2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@odaklan25 bende araştırmalarım sonucunda hizmet yerinden yönetimler ( thamısta birebir bu ifade geçiyor )ile dalgalı(serbest) kur ( çoğu kaynak dalgalı-esnek-serbest aynı geçiyor )cevabını saydım 17 alan 5 gk vardı.3 tanede kesin Türkçe buna 64,3 geldi.
-
@dolaylı-tümleç demek ki bilmediğimiz baya iyi çalışan iyi yapan puan alan var. Ben puanda sıkıntı görmüyorum kendi açımdan. İlk girişimdi kolay mıydı ona da bişey diyemem
-
@emirkym bu ne garip düşünce yaw. beni geçen 18 arkadaşı eleyiniz. yeniden sınava girelim, yine geçerim sizi? bu konu bu kadar basit. soru sayısı az ise bana da ona da şuna da az. fazla ise de herkese fazla. soru az diye benim bildiğime mi denk geliyor hep. neden sizin bildiğinize denk gelmedi. yada diğer sınavlarda. örneğin can arkadaş hakimlik gelir uzamanlığı vs kazandı denek mi geldi? yada mülakatta elendi, herkes heyecan eder o gün iyi değildir. günü birlik gitmiş mülakata yetişmemiş ucu ucuna yetişmiş nefes nefese grimiş ilk mülkatıdır sorun yaşamıştır. elendi ise girmesin yada benzeri nedenle bilgide gecemediğimiz kişileri kurallar UYDURUP GEÇMEYE çalışmalayalım. oturup ciddi çalışıp geçelim. yok açıköğretim elendin yok kapalı elensin, yok mülakatta elenen girmesin, sınavda kaybeden bir daha girmesin..... bahaneler sayılacak kurallar koyulacaksa işin rengi değişir. ASLİ OLAN CİDDİ CİDDİ KARŞIMA GELİR AYNI SINAV AYNI ŞARTLA BENİ GEÇERSİN ÖPERİM ELİNİZ BAŞARILARIN DEVAMINI DİLERİM VATANIMIZ İÇİN DÜŞÜNCELERİN HAYIRLI İSE ALLAH YOLUNU AÇIK EYLESİN DER HAKKIM OLANA RAZI OLURUM. ayrıca sorular kimseye kapalı değil. kanun devleti burası başvurunu edersin cevap anahtarını da sen ne yazdın neye puan verildi görürsün hoşuna gitmezse alırsın davanı açarsın kazanırsın. KİMSE KİMSENİN HAKKINI YİYEMEZ. lakin bu cümlelerim sadece yazılı için geçerli. mülakat kısmı için şartların durumların farklılığı malumunuz...inşllah ülkemiz bu durumu da aşar, ve daha iyi seviyelere gelir. bir yerde kul hakkı yenildi, bir yerde kazananı cezalandırma yada başka kurallarla ekale etme mücadelesi vb düşüncelerin ürünü fikirlere ithafen yazımış bu cümleler için genelden, özür dilerim. iyi günler dilerim
-
@refik-soydam, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
@emirkym bu ne garip düşünce yaw. beni geçen 18 arkadaşı eleyiniz. yeniden sınava girelim, yine geçerim sizi? bu konu bu kadar basit. soru sayısı az ise bana da ona da şuna da az. fazla ise de herkese fazla. soru az diye benim bildiğime mi denk geliyor hep. neden sizin bildiğinize denk gelmedi. yada diğer sınavlarda. örneğin can arkadaş hakimlik gelir uzamanlığı vs kazandı denek mi geldi? yada mülakatta elendi, herkes heyecan eder o gün iyi değildir. günü birlik gitmiş mülakata yetişmemiş ucu ucuna yetişmiş nefes nefese grimiş ilk mülkatıdır sorun yaşamıştır. elendi ise girmesin yada benzeri nedenle bilgide gecemediğimiz kişileri kurallar UYDURUP GEÇMEYE çalışmalayalım. oturup ciddi çalışıp geçelim. yok açıköğretim elendin yok kapalı elensin, yok mülakatta