Şehidimiz Bilal AKPINAR'ın vasiyeti:
"Kardeşim senden ricamdır, bana bir şey olana kadar sende saklı kalsın. Kardeşim bu savaş haç ile hilalin, imanla inkarın, hak ile batılın, küfür ve tevhidin savaşıdır. O yüzden anneme, babama, kardeşime, Nur’a söyleyin üzülmesinler kesinlikle, hayatlarının geri kalanını rahat geçirsinler. Anneme o istediği evi alsınlar. Dua etsin arada bir. Üzülmekle hayatını bitirmesin. Babam da Beyza da haklarını helal etsin, üzülmesinler. Nur’a söyleyin ben ona doyamadım. Ama eğer gidersem hakkını helal etsin. Üzülmesin, öbür tarafta birbirimize kavuşacağız inşallah. Beraber planladığımız gezilecek yerleri gezsin, benim yasımı tutmakla ömür geçirmesin. Aileme iyi baksın. Beni Safranbolu’ya gömsünler kardeşim. Babamlara söyleyin devletin bağladığı aylığın yüzde 10’unu yine Zehra teyzenin oraya versinler. Hakkınızı helal edin."
ykpgoc tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2017 Kaymakamlık Sınavı Mülakatları
-
Arkadaslar ben de 22 sine kadar açıklanacağını duydum. Güvendiğim bir abi personel de çalışan bi arkadaşından öğrenmiş
-
RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı
Bir kaynak önerisi de ben yapayım çok fazla detaylarda boğulmanıza gerek Yok zannımca
Tarih-Tarihin pusulası konu anlatım kitabından milli mücadele döneminden başlayıp Atatürk'ün vefatı kısmına kadar çalışarak full yapabilirsiniz
Türkiye ekonomisi-A kadro kaymakamlık kitabı bu sene sadece imkb sorusunu kaçırdım o da ösym sacmalıgıydı
İnsan hakları ve demokratikleşme -A kadro kaymakamlık kitabı geçen sene ve bu sene çıkan insan hakları sorularını düşününce sadece bir soruya değinmemeleri kitabın başarılı olduğunun kanıtı niteliğindeİdare hukuku, İdare teşkilatı ve Mahalli idareler bu konuları ben sadece Murat hukuk konu anlatımı kitabından çalıştım (kalın olan) ve sadece köy sandıgı sorusunu yapamadım o da zaten zor sorulardan biriydi
Anayasa hukuku icin bir kaynak öneremiyorum dersane notumdan çalışmıştım gerekli güncellemeleri yaparak kas ı da nerdeyse ezberleyince soru kacırmadım
İktisatı da kendi defterimden çalıştım ama şunu net şekilde söyleyebilirim sorular basit oluyor ama Zeynel dinler çözmeden girince pratik olmadıgı icin çok basit hatalar yapılabiliyor zira ben 6 soruda 2 soru yaptım işlem hataları nedeniyle 5 soru yapabilecekken.
Ayrıca Anayasa idare ve insan haklarını Tüm konular bittikten sonra kas dan sorunun cevabını elinizle kapatınca cevap verecek konuma gelmeden sınava girmemenizi öneririm.
Kas her sene muazzam derecede sorular yakalıyor .Bu şekilde çalışarak aldığım puanları da sizlerle paylasayım ;
2015 yılında sadece kas çalışarak 68 almıştım
2016 yılında tr ekonomisi ve insan hakları çalışmadan 71 almıştım
2017 yılında 81 aldım .Sınav Bilgi, Dikkat ve Tecrübe istiyor Allah bütün sınava gireceklerden hak edenleri muvaffak etsin
-
@ugur55 Kardeşim eksi-ikibucuk da yazmasaydım bende şüphe edecektim bunlar ne iş diye
Benim de 3 kişi gelmiş biri dışarda 2 si yukarı çıkmış sivillermis vs vs . Emniyetin yaptığı araştırmadan bişey çıkmaz zaten önemli olan mit de falan sıkıntı çıkmasın . Size de gelirler yakınd belki de gelmişlerdir
-
Bende dün girdim arkadaşlar .
Teftis kurulu başkanı ekonometri mezunusun hadi bakalım iki üç tanım soralım dedi sordu birini bilemedim Arapça biliyomusun dedi mesleki olarak evet dedim mülakat kelimesinin Arapça mukabele olduğunu söyledim. Arapça şekilde Arapçayı ne kadar biliyosun dedi bende Arapça biraz dedim. Mahalli idareler genel müdürü 2.5 sene de iyi öğrenmişsin işine yarıyo mu peki dedi çalışırken tabi ki mesleki olarak çok rahat ediyorum dedim . Personel gm gülerek o mahalli idareler genel müdürüne o zaman siz Arapça soru cevap yapın dedi ben de olur dedim . peki soru sorayım sen de Arapça cevap ver dedi Arapça şekilde feodalizm den ne anlıyorsun dedi bende soru olarak anladım şunu sormak istediniz ama soru nün cevabını anımsayamadım dedim . Personel genel müdürü ohal i anlat bakalım dedi. Anlattım. Mahalli idareler gm de anayasayla aran nasıl dedi iyidir dedim peki 3. Maddede ülkesi milletiyle bölünmez bütündür ne anlıyorsun bundan dedi milletin ülkesinden ayrı düşünülemeyeceğini söyledim Aslında gayet açık olduğu icin biraz da yüzeysel cevapladım . Neyse peki üniter devletle ilişki kurabilir misin dedi evet cunku üniter devlet bütün devlet organlarının tek catı altında toplanmasıdır kurulabilir dedim. Öyle -
@greyfalcon Kardeşim sana Önerim önce referansını bul sağlamlaştır . Sonra yazılıya çalış . Yazılı Kolay.
