@selmanersoy ben bu konuda pozitif ayrımcılığa karşıyım hocam.
Göktürk tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2017 Kaymakamlık Sınavı Mülakatları
-
Benim de olmadı. Hali hazirda işi gücü olanlar daha kolay toparlar kanısındayım. Ama tek cikar yolu bu olanlar için çok zor olacak. Allah kazananlara da bu bekleyişleri yasananlari unutturmasin. Görevlerini icra ederken kibirden uzak olsunlar.
Ne diyelim devletimiz var olsun. Tüm kaybedenler, Allah yardımcımız olsun. Yiğit düştüğü yerden kalkar evelallah. Kalın sağlıcakla.
-
Bu konulara girince kazanma şansı göremiyorum kendim için. Benim için savaşacak kimse yok çünkü. Olan bizim boşa giden zamana olacak sadece.
-
RE: 2017 Kaymakamlık Sınavı
@kaya06 @onuktekin gerçekten faydalı olmaya çalışan, koca yürekli insanlarsiniz. Allah gönlünüze göre, hakettiginiz meslekleri verir insallah.
İktisat ve Türkiye ekonomisi konusunda soru hazirlayarak ben de çalışmaya dahil olmaya çalışırım. Hele bi sınav aciklansin.
Cümleten İyi akşamlar... -
türkçe
1 yazarın özellikleri : Özgünlük/ yaratıcılık
2 kalın çizgiler : yüzeysel
3 sıralama
4 noktalama
5 bir resim bin kelime
6 kelime yerleştirme
tarih
1 Bozkurt-Lotus Davası
2Cumhuriyetin ilanıtr ekonomisi
1 ytl : 2005
2son dış fazla : 1946
3kit hisseleri 1986 :İstanbul Menkul Kıymetler Borsası
4 GEGP ile birlikte 2001'den sonra uygulanan : dalgalı kuranayasa
1 CB seçimi yenileme : 45 gün
2 anayasa mahkemesine dokunlmazlık için başvuru : 7 gün
3 meclis denetim mekanızması : Soru
4 danıştay incelemesi : 2ayinsan hakları:
1 1948 de kabul edilen : BM insan hakları evrensel bildirgesi
2 kadınlarla ilgili sözleşmeyi kabul eden : Genel kurul
3 AB nin ek protokol sorusu: 14
4 mülkiyet hakkı : Kamu yararıiktisat
1 c=0.8
2 toplum refahı : 450
3 kurumsal olmayan sivil nüfus/aktif nüfus
4 tam dışlama / klasik durum ?
5 x + y sorusu tam ikame ucuz olan da x olduğu için x=5
6 dışsallık - ahlaki risk ?idare hukuku
1 genel sekreteri atayan : içişleri bakanı
2 10000+ nüfustaki komisyonlar Plan ve Bütçe/ İmar
3 Köy kanunu : Köy Sandığı
4 ilçe belediye başkanını görevden uzaklaştıran : İçişleri bakanı
5 96 mv seçim çevresi :3
6 Atatürk kültür dil... : Başbakanlık
7 bakanlığın hizmelerini gören : Bakanlık merkez teşkilatı
8uyarma cezasının silinmesi : 5yıl
9 bilgi edinme başvuru : 15 gün
10 memurun grev yasağı : süreklilik
11 Kişisel verileri koruma kurumu
12 Fonksiyon Gaspı/ Yokluk
13 kalkınma ajansları koordinasyonu : kalkınma bakanlığı
14 üniversite, kknmk : hizmetsel yerinden yönetimleryanlışları düzelttiriverin. cevap anahtarı olsun türkçe hariç.
-
@stresliyim06, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı Mülakatları
duyum alabilecek kimsesi olmayanlar buna artı versin de birbirimize destek olalım :((((
Kazanamayanlar listesi çıkmaz inşallah burdan.
-
@muzlusut C=Co +c(yd) 16=10c + c(10) oluyordu soruda verilenlerden.