elenen girmesin, sınavda kaybeden bir daha girmesin..... bahaneler sayılacak kurallar koyulacaksa işin rengi değişir. ASLİ OLAN CİDDİ CİDDİ KARŞIMA GELİR AYNI SINAV AYNI ŞARTLA BENİ GEÇERSİN ÖPERİM ELİNİZ BAŞARILARIN DEVAMINI DİLERİM VATANIMIZ İÇİN DÜŞÜNCELERİN HAYIRLI İSE ALLAH YOLUNU AÇIK EYLESİN DER HAKKIM OLANA RAZI OLURUM. ayrıca sorular kimseye kapalı değil. kanun devleti burası başvurunu edersin cevap anahtarını da sen ne yazdın neye puan verildi görürsün hoşuna gitmezse alırsın davanı açarsın kazanırsın. KİMSE KİMSENİN HAKKINI YİYEMEZ. lakin bu cümlelerim sadece yazılı için geçerli. mülakat kısmı için şartların durumların farklılığı malumunuz...inşllah ülkemiz bu durumu da aşar, ve daha iyi seviyelere gelir. bir yerde kul hakkı yenildi, bir yerde kazananı cezalandırma yada başka kurallarla ekale etme mücadelesi vb düşüncelerin ürünü fikirlere ithafen yazımış bu cümleler için genelden, özür dilerim. iyi günler dilerim
Allah razi olsun kardesim.
-
@althusser bir soru eksiğim var benim de puan 81,5
-
@emirkym bankalar kendine has özel kanunla yönetilen kurumsal yapıdır. eski banka geçmişi olan biri olarak yazıyorum. her kural bir tecrübenin ürünüdür. ve eğer bankacılık kanunu ve sektörü bir defa risk unsuru içeriği koymuş ise bir daha o kurumsal yapı içinde yer alamazsınız. çoğu banka başvuru anında alım ilan edilen sayıdan fazla alır, bu da bu unsurun devamıdır, şuan zıraat bankası alımları devam ediyor arkasından halk bankası alacak, bu alımları takip ediniz, ilandan daha fazla yerleştirme olduğunu ve yedekleme modu ile ilerki dönemlerde değerlendirme şeklinde sıraya alınırsınız, elenirseniz risk unsuru içeri var demek ve devamında asla sisteme kote olamazsınız. tam anlamıyla hakim olmadığımız alanda saçma yada adil olmayan yapı yorumlaması etmek gerçekte haklı değilsek, (ki haklı iseniz itiraz ve hukuk yolu açıktır etmiyorsak sıkıntı) asli biz YORUMLARIMIZLA HAK ETMEYENE İFTİRA ATMAK İLE KUL HAKKI YERİZ, bir iki kelam da sınavların açıklanmasına değerlendirmesine yazmak isterim. tüm güvenlik soruşturmarı tek elden yapılıyor, bir kamu kurumu memeur alımı edecekse kamu bankası dahil içişleri bakanlığına bildirim eder muhtemel takvim hazırlanır öneri alınır, artık süreç bunu zorunlu kılıyor, herkes hızla sonuçları acıklasa bakanlığa yüklenen dosya sayısı ve iş yükünü ve bakanlığın yıpranmasını düşünebiliyor musunuz? 12 bin alım sağlık bakanlığı süreci devam ederken guy soruşturma aşaması devam ederken (12 bin 3 bini hala devam ediyor) kayamakmlık sınavını da açıklayın gelin kapıma diye bakanlığın takvim verdiğini düşünmüyorum, biraz genel düşünüldüğünde işleyişin yavaşlığının nedenleri hakkında sağ ve soğuk kanlı fikir sahibi olunabilir. eğer niyetimiz ciddi derece bu neden böyle sorusu ise herkese istediği bilgiyi edinir. ama ben merkezli neden ben düşünürsek kendi kafesimiz içinde kalır korkarımki cevapsız sorularla boğuşuruz. her şeyin belli kuralları işleyişi var asli olan bunu daha iyi kavramak ve bunun gereklerini daha iyi yerine getirip hedefe ulaşmak....
