2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@issiz zaten anayasa maddesi kardeşim
-
@can-mavi yani ben de onu diyorum. onerge filan tartismak anlamsiz:)
-
@can-mavi 1982 anayasında soru önergesi yazıyor mu? lafzi yorumlama ile mi yazıyor diyebiliyoruz?
-
@s-cihan themis idare hukuku 18. Baskı (agustos 2017) sayfa 272 de başkent teşkilatı olarak geçiyor , ben merkez teşkilatı yaptım , merkez teşkilatı / merkezi teskilat / başkent teşkilatı diye iddia edemem
-
@can-mavi ben o soruya “başkent(merkez)teşkilatı”yazdım ve doğrularım arasında saymıyorum.sebebi de kanunda merkez teşkilatı diye geçiyor olması.gelirse artı 1 koyarız gelmese de en azından zaten yanlış saymıştım der geçerim.ama artık açıklansın be kardeşim bu nedir yaaa...
-
@refik-soydam 1982 anayasası "soru" yazıyor kardeşim
-
Yahu arkadaşlar hepiniz yazıyorsunuz su kadar sınava girdik olmadı elendik kovaliyoruz diye bu test sınavı olsa cevaplar tabi ki
Soru,bakanlık merkez teşkilatı, geçen sınava gelelim ; idari vesayet ,mülki idare amirliği hizmetleri sınıfı. Dönelim tr ekonomisine 1.1.2005 olsa şıklarda kimse herhalde doğum günüm olan 19,7,1989 yazmazdi veya 1989 da yazmazdi ama açık uçlu sınav alternatif cevapları var bunu idari vesayetten yönetsel vesayet olarak gördük .de gördük zaten test olsa bu bir çok kardesimiz de fulleyecek potansiyeli goruyorum
-
@yakupcemil katılıyorum
, tek bir cevap olacakmış gibi kosullandik , birbiriyle anlamda eş değerliliğe sahip ve salt kanunlarda değil de mevzuatta geçen tanımlamaların da alternatif cevaplar icinde olup kabul edilebileceğini kaçırdık -
@can-mavi bence merkezi teşkilatı yanlış saymak lazım,kabul edilirse de +1 olur işte.
-
@s-cihan bence de kardeşim ,ancak ben merkez teşkilatı yaptım
-
Kıymetli forum sakinleri yapmış olduğunuz yorumlar ve vermiş olduğunuz cevaplar için çok teşekkür ederim. Evet, gönül isterki yakupcemil kardeşimizin dediği gibi açık uçlu sınav diyerek yazmış olduğum cevaplar kabul edilsin ya da canmavi dostumuzun dediği gibi bazı yerlerde geçen merkezi teşiklat ifadesi kabul görsün.. Lakin böyle olduğunu varsaydığımda aklıma bu kez herkesin yüksek netlere sahip olacağı ve sınavın yükseklerde kapatacağı ihtimali geliyor. Bence okurken katı okuyup barajı her yılın ortalamasına yakın bir yerde tutarlar ve ben maalesef bunun dışında yer alırım gibi düşünüyorum. Bundan sonra ne desek boş... Rabbim hayırlısını versin, hayır olduğunu idrak edip sonuçla huzur bulmayı nasip etsin. İnşallah hem bana hem her birinize.
Tekrar teşekkür ederim. İyi akşamlar. -
@can-mavi doğrudur .ama senin mantıkla da olursa ki buda ihtimal ben, soru önergesi,crowding out merkez teşkilat ve bir çok alternatif cevap yok sayılırsa 23,24 bandında kapatmasını çok yüksek görüyorum.
-
Geçen sınavdan baz alırsak en basiti mülki idare amirliği hizmetleri sınıfı şeklinde net ibare varken mevzuatta Mülki ve amirliği birlikte yazan puan almış. Gene aynı şekilde idari ve yönetsel vesayet gene aynı şekilde meşur tcmb de i var mı yokmu önemsenmemiş. Bu cevaplar doğrultusunda anlamca aynı şeyi ifade eden cevapların kabul olacağını düşünüyorum. Lakin ufacık bir anlam kayması dahi oluyorsa o zaman kabul olmaz işte. Gene geçen seneden gördüğümüz un şekerin yanına pamuk değilde iplik yazılması gerektiği 2 nihai malın yanına 1 hammadenin yazılmış olup anlamı bozduğu düşüncesiyle kabul görmemesi. Bu açıdan değerlendirmek lazım cevaplarımızın kabul olup olmamayacağını. Yani esnek kur kabul olur u diye sormakdansa esnek kurun anlamını tam anlamıyla dalgalı döviz kurunu karşılayıp karşılamadığını araştırmak yeterl. Diğer sorularda da mantık bu olmalı.
-
@s-cihan doğrudur hocam, İnan araştırma yapmaya çalıştım ama sanırım internetten araştırma yapma becerim yok, teşekkür ederim bilgilendirmeniz için, hakkınızı helal edin.
-
@0532 Hocam merkezi teşkilat, idare dediğimiz örgütün neredeyse yarısını kapsayan bir tabir.Yani başkent ve taşra teşkilatlarını da içine alan o bilindik tablo.Açıkçası ben kabul edilebileceğini zannetmiyorum.Soru Önergesinin kabul edilebilme ihtimali var diye düşünüyorum ama bu okuyucuların insafına kalmış biraz.Türkçe sorusuna verdiğiniz cevap ise bu soruyla ilgili okuduğum en güzel ve mantıklı cevaptır,tam puan alma ihtimaliniz çok yüksek bence.Umarım istediğiniz sonucu alırsınız.
-
@can-mavi geçen gün ham puanın bu şekilde hesaplanacağını inandıramadım bir türlü bazı arkadaşlara
-
@popescu Her şey gönlünce olsun inş kardeşim.
-
@görünür-el yanlış anlamıyorum hocam ama, maalesef forumda 25 ve 26 lar havada uçuşuyor ve hal böyle olunca insanda istemeden bir can sıkıntısı oluşuyor..Kötü niyetli olarak yazmadım bu biline
-
@ykpgoc hocam arkadaşlar biraz anlatmaya çalışmakla beraber 2 ile çarpma olayını oturtamadım. Onu izah edebilir misiniz?
-
@birgaripyolcu "Anlatılmak istenen bir olayda görsellik ișitșellikten çok daha etkin bir yoldur." yazdim ben dostum, hayirlisi