2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@can-mavi Turkce demissiniz fark olarak. Kusura bakmayin da Turkce tek yorum sorusu bir cumlelik soruydu. Digerlerinin tamami cok da yorum icermeyen akil mantik sorusu. Mesela noktalama. Normal whatsapp yazismalarimda bile noktalama kullanan bu konuda dalga konusu olan biriyim. Onu da yanlis saydilarsa soz bitmistir. Kazanan arkadaslari elbette tebrik ediyoruz. Yalniz 300'den fazla kisi ile zaten sonraki sinavda yine rakip olacagiz. OSYM sistemi duzeltmezse bile en azindan mulakata kalip elenenleri sonraki sinava almasin. Bunu bir cok kurum yapiyor.
-
Kardeşim neden almasını bi sonraki sınava , mülakatta elenen lerin suçu ne ilk sınavda başarılı olmak mı , işin çözümü maalesef o değil , o zaman bu mülakat açıklanana kadar sınav acmaşılar , ayrıca o arkadaşın soru önergesi cevabını kabul olduğunu nereden biliyorsun , dediğim gibi yap itirazını paylaş burada cevap kağıdını bir haksızlık mevcutsa ben de itiraz edeceğim sınava söz
-
OSYM'ye itirazdan daha cok 400 kisilik mulakat listesine girip de elenenlerin sonraki sinava alinmamasi seklinde oneri goturulmeli. En azindan bir sonraki donem bekletilerek, alinmamali. Sonucta elenen 300 kisinin elenme sebepleri mutlaka vardir. Bunu bir cok devlet kurumu veya KİT ortakligi olan kurumlar yapiyor. Aksi halde rekabetten cok yarisa donuyor. Ha bu olmazsa daha cok soru sorulmali. Abbas Guclu "OSYM'nin yaptigi sinavlarda artik calisanla calismayan ayrilmiyor. Soru sayisini azaltiyor." ifadelerini kullaniyor. Sahsen katiliyorum.
-
@emirkym soru sayısının az olmasına ve sorunların zor olmamasına ben de karşıyım , ancak dostum ne demek bu mülakata kalan ve elenenler diğer sınava alınmasın , mantıklı mi sence bu durum , ne günahı var bu mülakatta elen ecek 300 kişinin , ilk sınavda başarılı olmak mı günahları , en az 15 kurum sınavı hakimlik sınavı vb sınavlara girdim böyle bir şeyin olduğunu görmedim , hee dersen ki mülakat diğer sınavdan önce açıklansın kazanan 100 kişiyi listeden çıkarıp 400 ü tamamlasinlar ona hak veririm , ama sen dersen ki bu elen ecek 300 kişiyi diğer sınava almasına bunun neresi hakkaniyet
-
@can-mavi dediğim gibi kardeşim itirazını yap , cevap kağıdını burada paylaş eğer ki bir haksızlık mevcutsa kazandığım halde ben de itiraz edeceğim sınava , diğer kazananları da hakkaniyet ulaşmak için itiraz etmeleri için teşvik edeceğim , suan bu forumda yaşanan durum son 4 senede girdiğim bütün sınavların sonucu aciklastikta sonra yaşanan durum ile ayni maalesef
-
@can-mavi o mantikla bakarsak, bir cok resmi kurum mulakatta elenenleri bir sonraki sinava almiyor. Kesin haksizlik gozuyle bakiliyorsa onlara da itiraz edilsin. 300 kisi mulakatta eleniyorsa mutlaka basarisiz oldugu bir nokta var ki eleniyor. Cezalandirmak degil. Ayrica boyle olmayacaksa bile daha fazla soruyla daha kapsamli degerlendirme yapilabilir. Verilen cevaplarla derece yapan arkadasimizla 50 puan alan arkadasimiz arasinda bilgi farki degil kendini ifade edis farki oldugunu goruyoruz. Amac bilgiyi olcmek mi yoksa kucuk hatalarla elemek mi? Ha 2. si amac edinilmisse yine kusura bakmayin ama mantiken mulakata girip elenen 300 kisinin en azindan 1 sinav beklemeye alinip dinlendirilmesi gerekir. Aski halde bunun altindan OSYM'den kalkamiyor. Gorduk. 12 bin kisinin kagidini 45 gunde okudular.
-
@emirkym hakimlik sınavında ve daha önce sadece bir ya da iki kurumun sınavında, daha önce sınavı kazanarak iki defa elenmemiş olmak gibi bir şart vardı, yani iki defa mülakattan elenirsen üçüncü sınava alınmıyordun, ama bunun ne kadar saçma bir şart olduğunu cümle alem farketti, neticede bir yıl içinde kaldırdılar o kuralı, vergi müfettişliğine 3 defa girme hakkı vardı sanırım orda da sınırı kaldırdılar, şimdi söyle kardeşim bu uygulamayı hangi kurum yapıyor Allah aşkına?