-
@kaya06 Kusura bakmayin ama bu is biraz korler sagirlar meselesine geldi. 15 mulakatta elenen 16. sinava yeniden giriyor. Ulkenin Cumhurbaskani "Bir sinavda 15 bin birinci mi olur? Bu nasil sinav yav" diyor. Bu ulkenin en iyi egitimcileri basta Abbas Guclu "OSYM bilen ile bilmeyeni ayirt edici sinav yapmiyor" diyor. İsim isim hatirlamiyorum -belki de o gorusleri dile getirenlerden biri de sizlerdiniz- suan burada yazdigimiz forumda "Giren sayisi cok. Bunu azaltmak icin sunu yapsinlar bunu yapsinlar" deyip daha ucuk kacik oneriler geliyor. Sonra "OSYM'de daha usturuplu sorar belki" diyenler, kurumlari tartisilmaz ilan edip, isin icinden cikma derdinler.
-
Kimsenin basarisina usulsuz demedim. Lakin bu sinav bilgiyi olcmedi. Bunu sinavdan once de ozel mesajlarda da genel mesajlarda da sonucu bilmedigim halde yazdim, soyledim.
-
"Sinav cok kolaydi" diyenlerin cevirip "Sinav cok zordu biz cok iyi basardik" deme noktasina gelmesine yorumum yok. Zaten kendi icinde tutarsiz.
-
Ben mulakatta elenenler sadece 1 sinav dinlendirilebilir, dedim. Evet bunu bir cok kamu ortakligi olan yari resmi kurumlar yapiyor. Bu oneriyi uzaydan getirmedim. Turkiye'de uygulanan bisey.
Biri "İcazet mi alacaz" dedi, oteki "Saibeye" kafayi takti, sanki sinav saibeli denilmis gibi.
-
-
@refik-soydam Size gelince... Facebook platformunda "Kazanamadim" yazip bu platforma "Kazandim. 18. siradayim" ifadeniz basli basina baska bi etik sorun.
-
Re: 2017 Kaymakamlık Sınavı
Merhaba arkadaslar,
Forumu sessiz takip edenlerdendim taa ki luzumsuz bazi yazilar gorene kadar.
Oncelikle kazanan arkadaslarimi tebrik ediyorum..kaybeden arkadaslardan birkaci gerekli olmadigi halde garip yorumlar yapiyorlar. Sinavin seffaf olmadigindan tutun da sistemin oturmadigindan abbas gucluden girip r.o.k 'dan cikacaklar biraksak..
Arkadaslar sinavi kazandim hemde ilk 50 icindeyim- kadin aday olarak kazandim.
Idari yargi dahil bircok sinavda derecem var
Bu sinavdanda bekledigim puanin 5 puan ustunde geldi bunun sebebi ise ben dusuk tuttum dogru sayimi. Cok yakin arkadasimla 4 sorumuz haric ayniydi cevaplarimiz o kazanamadi ne yazikki. itirazini beraber yaptik sinavin aciklandigi gun. aramizdaki bu denli farki gk-gy netinin fazlaligina ve turkceye yorduk ... bazi arkadaslar sinavin seffaf olmadigini haksizlik oldugunu hatta haksizligin dik alasini anlatmislar... soruyorum sizce naptilar?? Bu sizin zihninizde dönen bizim anlamadigimiz sizin gordugunuz duzenbazlik neymis soyleyin bakalim bilelim.. sinav sonucumuzu mu degistirdik? yoksa siralamamizi one mi aldirdik?? Yada sevmedigimiz birilerini geri siralara mi koyduk??
Bundan onceki bazi kilit sinavlarda derecem daha daha iyiydi mulakatlarda kaybettim. Eger bnde siralama puan vs etki edicek guc olsa girdigim hakimlik mulakatindan elenmezdim dimi sevgili dostum?? gucum yetse mulakatlarim basarili olurdu..
daha garanti gorunuyo sanki?? Ne dersin..
Camur atacaksan oturdugun yerden illa sisteme sinava vs at. Ama bunu burda yapma git devlete projen varsa sun. Ileriye tasi.. ama Kazanan adaya atarsan buna kiskanclik derler..buda saglikli olmaz..