Kazanamayan hiç kimse diğerinden daha az haketmedi bu mesleği ama malesef ki düzen böyle .
Allah kazanan arkadaşlarımıza da görevlerinde muvaffakiyet nasip etsin İnsallah️
-
@selmanersoy İnsallah 150 kişi olmaz kardeşim . 400 kişi deli gibi referans yarışı oluyor liste dışında kalıyoruz bi de 600 kişi düşünemiyorum
-
@althusser Emniyet istihbarat ve jandarmaya gider kardeşim Emniyet araştırması bu şekilde yapılır .
Tabi emniyet ve jandarmanın istihbarat şubeleri resmî yazı kabul etmez almaz . Dolayısıyla ilgili teşkilatın güvenlik şubeye yazı gider araştırılması icin onlarda şifaen istihbarat şubelerine sorar vs vs
ykpgoc tarafından gönderilen son iletiler
-
@ysr06 illa ki öyle ama herkesin bir şekilde referans bulduğunu düşünürsek 600 kişi çok fazla 600 kişinin referanslarıyla yarışıyorsun ve senin elinden birşey gelmiyor Ve referansların derecelerine bakılacak artık ( keza şuan bile öyleyken ) yani yazılı sınav bir şekilde geçiliyor ama mülakat en zor süreç.
-
@selmanersoy, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
@ykpgoc hocam gerçekten üzüldüm size durumunuza
Kardeşim benim ben de sana üzüldüm açıklanma süreci içinde en çok ugrasanlardandın neyse bi daha ki sefere beraberiz yine
-
@hukuksever kardeşim ben mülakatta puan verildiğinden bile şüpheliyim . Sana şöyle söyleyeyim benim mülakatım Arapça bildiğimden yarısı Arapça geçti kaç kişi dil biliyor . Veya kaç kişi sorulan soruların hepsine cevap veriyor bi saygısızlık da yapmadık ama sonuç hüsran
-
@selmanersoy İnsallah 150 kişi olmaz kardeşim . 400 kişi deli gibi referans yarışı oluyor liste dışında kalıyoruz bi de 600 kişi düşünemiyorum
-
@rootofallevil onu çalışıp bi de kas çözersen yaparsın ben aynı dediğim gibi yaptım 4 te 3 yaptım
-
@greyfalcon Kardeşim sana Önerim önce referansını bul sağlamlaştır . Sonra yazılıya çalış . Yazılı Kolay.
Kazanamayan hiç kimse diğerinden daha az haketmedi bu mesleği ama malesef ki düzen böyle .
Allah kazanan arkadaşlarımıza da görevlerinde muvaffakiyet nasip etsin İnsallah️
-
Şehidimiz Bilal AKPINAR'ın vasiyeti:
"Kardeşim senden ricamdır, bana bir şey olana kadar sende saklı kalsın. Kardeşim bu savaş haç ile hilalin, imanla inkarın, hak ile batılın, küfür ve tevhidin savaşıdır. O yüzden anneme, babama, kardeşime, Nur’a söyleyin üzülmesinler kesinlikle, hayatlarının geri kalanını rahat geçirsinler. Anneme o istediği evi alsınlar. Dua etsin arada bir. Üzülmekle hayatını bitirmesin. Babam da Beyza da haklarını helal etsin, üzülmesinler. Nur’a söyleyin ben ona doyamadım. Ama eğer gidersem hakkını helal etsin. Üzülmesin, öbür tarafta birbirimize kavuşacağız inşallah. Beraber planladığımız gezilecek yerleri gezsin, benim yasımı tutmakla ömür geçirmesin. Aileme iyi baksın. Beni Safranbolu’ya gömsünler kardeşim. Babamlara söyleyin devletin bağladığı aylığın yüzde 10’unu yine Zehra teyzenin oraya versinler. Hakkınızı helal edin." -
@tulinckk Kesinlikle . Herkesin duyumlarını harmanlarsak Genel kanı bu ay bu işin biteceği yönünde İnsallah
-
Arkadaslar ben de 22 sine kadar açıklanacağını duydum. Güvendiğim bir abi personel de çalışan bi arkadaşından öğrenmiş
-
@mehmed-kemal Söylediğin kontenjan olayını ben de duydum kardeşim ama geçen sene mv referansıyla giren arkadasım da var . Referansız girmek imkansız mı tabi ki değil ama devletimizin ince eleyip sık dokuması normal şu zamanda .