versin herkese -
arkadaşlar bu kadar hesap kıtap bosuna ÖSYM ne derse o olacak bırakın gezın sınemaya tıyatroya gıdın bu saatten sonra degıstırecek bır sey yok zaten bosuna kendınızı uzuyor yoruyorsunuz . bu arada 25 ile kapatacak
-
birincisi ösym ne derse o olacak diye bir kural ASLA YOK olsa idi DUS STS açıklayabilirdi, demek ki ösym kanunan dayanağı olmadığı yerde çıkan uyuşmazlıklarda yargı kararını beklemek zorunda kalabiliyor. dayanağına güvendiğinde 2014 yada 2015 yılı tıp sınavında sonuçları açıkladı. imkb kısmında i eğer tescil 1986 yılında edildi ise -anonim şirketlerin tabi olduğu türk ticaret hukukuna göre tecil ile a.ş. kişilik kazanır- CEVAP NET İMKB olacak. imkb cevabını kabul ederken yukarda yazdığım sicil no 1985 yılında kayıtlı ise ösym istediği kadar imkb cevabını kabul etsin KANUNEN DAYANAĞI OLMAYACAĞI İÇİN hukuk yolu ile iptal edilecektir. ama korkum şu ki kayıt tarihine bakmadan sonuçları açıklar da yürütmenin durulması ve iptal kararı gelirse hem sıralama değişir hem de zaman uzamasına neden olur.
-
18.5 turkce haric, dislama ve dissalik,imar bayindirlik cevaplariyla fazla umutlanmamak gerek sanirsam grupta 25 27 ler cok galiba..kismet artik
-
@can-mavi hocam sadece meraktan soruyorum sizin yazdıklarınızı elestırmek amaclı degıl. Bu %60 ve %40 soru sayılarından olan bı oranlama degıl mı ? 40 sorunun %60 ını yanı 24 soruyu alan olusturdugu ıcın alanın etkisi %60 demıyor muyuz? Soru puanları standart sapma etkenını goz onunde bulundurmassak eşıt degıl mı ?
-
@gizemce ben yazayım hocam isterseniz https://i.hizliresim.com/NOkRMN.jpg bu resim klavuzdan alınmış ekran görüntüsü. burada sorunuzun cevabı açıkça yazıyor hocam hangi testin %kaç etki edeceği.....0.6 dedği zati %60 etki edecek demek