Sinav sorulari keske ilk hafta sinav biter bitmez aciklansa.. ama ne yazikki olmuo bunu 2 yildir hakimlik dahil sayistay dahil yasiyoruz arkadaslar. Sorulari yayinlamiyorlar diye sen kalkip aslan gibi puanlarla kazanan insanlara camur atamazsin. Goren de sanir ki osym kagidini gostermiyor. Git bak guzel kardesim git 50 tl ver bak. Bakinca "45 gun" dedigin sorunun cevabini 45 yazdigini gorunce sok olma ama.
Bnm 2015 mayis hakimlikte yasadigim buydu..nasi kazanamam sinirdayim dedim sinav psikolijisi iste oluyomus.
Sevgili arkadaslarim ofkenizi anliyorum ama camur atmayin . Osym guven vermiyor gecen yilda yasanan kaymakamlik ornegi dahil bir cok sikinti var kabul ediyorum ama gidin itirazinizi edin davanizi acin. ben yakin arkadasim kazanamadi sevinc bile yasamadim ve ben onun yanindayim itirazimi da ettik davamizida acariz. Hepimiz birlikte burda bi surec yasadik simdi sen camur attigin, basarisina tebrigi cok gordugun dostundan nasil yardim istiyceksin.. -
@emirkym bunu size açıklayacak durumda değilim. konuşma şekliniz ciddi FORUM ahlakı içinde olaydı, nedenini özelden tarafınıza iletmiştim. ki çoğu arkadaşa durumu özelden izah ettim. yüksek kapatacak dedim 29 doğrusu olan listede salllanır ucucu ucuna dedim tulumbacılar gibi saldıra maruz kaldım. admin arkadaştan profilimi dondurmasını rica ettim. senin vb düşüncelerindeki kişilerin grupsal yazışma modunda sıkıntıları devam ettiği sürece ciddi derece de bilgielenbilecek bu tarz platfomlar ümraniye cöplüğüne dönüyor. yazılarıma verebilecek cevabın etiksel tartışma zemini ise o zeminde de ayrıca konuşanabiliriz. ne ettiğimi neyi nasıl ettiğimi çok iyi biliyor ve süreçsel yönetimi yaşıyorum. tarafınıza gelirse er meydanında yenilmiş olmanın dilinize vurduğu bu mayasıl hastalığı nedeni ile kelamlarınızdaki pis koku doğru kullandığınız birden çok cümlenizin de okunmasını engelliyor. doğru yargılarınızı dahi kirleten bütünsellikten ve mantıksallıktan uzak bu pis kokulu düşüncelerizle sizi başbaşa bırakıyorum. lakin eğer ciddi derecede herhangi bir sınav sürecinde sıkıntı varsa buna hiç bir kişi itiraz edemez. 2010 sınav sürecinde yaşananlar herkesin malumudur. adını zikrettiğiniz kişilerin de düşünceleri geçmiş arşivler de malumdur ve ortadadır. 7 yıl önce 135 kişilik alımda 68 kişinin altında referans olarak kimlerin imzasını olduğunu sorgulama yetkimiz olmadığı için görülmeyene görüldü demek ahaki değil, ve kimlerin bu meslekten ihraç edildiği isimlerin nasıl belirlendiğini sormak gerek... ösym şeffaflığı vb sorunsalları elbette var ve konuşulan platform da burası da değil ayrıca. ama ALTINI CİZİYORUM. AĞZINIZA VURMUŞ HASTALIK NEDENİ İLE PİSLEŞMİŞ DOĞRU YARGILARINIZ DAHİ OKUNABİLECEK DURUMDA DEĞİL, LAKİN KOKUDAN YANINA YAKLAŞILAMIYOR.
-
@eksi-ikibucuk oncelikle basarilar. Mulakatta da basarinizin devamini dilerim. Beni kastediyorsaniz sinav saibeli demedim. Sorular cok kolay soruldu, bilgiyi olcen sinav degildi dedim. Sinavin kolay oldugunu sinavdan ciktiktan sonra su forumdaki herkes yazdi. Kolay bir sinavla bilen bilmeyen ayrilabilir mi sizce?
Arkadasinizda da ayni sorun olabilir, ben mesela detayli yazdim. 45 gun icinde gibi ayrintili yazdim. Gereksiz detaydan kaybetmis olabilirim ama bilgisizlikten degil yani. Arkadasiniz da bu yuzden kaybetmis olabilir.
