2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@kaya06 Vakif Bank kamu ortakligidir. Mulakatinda elendim. Suan sinava giremiyorum. Ben itiraz etmedim. Kimse de itiraz etmiyor. 15 mulakatta elenen var. Anlami "Seni almayacagiz. Ugrasma!" Temel haklardan bahsetmissiniz. Ama burada da bi sorun var. Buna cozumunuzu merak ettim dogrusu...
-
@can-mavi Çözüm olacak mı?Bence hayır.Çünkü sadece 1 kağıdı görmüş olacağız 399 muallakta kalacak.Sen sadece kendinı bilirsin...ÖSYM eleştirilmez diyenler 2010 KPSS davası hala devam ediyor.
-
Arkadaşlar bu konuda daha yazmayacaktim ve cevap vermeyeceğim , sınavın şaibeli olduğunu düşünen varsa yarın itirazını gerçekleştirir bizimle cevap kağıdını paylaştığı takdirde eğer bir hakkaniyetsizlik varsa hep birlikte itiraz etmeye ve dava açmaya hazırım, hepimize saygilarimla, hakkaniyet , adalet ve saygılı sınavlar/mülakatlar dilerim ...
-
Iki gundur okuyorum belli ki türkce temelinde gk gy daha etkili olmus ve genel olarak iyi yapildigindan standart sapma az gelmis ve yigilmalar olmus. Anlayamadigim ayni siralamada neden bikac kisi var diye yazilmis elbette olur sorularin genelde 2.5 puan oldugu ve standary sapmanin soru nazinda degil de bolum olarak hesaplandihinda bi sinavda ayni puani alanlar neye gore siralanmaliydi. Soyada gore siralansa haksizlik olmaz miydi lutfen sakin olup adil bi sekilde elestirin
-
@emirkym kurumlari sinav yaparken koydugu kriterlere bisey diyemem ama firsat esitligi temelinde vakifbankin yaptigi adilane bi kriter degil. Sen itiraz etmemis olabilirsin ama itiraz eden ya da sikayet eden olmustur. Bu her sinavda olabilecek tarzda sikayet ve itirazlar
-
Bazi arkadaslar "OSYM bu sinavda da bilgiyi degil basit hatalardan elenenleri ölçü" ifademden rahatsiz oldu. Lakin Cumhurbaskani Tayyip Erdogan benden daha fazlasini ifade etti. Gucunuz yetiyorsa oraya itiraz edin. Ben ulkenin en basindaki yonetici ile ayni dusunceyi ifade ettim. Saygilar...
-
Kazanan bütün kardeşlerimin alnından öpüyorum helali hoş olsun hiçbir sıkıntı yok.Ama bu cevaplarla benim kazanamam mücize arkadaşalar ondan dolayu itiraz edip sonucunu paylaşacağım inşaallah.
-
@emirkym, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
Bazi arkadaslar "OSYM bu sinavda da bilgiyi degil basit hatalardan elenenleri ölçü" ifademden rahatsiz oldu. Lakin Cumhurbaskani Tayyip Erdogan benden daha fazlasini ifade etti. Gucunuz yetiyorsa oraya itiraz edin. Ben ulkenin en basindaki yonetici ile ayni dusunceyi ifade ettim. Saygilar...
Bunu bile bile girmedin mi kardesim niye sikayetcisin bu kadar. Kazansaydin olcak miydi bu elestiriler
-
@kaya06 Ben size ozel mesajimda da soylemedim mi, "OSYM bilgiyi olcmedi" ifadesini kullanmadim mi? Kazansaydim da bu mesaj sizin mesaj kutunuzda yok mu? Kazansaydim da ayni seyi soyleyecegimin en acik kaniti degil mi?
-
@kaya06 Daha gecen hafta siz de "OSYM'dekiler de tuhaf tuhaf anlasilmaz sorular sormaz belki" diye formda yazmadiniz mi? Kendinizi mi kandiriyorsunuz beni mi?
