2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@yakupcemil Hocam siz yazdiklarimi okumussunuz. Beni anliyorsunuz. Mulakatta sinirlama zaten bazi kurumlarda ve devletin kendi bankalarinda var. Bunu sanki ilk kez duyup, sanki bu uygulamadan ilk kez ben bahsediyormusum gibi davraniyorlar ya. İcimden diyorum ki "ABD dahil 8 sene yurt disinda yasadim. Buyuk ihtimalle ben degil de su idare hukukcu adayi arkadas 10 sene yurtdisinda yasamis. Turkiye'den haberi yok"
Sinava da saibeli demedim. Seffaf degil dedim. İdare hukukcusu adayi arkadasimiz OSYM'nin sinav sorularini yayimlamama, cevap kagitlarini gostermeme gibi uygulamalarinin zaten İDARENİN SEFFAFLİGİ ilkesine aykiri oldugunu bilmiyorsa ben sadece susarim. Bu ifadeye de karsi cikip siyaset icabi "Kagitlarina baksinlar biz de iptal ettirelim" ifadeleri sacma. Cunku kendilerinden hic bir arkadasimiz boyle bir seyi talep etmez.
Sinav oncesi OSYM'ye verip veristirip sonra sanki hic elestirmemis gibi siper almak tuhaf oluyor. Anlamsiz kaliyor. Samimi gelmiyor.
Kaldiki 400 arkadastan 300'u bumerang gibi geri gelecek, bunu istemesek de, hic arzu etmesek de... Keske 400 kisinin 400'u girse de mulakat tartismalari acilmasa bile. Ama o mulakat konusu basta devlet bankalari olmak uzere bazi kamu kurumlarinda UYGULANİYOR...
-
- Kimsenin osym'yi savunduğu yok
- Sınav şeffaf değildi lafına kimsenin karşı çıktığı yok, osym'nin 2012 den beri yaptığı hiçbir sınav şeffaf değil
- Kazanamamanıza anlam veremiyorsunuz , ancak itiraz edip de cevap kağıdınızi burada bizimle paylasmiyorsunuz , ki paylaşmanın gerçekten rica ediyorum , çünkü eğer bir hak ihlali varsa ben dava açacağım osym 'ye
- Haktan hukuktan bahsediyorsunuz ancak mülakatta elenen bir daha sınava girmesin zaten başarısız oluyor diyorsunuz , ancak siz de bu sınavda başarısız olduğunuzu ve bir sonraki.sinava da gireceğiniz konusunu hiç üzerinize alınmıyorsunuz
- Bir sonraki sinavda da sizden daha yüksek puan alacağını dusundüğünüz bu sınavı kazanan ancak mülakatta eklenecek olan 300 kişiyi daha sınava girmeden saf dışı birakiyorsunuz , bunun yerine daha dikkatli çalışmak derece yapmak hedeflerini neden tercih etmiyorsunuz
- Yazdıklarınıza nasıl cevap verirsem vereyim , hangi soruları sorarsam sorayım veya hangi konulardan bahsedersem bahsedeyim 35 defa hep aynı şeyleri deyip durduğunuz için asıl ben teşekkür ederim .
-
@can-mavi Bir onceki sayfada kendi iletinizde "yok sinav seffaf degildi diyorlar" diye baslayan bi ifadeniz var. Kendi kendinizi tezkip ettiginiz icin tesekkurler.
Onceki iletilerde neyin ne oldugu gayet acik. Sozlerimin arkasindayim.
Mulakatta sinirlama olayi zaten devlette var olan bisey. Bunu ne ilk ben ortaya attim. Ne ben bu kurali uygulamaya koydum
İyi geceler.
-
@emirkym arkadaşım asıl sen 8 yıl yurtdışında kaldığı için ülkedeki sistemden uzak kalmışsın , abd den avrupada oradan buradan örnek veriyorsun , ama sadece mülakat sinirlamalarindan bahsediyorsun , sinav sistemi dahilinde ülkemizde olmayan başka şeylerden bahsetmiyorsun. Sen neden giriyorsun bir sonraki kaymakamlık sınavına o zaman , girme zaten başarısızsın , senin mantığın bu yönde . Asil Yazılı sınavın kaybedilmesi başarısızlıktır , sen ülkeden uzak kaldıkça mülakatın nasıl kazanılır kaybedildiginden biha er yaşamışsin , pardon ama yazılı sınavı kendi yüzünden kaybedersin ama mülakatı başka faktörler yüzünden kaybedersin, gerçekten merakimdan soruyorum kurum mulakatlarin girdin mi daha önce ?
