2017 Kaymakamlık Sınavı
-
puanım 82.25. cevaplarımı paylaşıyorum düşük geldi diyen arkadaşlar karşılaştırabilirler kendi cevaplarıyla. aşağıya yazdığım gibi aynen sınav kağıdına yazdım.
ANAYASA
1- 45 gün
2- 3 seçim çevresi
3- soru
4- 7 gün
İDARE
1- içişleri bakanı
2- süreklilik ilkesi
3- 15 gün
4- Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (X)
5-fonksiyon gaspı-yokluk
6- Kalkınma Bakanlığı
7- 5 yıl
MERKEZİ İDARE
1- bakanlık merkez teşkilatı
2- 2 ay
3- başbakanlık
MAHALLİ İDARELER
1- köy bütçesi (X)
2- kamu tüzel kişileri (X)
3- plan ve bütçe komisyounu, imar komisyonu
4- içişleri bakanı
İNSAN HAKLARI
1- 14 nolu protokol
2- BM genel kurulu
3- kamu yararı
4- insan hakları evrensel beyannamesi
TARİH
1- cumhuriyetin ilanı
2- Adana-Mersin demiryolunun millileştirilmesi(X)
TR EKONOMİSİ
1- 1946
2- İstanbul menkul kıymetler borsası (iptal)
3- 2005
4- esnek kur politikası (?)
İKTİSAT
Sadece 0,8 sorusu doğru, iktisat bilmeyerek girdim sınavaTÜRKÇE
en az 4,5 doğru bekliyordumArt niyetli kişiler olsa da samimi olup beklediğini alamayan arkadaşlar olabilir o yüzden paylaşıyorum. İnşallah herkesin gönlündeki hakkında hayırlı ise nasip etsin Rabbim.
-
@can-mavi bakin yine ayni ifadeler. Suclayici ifadeden kastiniz nedir hocam sizin? Bunu bi aciklar misiniz? Size saibeli diyen oldu mu? Size haksiz kazandiniz diyen var mi? Size baska bir itham var mi? Hangisi var? Hic biri yok degil mi? Peki suclayici ithamdan kastiniz nedir? Anlayamiyorum
-
Görüyoruz ki ÖSYM'yi eleştirirken bazı arkadaşlar eleştiri oklarını kendileri yakalamış.1 ay boyunca burdan listeler yapıldı, sıralamalar yapıldı...Sonuç ile sıralamalar arasında tabiri caizse uçurum vardı...Neyse...Kazanan arkadaşları tebrik ederiz İNŞAALLAH hayırlısı ile muratlarına ererler.Ancak kimse bu sınav tamamen şeffaf akıllarda zerre şüphe bırakmıyor demesin!Saygılarımla.
-
@althusser kardeşim bunu paylaşmak ifade etmiyor , hepimizin ilk yıllarda düştüğü yanılgılar düşen arkadaşlar olabilir .2 ben de böyle yaptım vb gibi , dediğim gibi itiraz etsinler paylassinlar burada kağıtları , eğer bir durum varsa biz de hep birlikte itiraz edelim sınava
-
@forceful bu sınavda diğer sınavlar gibi tabiki şeffaf değil , ama şaibeli konusunda kusura bakma kardeşim
-
@can-mavi şaibeli varsa ispatlamak senin elinde .3 sonuç kağıdını burada paylaşırsin eğer bir haksızlık varsa hep beraber itiraz ederiz
-
@can-mavi kardeşim ben senin verdiğin sözün altına imzamı atarım. Eğer haksız şekilde birilerinin önüne geçmişsem ve bu giderilmezse ben dava açacağım ÖSYM’ye
-
@althusser yemin olsun ben de öyle yapacağım , şaibeli olduğunu düşünen arkadaşları bu konuda bize yardımcı olmalarını ve cevap kâğıtlarını paylasmalarini rica ediyorum
-
Kaldiki OSYM'nin sinavlarini ilk defa elestiren ben degilim! Cumhurbaskani Erdogan da daha 2 hafta once yerden yere vurup elestirmedi mi? Yahu daha dun Abbas Guclu "OSYM'nin sinavlari bilenle bilmeyeni ayirmiyor" demedi mi? Bunlari ilk kez ben mi yaziyorum arkadas? Ya mulakatta elenenler 1 sinav dinlendirilecek ya da adam gibi degerlendirme yapilacak. Mulakatta elenenler de mulakatlarinda basarisiz olduklari icin elenmiyor mu? 15 mulakata girmis. 15'inden de elenmis. Yazik gunah. Elenene de yazik arkasinda bu isi yapabilecek olup da ondan sira bulup mulakata giremeyene de yazik. Hak hukuk sozde mi yani?
-
@emirkym dostum mülakata girip elenenler yeni açılacak sınavda seni o kadar korkutmasın:) bilgi olarak farkın olmadığını düşünüyorsun zira:)
-
@emirkym hocam abbas güçlüyü filan bırak, burada polemik yapacağına eksiklerini tespit edip bu eksikleri kapatmaya çalış. yok madem sınav şeffaf değil diyorsun bırak bu işleri git ticaret yap.
-
@emirkym kardeşim neden daha fazla çalışıp herkesten yüksek puan almayi düşünmüyorsun da taktın elenen ek 300 kişiye , ee o zaman sen de bu sınavdan başarısız oldun girme bir sonraki sinava
-
@emirkym eee nerde fırsat eşitliği. Bi kere kendini mülakatta ispatlayamadı diye mülakata birdaha alınmıyorsa kişi. Yazılı sınavı tek seferde kazanamayan da alınmasın tekrar sınava. Bu şekilde mantık oluşur mu? İnsanın elinden hayallerini alamazsın kardeş.
-
@althusser Sanirim bunu OSYM'yi elestiren Cumhurbaskanina da soyluyorsun.
-
Öncelikle şunu belirtmek gerekir,ilk 400 'ün tamamı bu forumda mı? Tabi ki hayır.Felsefede bir mantelite vardır.Varlığın ispatı kolay;yokluğun ispatı daha zordur.Bir şeye var demen için bir emare yeterli iken, yokluğu ispatta 400 kağıdın hepsini tek tek inceliyip evet burda şaibe yok demek lazım!
-
Aurora şaibeli filan olduğunu hakkının yediğini düşünen arkadaşların bunu ispatlamak ellerinde , paylaşın burada cevap kağıdınızi gidelim hep birlikte dava açalım
-
@emirkym dostum bence sen biraz dinlenmelisin:) okuduğunu anlayamıyorsun şu an:)
-
@emirkym madem eleştirilen sınav, ne diye girip başarılı olmaya çalışyorsun, yapının çarpık olduğunu düşünüyorsan baştan girmeyeceksin bu işe.
-
@emirkym mesela ben mulakattan elendim bi onceki sinavda cesitki sebeplerden dolayi bu sinava giremedm ama diger sinavi dört gözle bekliyorum ama galiba önce senden icazet mi alsam kardesim
-
@forceful kardeşim kusura bakma ama ispat elinde , paylaş burada kağıdını , bakalım ne cevap vermiştim eğer cevaplar düşündüğümüz gibiyse gidelim beraber dava acalim