2017 Kaymakamlık Sınavı
-
100 kişi alınacak kaçı bayan olacak acaba ?
-
...............
-
@Mimar NE DEMEK BU ?
-
Merhaba Arkadaşlar,
iktisat hariç tüm konulara hakim birisinin Kaymakamlık sınavını kazanma olasılığı nedir?
İktisat yapmak zorunlu mu? -
@elif-atılgan en az 2-3
*son alımlar öyle -
@Göktürk hocam sadece YÜRÜRLÜKTE olan degisikliklerden sorumlu oluruz. Henüz verdiginiz ornekler yururluge girmedi 2019 dan sonra onlari sorarlar. Simdi siz sadece secimden sonra yururluge girecek olanlara calisin digerleriyle aklinizi bulandirmayin. Anayasa md 73 le ilgili verdiginiz ornegin cevabi bakanlar kuruludur henüz cumhurbaskanini yetkilerini kullanmaya baslamadi.
-
@elif-atılgan bu tamamen kadin kaymakam adaylarinin basarisina bagli bir durum. Son atamada yanlis hatirlamiyorsam 10 kadin aday alindi. Kaymakamlik sinavinda sadece kadinlara tahsis edilmis kadro sayisi yoktur hocam.
-
@elif-atılgan bir elin parmaklarinin sayisini geçmez demek.
-
@elif-atılgan kesin sayıyı bilmemekle beraber en son yapılan sınavda yaklaşık 30 bayan arkadaş mülakata kalmış ve mülakat sonucunda ise 10 civarında bayan arkadaşımız kaymakam adayı olarak seçilmiştir.bu sayı rekor niteliğindedir.
-
@aaffana hocam gecikme için kusura bakmayın. Anayasa değişikliğiyle ilgili kafasinda soru isaretleri olanlar için umarım cevap niteliğinde olur.
-
@FreeBoY 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
@vlkrt a kadronun resmi sitesinden alırsan 5 6 lira daha ucuz kardeşim bugün elime ulaştı başlicam çalışmaya
arkadaşlar bu a kadro yaynınlarının kitabını alan arkdaşlar bahsedebilir mi kitap yeterli mi kaç soru var
-
@vforvandetta hiçbir kitap tek başına yeterlilik iddasında bulunamaz, yanına eksik olduğun derslerden ek kaynak da koyarsan a kadronun kitabı her dersin güzel bir özeti niteliğinde olur..
-
@vforvandetta dostum iyi bir kaynak bence ama mevzuat ya da başka kaynakla desteklenmeli tek ona çalışmak fazla risk olur gibi
-
@öktem_ilteriş teşekkür ederim cevap için
-
@FreeBoY eyvallah hocam yorumun için
-
Arkadaslar tecrubeli bi arkadasiniz olarak tavsiyem şudur;
1-Ahmet Nohutcu idare ve anayasa cunku cok ayrintili ve anlatim tarzi akilda kalici
2-Resit gürbüz mahlli idareler insan haklari ve kamu gorevlileri sistematik ve sinav mantigina yakin
3-Türkiye Ekonomisi Tufan samet ozdurak akici bi dili var akilda kalicu
4-aöf insan haklari sistematik ve basit anlatim tarzi
5-A kadro kaymakmlik ögretici ve tekrar icin cok faydali
6-Yuksel bilgili mikro ve makro iktisat duzenli ve kolay anlasilir
Tarih ve türkce icin calisma isi tamamen sans bence.
Acik uclu soru bankalari fazla ayrintili ve zor oluyor onun yerine deneme tavsiye ederim. -
Bir de kesinlikle kanunlara goz atilmali cok derinlemesine olmasa da
-
Turkce ve tarih icin elinizde 20 sayfa not olur tum sorulari yaprsiniz ama bazen bi iki kitap bitirirsiniz hicbirini yapamayabilirsiniz o yuzden o konuda yorum yapmadim
-
@aycan teşekkür ediyorum hocam. Referandumdan sonra yürürlüğe giren degisiklikleri göz önünde bulundurarak nohutcunun Kasım 2016 kaymakamlik kampı iş görecek o zaman ?
-
Size şöyle dip bi bilgi sorayım o zaman.
''Hakları pozitif, negatif ve katılma hakları olarak sınıflandıran .......... dır/dir.