-
@emirkym hocam cevaplarınız bunlar mı iktisat 1 doğru türkiye ekonomisi 1 d bir de iptal tarih 2 puan.....
-
@emirkym cevaplarınız paylaştığınızz gibi ise kazanma olasılığınız yok. en fazla hesaplanan alternatifler de eklense 75 de kalır
-
@can-mavi arkadaş kanunları okuduğunda anlamakta zorluk çektiğini söylüyor, yazılanı kavrama çabası yerine yasa koyucu taraftan öneri sunma derdin de....umarım hakkında hayırlı şeyler olur...
-
@emirkym, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
ANAYASA
45 gün
3 seçim çevresi
Soru Önergesi (?,X)
7 günİDARE
İçişleri bakani
Sureklilik ilkesi
15 gün
TİHEK (X)
Fonksiyon gaspi- yokluk
Kalkinma bakanligi
5 yilMERKEZİ İDARE
Basbakanlik (X)
2 ay
BasbakanlikMAHALLİ İDARELER
Koy gelirleri defteri (X)
Hizmetsel yerinden yonetimler
Plan ve butce komisyonu (Diger şık yanlis)
Vali (X)İNSAN HAKLARİ
14 nolu protokol (X)
BM genel kurulu
Kamu yarari ve kamu duzeni (?,X)
İnsan haklari evrensel bilgirgesiTARİH
Cumhuriyetin ilani
Bogazlar(X)EKONOMİ
1945 (X)
İMKB (Soru iptal edildi)
2007 (X)
Serbest (Dalgali) Kur rejimi (?)İKTİSAT
30 (X)
Etik (ahlak) disi faaliyetler
5 birim
Etkinsizlik (?)
Bos
Nufus sorum da yanlisTURKCE en az 4 en fazla 5 dogru bekliyordum.
62.781 geldi. Sanirim ekonomi en buyuk fark oldu. Yine de cok puan farki var
Dostum yanlış anlama ama bu cevaplara zaten kazanamazsın , türkçe hariç 14-15 yanlışın var zaten , Türkçeden de 4 veya 5 doğru bekliyormuşsun ki emin ol gelmemiştir .
Gerçekten sen itiraz edip bi cevap kağıdını paylaş da beklediğim den düşük nasıl gelmiş bi bakalım , tüm samimiyetimle merak ediyorum . -
@can-mavi Hocam. Son kez yaziyorum. Mulakatta sinirlama bazi kurumlar ile tum devlet bankalarinda olan bisey. Bunu ben getirmedim. 657'nin degistirilmesi tasarilarinda da olan biseydi. Sen bunu ben dile getirdim diye mi buyuk bir ofkeyle yukleniyorsun? Mulakkat sinirlama zaten var. Yok mu?
-
@refik-soydam valla kardeşim bem de merak ediyorum
-
@emirkym devlet bankaları için bankacılık kanuna bakınız lütfen devlet bankası deyip farklı platform açmayınız. banka geçmişi olan kişi olarak yazıyorum. ilan edilen sayıdan fazla kişi alınır. ve yedek liste belirlenir buna rağmen alınamayan aday için kamu bankaları risk unsuru belirler ve (diğer bankalar da öyle) ve bir daha hak tanımaz... bunu çnce mevzuatından okuyun. inşllah okuduğunuzu anlarsınız.
-
@emirkym kardeşim sınavda yazdigin cevapları görünce an itibariyle vazgeciyorum tartışmak tan , vazgeciyorum neden mülakata kalan ancak eklenecek 300 kisi diğer sınava alınmasıni istemediğini anladigimdan. Pardon kardeşim ama eğer ki bu cevapları vermiş olsan bile ki emin ol yanılma payın var , ilk 400 e zaten girwmiyormuşsun ki , boş yere seninle tartışmak istemiyorum. Kal sağlıcakla ...
-
Bunlar benim cevaplarım kapatınız duygularınızı sağ duyularla bir de benimkilerle kıyaslayınız.