-
Maalesef bazı arkadaşlar hırslarını kazananlardan çıkarmaya çalışıyor
-
@emirkym kardeşim mülakatta elenen leri diğer sınava almamak gibi bir durum hiç bir sınavda olmadı , hee ne oldu kota koyuldu dendi ki sınava başvuru şartları altında en fazla 2 defa mülakattan elenmekten vb gibi , ki sayıştay onu da kaldırdı , Birtek vmy sınava girişte 3 defa şartı arıyor ama o da mülakat değil , sen böyle düşünüyorsanız kusura bakma hakkaniyet aramiyorsun, senin istediğin bu sınavda senden başarılı olan kişileri bir sonraki sınavda önünden eleyip daha avantajlı duruma gelmek , böyle yapacağına biraz daha calışmanı ve sınav günü kendine şans yaratmanın tüm samimiyetimmle öneriyorum , burada sınavı kaybeden arkadaşlardan bazıları kazananlar dan daha çok haketmis tir buna eminim ama sınav günü psikolojisi vb nedenlerle kazanamamistir , inanıyorum buna . Diyorum ki sana et itirazını paylaş cevap kağıdını ben de itiraz edeceğim sonuca , daha ne yapabilirim bu konuda. Hak aramak gayesiyle mülakattan elen ecek 300 kişinin hakkını yesinler diyor ve bunu savunuyorun, yapa böyle dostum , eğer ki sen başkasının hakkını gözardı edersen ki senin hakkını niye savunsun
-
Kazananlari ilk tebrik edenlerdenim. Sonuc aciklanmadan once de bu oneriyi getirdim. Sacma olan seffaf olmayan bir sinav sistemi degil de bu oneriyse daha cok 12 bin kisinin sinavinin sonucunu 45 hatta 50 gunlerde bekleriz. Kaldiki omur boyu degil bir sonraki sinavda bekletilerek dinlenme suresi verilebilir. Ha bu olmayacaksa soru sayisi arttirilabilir. Kazananlar da sunu adi gibi biliyor ki sinav bilgi olcmekten cok kucuk hatalarla elenme sinavi oldu. Cok bilgili olduklarindan kazanmadilar.
-
@can-mavi kazananları zan altında bırakan , onları suclayici ve de onlara karşı sakıncalı cümleler sarfeden arkadaşlar acaba 2018 kaymakamlık başlığı altında nasıl onlarla Yardımlaşma içine veya fikir alış verisi içine girecek çok merak ediyorum doğrusu , sen daha buna tahammül edemiyorsun, ben birkeresinde sayıştay klasik sınavını 4 puanla kaçırdım , ki öyle sınavın net ebatları olmamasına rağmen , o sınavı da osym yapıyor ve aynı kurul okuyor , ben o zaman bile kimseyi veya hiçbir arkadaşı suclayici ifadeler kullanmadım , hatayi eksikliği hep kendimde aradım
-
O kadar çok eleştirilecek konu var ki:
Mesela sınav ücretinin 160 TL olması gibi
Mesela sınavın sadece Ankara'da yapılması gibi.
Mesela soru ve cevapların yayınlanmaması gibi.
Mesela sınav kağıdını incelemek için Ankara'ya gitmek zorunda olduğumuz gibi.
Yalnız mülakata kalan adayları tebrik etmek yerine bir dahaki sınav için cezalandırmayı adalet olarak görmüyorum. -
@can-mavi Bakin. Zan yok. Kimseyi suclama da yok. Mulakatta elenenlerin elenme sebepleri basarisizlik degil mi? Oyle ya da boyle. Yazilida basari gosterildi. Mulakatta ayni basari gosterilemedi ki elenildi. Dogru mu? Adam 15 kere mulakatta elenmis. Okumuyor muyuz gazetelerde? Okumadiniz mi bu haberleri. Devlet en son diyor ki "Sen gelme kardesim. Seni almayacagiz. Sansini zorlama". Yazmadi mi bunu gazeteler. Onun yerine arka sirasindaki basarili olan kardesimizin ne gunahi var peki bu kadar hak hukuk savunuyorsunuz?
-
@emirkym ben çok bilgili olduğum için kazandım canım kardeşim, 2012 yılından beri bu işin içindeyim, 5 yıllık birikimimin üstüne 2-2,5 aylık düzgün bir çalışmayla kazandım, kazananların birikimine, bilgisine, başarısına bok atmayın ayıptır, hazımsızlık sana hiçbir şey kazandırmaz, otur çalış mayıstaki sınavda derece yap sonra keyfine bak.
-
@emirkym o zaman kardeşim sen de bu sınavda başarısız oldun diye bir sonraki kaymakamlık sınavına girme . Bu mantığın kusura bakma ama biraz mantıksız
-
@can-mavi Şerefim ve namusum uzerine soz veriyorum; girmem... Kardes. Bunun bir kurala baglanmasi gerekiyor. Ya da koca egitimci, yillarini egitime vermis Abbas Guclu hocanin dedigu gibi" Soru sayisi attrilmazsa calisanla calismayan bilenle bilmeyen ayirt edilemez"
-
@sınavzedee yani bkazanamayan bazı arkadaşları tenzih ederek söylüyorum ama dediğine kesinlikle katılıyorum 4 seneden beri sürekli ders çalışıyorum idare hukukunu en az 15 kere anayasayı en az 15 kere bitirmisimdir, birçok kurum sınavını 2 3 kere hakimlik sınavını kazanmişim , cok sukur bu mülakatlarda birini geçip uzman yardımcısı olmuşum , haala ders çalışıyorum , bitirmedigim mevzuat yok ama bilgisiz deneyimsiz oluyoruz , gerçekten garip
-
@can-mavi kardeşim sen de boşuna polemiğe giriyorsun, Allah bize nasip etti kazandık yarın onlara da nasip eder onlar da kazanır, boşuna girme polemiğe gerek yok.
-
@can-mavi Yine carpitiyorsunuz. Bilgisiz ifadem varsa buyurun kanitlayin. Sinav sorulari kolaydi. Bu 1. Bilen ile bilmeyeni ayiran bir sinav degildi. Bu 2.
-
@sınavzedee kardeşim hep savunmusumdur , Allah herkesin içinden geçeni değil , herkese emeğinin karşılığını versin diye. Yani burada kazananları suclayici laflar ağrım gitmeye başladı aslında yazmayacaktim ki 2 gündür yazmıyorum ama dayanamadim