-
@emirkym o konuya katiliyorum zaten ama sadece bilgi olculmuyor dikkat tecrube bilgi bir arada olmali bi de sinava mulakattan elenen girmemeli vs bunlar osym den daha tuhaf.
-
Burada yapilacak tek sey itirazlar yapilir bi sonuc alinamazsa tum hukuki haklardan ya oturup yeni sinava calisilr ya da vazgecilir
-
Kazanan arkadaslari en basindan tebrik ettim. Yine ediyorum. Basarilarinin devamini diliyorum. Ancak kazananlar da kaybedenler de girmeyip yorum yapanlar da ulkenin cumhurbaskani da biliyor ki OSYM, bilen ile bilmeyeni ayristirici sinavlar yapm(a)miyor! Sorularin kolay oldugunu ilk gun herkes yazdi. Elenler de bilgisizlikleri yuzunden elenmedi. Mulakattan elenenlerin 1 sinav dinlendirilmesi gerekir onerim ise diger onerilenlere gore cok daha insafli. Mulakatlardan elenenler yeniden hic girmemeli onerisi getirenler de var.
-
Sınav sonuçları hakkında şunları demek istiyorum. Kazananları tebrik ederim. Benim alandan İktisat 1 kesin doğru Anayasa 4 İdare kısmı 9.5 doğrum vardı. Ekonomi 2 doğru Tarih 1 doğru İnsan Hakları 2 doğru. İdare kusmında Plan bütçe Komisyonunu yarım doğru saydım tabi parçalı puanlama var mıydı hatırlamıyorum. Türkçede en az 3 4 doğru bekliyordum. Tartışmalı sorulardan Dışsallık ve Kamu Ortaklığı sorularını doğrudan saymadım. Bunlar haricinde sıkıntı okabilecek Hizmetsel Yerinden Yönetim Kurumları ve İnsan Hakları Evrensel Bildirisi cevaplarını doğrudan saydım. Sonuç olarak alandan 14.5 ve gk gyden 5 kesin netim vardı. 66.7 aldım sıralamam 1700 küsürdü. Puan hesaplarıma göre türkçesiz 50 falan alıyordum. 3 4 Türkçeyle beraber 60 civarı puan geliyor. Herhalde 5 6 puan civarı sapma gelmiş olmalı. Puan beklediğim gibi geldi şaşırmadım ama sıralamaya çok şaşırdım. Herkese iyi günler
-
@kaya06 Yukarida da "kurumlar elestirilirken" ile baslayan cumleniz de var. Hayatim boyunca tutarli oldum. Yine tutarliyim. En basindan bir cok yerde bilgiyi olcen sinav degildi dedim. Kazanip kazanmayacagimi bilmiyordum. Hatta bir coklari 350-400 olarak listeye girersin dedi. Buna ragmen hep bu dusuncedeydim.
-
"Sinav kolaydi yuksek kapatir" diyenler bile az daha zorlasak "Sinav zordu. Bilgimizle yaptik" diyecek. Anlasilmayan nokta burasi.
Herkese basarilar, saygilar...
-
"OSYM, bilen ile bilmeyeni ayristirici sinavlar yapm(a)miyor! Sorularin kolay oldugunu ilk gun herkes yazdi. Elenler de bilgisizlikleri yuzunden elenmedi. " Bunu iddia eden yokki kazanan ya da ilk 400 e giremeyenlerden.
-
@emirkym galiba tartisma ile kavga etmeyi ayirt etmiyosun kardesim diyecek biseyim yok
-
@kaya06 Ne tartisma var ne kavga... Lakin daha once sinav aciklanmadan once benin suanda "mulakatta elenenler bir sinav dinlendirilsin" onerime karsi cikanlarin cogu "Giren sayisi dusurulsun" diyordu. Ben yine en insaflisini yazdim. Az gecmise bakin. Kimler neler onerdi o giren sayisini azaltmak icin. Goreceksiniz.
-
@emirkym iyi gunler kardesim bence vaktini ve enerjini yeni sinava harca. Iyi gunler...