BOZKURT-LOTUS
CUMHURİYETİN İLANI
14 NOLU PROTOKOL
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER İNSAN HAKLARI EVRENSEL BEYANNAMESİ
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GENEL KURULU
KAMU YARARI
2005
BAŞBAKANLIK ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKANLIĞI
DALGALI KUR
1946
45 GÜN
7 GÜN
3 SEÇİM BÖLGESİ
SORU
BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI
KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURUMU
HİZMET YRİNDEN YÖNETİM KURULUŞLARI
TÜRKİYE CUMHURİYETİ BAŞBAKANLIĞI
TÜRKİYE CUMHURİYETİ KALKINMA BAKANLIĞI
FONKSİYON (GÖREV) GASPI-YOKLUK
5 YIL
60 GÜN
15 GÜN
SÜREKLİLİK İLKESİ
KÖY BÜTÇESİ
PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU-İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU
İÇİŞLERİ BAKANI
İÇİŞLERİ BAKANI
450
5
YATIRIM TUZAĞI
KURUMSAL OLMAYAN NÜFUS
NEGATİF DIŞSALLIK
0,8 -
@refik-soydam verilen puanı da yazayım 92.6
-
@emirkym, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
ANAYASA
45 gün
3 seçim çevresi
Soru Önergesi (?,X)
7 günİDARE
İçişleri bakani
Sureklilik ilkesi
15 gün
TİHEK (X)
Fonksiyon gaspi- yokluk
Kalkinma bakanligi
5 yilMERKEZİ İDARE
Basbakanlik (X)
2 ay
BasbakanlikMAHALLİ İDARELER
Koy gelirleri defteri (X)
Hizmetsel yerinden yonetimler
Plan ve butce komisyonu (Diger şık yanlis)
Vali (X)İNSAN HAKLARİ
14 nolu protokol (X)
BM genel kurulu
Kamu yarari ve kamu duzeni (?,X)
İnsan haklari evrensel bilgirgesiTARİH
Cumhuriyetin ilani
Bogazlar(X)EKONOMİ
1945 (X)
İMKB (Soru iptal edildi)
2007 (X)
Serbest (Dalgali) Kur rejimi (?)İKTİSAT
30 (X)
Etik (ahlak) disi faaliyetler
5 birim
Etkinsizlik (?)
Bos
Nufus sorum da yanlisTURKCE en az 4 en fazla 5 dogru bekliyordum.
62.781 geldi. Sanirim ekonomi en buyuk fark oldu. Yine de cok puan farki var
kardelim ben de yazayım da bi karşılaştır istersen;
ANAYASA
1- 45 gün
2- 3 seçim çevresi
3- soru
4- 7 gün
İDARE
1- içişleri bakanı
2- süreklilik
3- 15 gün
4- kişisel verileri koruma kurumu
5-fonksiyon gaspı-yokluk
6- kalkınma bakanlığı
7- 5 yıl
MERKEZİ İDARE
1- merkez teşkilatı
2- 2 ay
3- başbakanlık
MAHALLİ İDARELER
1- köy tüzel kişiliği (yanlış- cvp köy sandığı olacak)
2- hizmet yönünden yerinden yönetim kuruluşları
3- plan ve bütçe komisyounu
imar ve bayındırlık komisyonu (ikinci şık yanlış cvp imar komisyonu olacak)
4- içişleri bakanı
İNSAN HAKLARI
1- ek protokol 4 (yanlış- cvp 14 olacak galiba)
2- insan hakları kurulu (yanlış-cvp bm genel kurulu olacak)
3- kamu yararı
4- insan hakları evrensel beyannamesi
TARİH
1- cumhuriyetin ilanı
2- bozkurt-lotus
TR EKONOMİSİ
1- 1946
2- özelleştirme idaresi (yanlış)
3- 2006 (yanlış-cvp 2005 olacak)
4- örtük enflasyon hedeflemesi (yanlış-cvp dalgalı/esnek döviz kuru olacak)
İKTİSAT
1- 450
2- ahlaki risk (çoğu kişi dışsallık dese de ben cevabın ahlaki risk olduğuna eminim)
3- ikame mal sorusu: 5
4- tam etkinsizlik (yanlış-cvp büyük ihtimal tam dışlama/tam engelleme olacak, benim tereddütlerim var ama benim cevap her halükarda yanlış)
5- 0,80
6- işgücü (yanlış)
Türkçe (hatırladıklarım)
1- üstünkörü
2-özgünlük-öznellik
3-binlerce kelimeyle anlatılmak istenen duygu ve düşünceler tek bir resimle veya görselle anlatılabilir.
noktalama işaret sorumu hatırlamıyorum ama büyük ihtimalle: ''.'';... olması lazımgelen puan 83,3 ...