Bizim itirazimiz buna. Kazananlara degil. Kazananlar da kaybedenler de ayni ulkenin vatandaslari. OSYM de yazili sinava gecmesinin asil amacini "Bilgiyi olcmek" olarak acikliyor. Ha amac bagciyi dovmekse bilmiyorum tabii
-
@emirkym oncelikle basari diliginiz icin tesekkur ederim. Bir sonraki sinavda size ve hakeden arkadaslarimin hepsine nasip olmasi dilegimle..
Sizi kastederek yazmadim ancak siz ve sizin gibi dusunen bazi arkadaslara hitaben yazdim..
Seffaf degil..saibe var.. o bu su..
Bunu gectik simdi bilgi-kolay-zor
Sevgili arkadasim, madem cok kolaydi neden 100 tam puan almadin??
Yapma bunu.. gecen yillarda sayistay sinavindan ciktik luzumsuz bi arkadas sayistay sinavinin kolayligi diye baslik acmisti.. siralamaya giremedi..
Kolay demek sorulara asina olmak degil bu farki bi anlayalim.
Her kitapta olan bilgilerdi onlar uzaydan inen konu mu size gore zor?? Yada fizikten bi soru mu sorsalar zor olur??
Her sinav gibi kolay orta zor sorular vardi. Ha senin butun derslerin iyidir hepsi kolay gelir o ayri ama bizler daha dunki gencler sorulari hazirlayan belirli unvanli insanlara siz kolay soruosunuz bizden iyi bilemezsiniz dengeyi kuramiyosunuz diyemeyiz degil mi? Guvenmesek bile kurum yillardir faal.. kurum calisiyor.. bu isler bu kurumdan geciyor haa cook rahatsizsan girme guzel kardesim
Rahatsizsaniz girmeyin guzel kardesim.. son yazdiklarim genele hitaben.. lutfen kisisel algilamayin -
Arkadaslar @Emirkym kardesimiz gergin biraz bence uzamasin mevzu
-
@emirkym yani sınavı bilenler değil bilmeyenler kazandı öyle mi? Arkadaşım yazdıklarını tek tek okudum ama bir tek mantıklı cümle bulamadım.Ayrıca sınava itiraz foruma yazarak yapılmaz foruma böyle cümleler yazarak kazanan,emek vermiş arkadaşların başarısına saygısızlık yapman ayıp oluyor.Geçen yıl çok ümitli olmama rağmen 49 aldım ve paşa paşa kazananları tebrik ettim ve yoluma baktım çok şükür bu sınavı çok güzel bir sıralamaylada kazanmak nasip oldu.Mülakattan elenirsemde tekrar hazırlanıp tekrar daha iyi dereceyle kazanmak hedefim.Sen hangi mantıkla benim mülakattan elenmem halinde tekrar sınava girmemem gerektiğini söyleyebiliyorsun? Mülakattan elenenlerin seneye tekrar kazanacağından korkuyorsan,onlarla yarışacak cesaretin yoksa kaymakamlık idealini gözden geçir lütfen.
-
sinavi kazanamayanlardan biriyim. kazananlari tebrik ederim. basliktaki arkadasa bir kac sey soylemek istiyorum. dayanamadim cunku.
1- eger sinav kolaysa siz de kazansaydiniz hocam. mulakata 1 kisi degil 400 kisi cagrildi.
2- mulakattan elenenler bir sonraki sinava girmesin diyorsaniz, sinavdan basarisiz olan da girmesin. ikisi de basarisiz olmus sonucta?
3- teog'la kaymakamlik sinavini niye kiyasliyorsunuz?
4- abbas guclu dunyanin en iyi egitim bilimcisi mi? o birseyler dedi diye oyle olmak zorunda mi?
sonuc olarak illa ki yeni bir sinav acilir. burada enerji harcayacaginiza o sinava calisin. mulakattan elenen 300 kisi yine gecmesin sizi.