ayrıca sınavdan sonra aynen hesapladığım şekilde geldi, bu cevapları sınavdan sonraki günlerde forumda paylaşmıştım beklediğim doğru sayısı alan : 19,5 + ahlaki risk ; gygk : türkçesiz 5 diye -
merhaba arkadaşlar. Yazılanları okudum. Hafta sonu takip edemediğim için yorumlar birikmiş Daha önce tebrik ettiğim tüm arkadaşlarımı tekrar tebrik ediyorum ve İnşallah haklarında ne hayırlısı ne ise o olur..Kazanamayan arkadaşlardan olarak; tekrar bu mücadeleye daha sağlam, daha bilgili ve daha sistemli olarak devam etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bazı tartışmaları gördüm ve olağan karşıladım. İki görüşün de kendi içinde haklılık payı var. Ancak değerlendirmelerimizi sonuca endeksli yapmama taraftarıyım. @Emirkym arkadaşımız görüşleri sınavdan önce bahsetmiş olsaydı eminim forumun yarısından fazlası haklı diyebilirdi. Şimdi kazanan arkadaşlar ve daha önceden elenen arkadaşlar biraz rahatsız oldu söylenenlerden. Çünkü mülakat aşaması hakikaten zor ve defalarca yaşayan var. Sınavın değerlendirmesini yapmayacağım, kolay veya zor tecrübeli arkadaşların sözlerine katılıyorum. Ancak burada hem fikir olacağımız tek konu varsa ÖSYM'nin uygulamaları. Arkadaşımızın dediği gibi mülakatlarda sınırlama getirme sistemi daha önce bildiğim kadarıyla uygulandı. Tekrar uygulanabilir ve kendinden emin olan herkes buna karşı çıkmaz, çıkmamalı. Kaymakamlık sınavının tek aşamaya gelmesi gibi radikal bir karardan sonra böyle uygulamaların yapılması bence kimseyi şaşırtmamalı. Arkadaşımızın söylemek istedikleri ortada. Sonuçta 35 yaş şartı kaldırılmalı diyen bir güruh da var ve saygı duyuyorum. Herkes bir mücadelenin içinde sonuçta. Lütfen biraz daha sağ duyulu olalım. Kazanan arkadaşların emeklerine kimse laf söylemiyor, söyleyemez de. Yarın ÖSYM ne yaparsa mesela şaşırırız ? Bence şaşırmayız. Konu bu kadar net bence. Bu kurumu yani binlerce gencin hayallerine ulaşmasını sağlayacak bu önemli sınavların hatalı olduğunu devletin her kademesinde seslendirilirken bizim de işin içinde olarak sağlıklı değerlendirmeler yapmamız gerekir. Biz tüm görüşlerimizi gerekli mecralarla bu kuruma yazmadığımız zaman yine kendi bildiklerini okuyacakları aşikar. Üzerime düşeni her zaman yaptığım gibi tekrar bu konularda dilekçemi yazacağım. Belki bir gün dikkate alınır.
-
Kazanan arkadaşlar benim cevaplarıma bakar mısınız? 77,30 puan geldi. Türkçeden eminim fakat 4,5 doğru diye hesapladım. Cevaplarım aşağıdaki gibidir. Kelimesi kelimesine yazdım gün ay vb. unutmadım.
Tarih
1-Cumhuriyetin İlanı
2-Bozkurt Lotus
** Demokratikleşme ve İnsan Hakları**
1-Genel Kurul
2-İnsan Hakları evrensel bildirgesi
3-Kamu yararı
4-Ek 7 nolu protokol X
Türkiye Ekonomisi
1-2006 X
2-1945 X
3-Esnek (dalgalı) döviz kuru
4-Özelleştirme Dairesi Başkanlığı ?
Alan Bilgisi (%60): 24 soru
Anayasa ve İdare Hukuku
1-Süreklilik
2- Hizmet yerinden yönetimler
3- Kalkınma Bakanlığı
4- Fonksiyon (görev) gaspı - Yokluk
5-Kişisel Verileri Koruma Kurumu
6- 7 gün
7- 2 ay
8- Soru
9- 45 gün
10-15 gün
11- 5 yıl
12-Merkez teşkilatı ?
13-Cumhurbaşkanının görevlendireceği bakan (başbakan olacaktı) X
14-3
15-İçişleri Bakanı
16- Köy Derneği X
17-Plan ve Bütçe Komisyonu - İmar Komisyonu
18-İçişleri Bakanı
İktisat
1-900 X
2-İşgücü X
3-Dışlama Etkisi ?
4-Dışsallık ?
5-0,8
6-2,5 X -
Puan olarak 76,7 geldi. Bir ihtimal deyip itiraz edeceğim.
Bozkurt lotus davası
Cumhuriyetin ilanı2005
Dalgalı döviz kuru
(Özelleştirme idaresi başkanlığı)?Genel kurul
Kamu yararı
14. Ek protokolSoru
45 gün
7 gün
2 ay
İçişleri bakanı
İçişleri bakanı
Başbakanlık