-
@emirkym bir de kazanamayan arkadaslarimin bilgisiz oldugunu dusunmuyorum. Bnde kaybederek bu gunlere geldim. Kimsenin bilgili bilgisiz oldugunu ölcmek bana dusmez.. inaniyorum ki forumdaki butun arkadaslarim gibi sizde emek verdiniz calistiniz ama bizde elma toplamadik... ha su da bi gercek mulakat var asil dananin kuyrugu orda kopuyor.. ordan sonraki tum bu tarz yorumlara acigim orda haksizlik normallesebiliyor ama hepimiz bunu bilerek gogus gerdik belki degisicek diyerek girdik bu sinava ama suan ki bu vurgular kazananlari hedef aliyor bence yorumlar boyle yapmamali .. suan muhabbet; yardimlasma, eksikleri gidermek, onumuzdeki sinav olmaliydi.. umarim bir sonraki sinavda kazanirsiniz iyi gunler diliyorum
-
Herkese merhabalar arkadaşlar. Hak edenin kazanması dileğiyle çıktım bu yola. Ben kazanamadım. Hukuk fakültesi mezunuyum birçok sınavda kendimi gösterdim. Gerek okul gerek ösym sınavlarında baya iyi sonuçlar aldım. Okulum en zorlarından biriydi ezildim döküldüm. Mezun olunca kaymakamlık sınavı açıldı anca 40 45 günlük çalışmayla girebildim. Sınav açıklanınca 1700 kişi benden nasıl iyi alır diyerek şoka girdim. Ama şuan bakıyorum kazananların çoğusu tecrübeli yıllarını vermiş kamu kurumlarında iyi yerlerde çalışanlar veya sınavda birçok kez derece elde etmiş arkadaşlar. Bunları bi kenara bıraksak bile çoğusu olgun naptığını bilen arkadaşlar. Sonuç olarak ben hak ettiğimi sanmıyorum. Çünkü eksikliğim sadece bilgi değilmiş onu anladım. Her işin belli başlı OLGUNLUK gerektirmesi. Sınavı kaybettim ama yeni bişey öğrendim. Bilmediğim çok şey olduğunu.... herkese selamlar... Umarım Kendinize Ailenize Devletinize Yararlı Bir Birey olmanız. Kazananları tekrar tebrik ediyorum...
-
Tamam arkadaslar. OSYM'yi elestiren herkes haksiz. Daha once elestiren sizler de dahil. Konu kapandi. 1 ay sonra mulakattan elenleri buralarda "Ama torpil dondurduler" diye gezerken gormek istemem. Hayirlisi...
- Kazananlar bilgisiz demedim. Su forumda kac kisi varsa "Sinav sorulari cok kolaydi" yazdi. Siz sunu demek istiyorsunuz "Kazananlar cok zekiydi. Kazandi". Kaybedenler de geri zekaliydi o yuzden kaybetti. Ufak tefek hatalarla kaybetmedi. Cunku sinav cok zordu. Sizler en zor sorulari yaptiniz. Gecen sene yazilan yorumlari da okudum.
"Turkiye Kalkinma Sinai Bankasi" yerine "Turkiye Kalkinma ve Sinai Bankasi" yazanin cevabinin uzerinin cizildigini buradan okuyup hic tanimadigim halde hic sinava girmeden o arkadaslari da savundum. Ama neymis. Boyle degilmis. Ne soylerseniz kabul ediyorum. OSYM isini cok iyi yapiyor.
Burada OSYM avukatligi yapan arkadaslar insaallah ilerde sikayet etmezler.
Saygilar.
-
@conmaynard Tamam kardesim. Haklisin. OSYM isini cok iyi yapti. Kabul ediyorum. Gecen senelerde de cok iyi yapti. OSYM'yi elestiren herkes basarili insanlari cekemiyor. Ben kabul ettim. Baska bi kabul etmedigin dusuncem varsa onu da soylersen onu da geri alirim. Kaldiki Vakif Bank, bir İngiliz bankasi olarak Mulakatta elenenleri yeni sinava almayarak iyi yapiyor. Zira İngiltere kamu ortakligi bankasi olarak mustehak. Saygilar.
-
Tokmağı davula vurdukça tenekeden ses çıkması...Umarım nikah kıyıldıktan sonra,gelin arabasının arkasına ince bir sicimle bağlanan teneke kutularının çıkardığı tıngırtıya dönüşmez...