20c=16 c=0.8 -
@vaner 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
Arkadaşlar imkb yi net sayarsaniz hüsrana ugrarsiniz bi kere 1985 de kuruluyor soruda 1986 da diyordu ve sorunun cevabı çok net kamu yatırım ortaklığı idaresi yani günümüzdeki ozellestirme idaresi
hocam hala aynı şeyi yapıyorsunuz. imkb 85'te kuruldu olmaz diyip 84 te kurulmuş olan kamu ortaklığını cevap kabul edebiliyorsunuz. ilginç.
-
Arkadaslar
2015'te 28 mart sınav - 4 Mayıs pazartesi açıklanma2016'da 17 Aralık sınav - 20 Ocak cuma açıklanma
2017'de 9 Eylül sınav - 13 - 16 Ekim ?
Görünen o ki haftaya dahi açıklanması sürpriz görünüyor. Temennim ÖSYM bizi şaşırtsin. Ama çok da beklememek lazım sanki. Allah'a emanet...
Göktürk tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@34idari cevabınız ve iyi niyetiniz için teşekkürler. Hepimiz için hayırlısı olsun. Geçen seneyi biliyorum beklentileri biliyorum önceki sayfaları da takip ettim tekrar bilgilendirme için de sağolun. Ancak;
2017 ve 2016 için doğru sayıları net bir şekilde bilinmiyor anladığım kadarıyla. 78 doğruyla o sınavlar kazanılmadıysa bu sene de pek mümkün değil diye değerlendirebiliriz. -
@34idari hoşbulduk teşekkürler. Forumu takipteyim zaten. Sadece önceki yılların kaç doğru ile kapattığı kesin olarak biliniyor mu? Bunu bilmek istedim. Net bir sayı yazılmadı önceki sayfalarda da.
-
Herkese Merhaba,
Uzun zaman sonra bu sınav işlerine geri döndüm. 56-22 ile aranızdayım. Sınav istediğim gibi gitmedi.
2018 sınavı için kaç doğruya kaç puan geldiğine dair bir çok örnek var. 2017 ve 2016 sınavları için bu örneklerden var mı bildiğiniz ? 2016 sınavı 600 kişi mulakata kalmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Bu sınavda 300. kişinin doğru sayısı ve dağılımı nedir?
Asıl merakım şu yüzden; gördüğüm kadarıyla 78-79 hatta 77 doğrular için dahi umutlandırıcı bir hava hakim. Daha önce bu doğru sayılarıyla bu sınav kazanılmış mı?
Sınava ne kadar zor dense de geçmişte olmamışı olduracak kadar zor bir sınav değildi şahsi kanaatim. -
RE: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@rybczynski2 hocam orada olmaz böyle bişey. Tek görevi bu sınavları yapmak olan makineler olacak sonuçta. Daha önce de elektronik sınavlar yapıldığı için bu tarz sorunlar giderilmiştir diye umuyorum.
-
@nopainnogain ctrl ye basılı tutup farenin tekerlegiyle ekranı uzaklastirip yakinlastirabilirsiniz.
-
RE: 2018 Guy Alımı
@vural @işletmezunu aynı durumdayım ben de sizinle arkadaşlar. Aklıma takılan bi mevzuydu. Nasıl hareket edeceğimiz hakkında bişey ogrenirseniz bilgilendirin lütfen.
-
Arkadaşlar iyi geceler...
Eleme sınavında Muhasebe de olur.http ://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.23458&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=say%C4%B1%C5%9Ftay
Eleme sınavı; alan bilgisi, genel kültür ve genel yetenek sorularından oluşur ve test usulüne göre yapılır. Alan bilgisi; iktisat, maliye, hukuk ve muhasebe sorularını kapsar.
(2) Eleme sınavının değerlendirmesinde; iktisat yüzde yirmi, maliye yüzde yirmi, hukuk yüzde yirmi, muhasebe yüzde yirmi, genel yetenek yüzde on ve genel kültür yüzde on oranında olmak üzere ağırlıklı puan hesaplanır. Ağırlıklı puan toplamı en fazla olan adaydan başlamak üzere ve eşit puanlar için sırasıyla iktisat, maliye, hukuk, muhasebe, genel yetenek ve genel kültür puanı fazla olan öncelikli olmak kaydıyla 70 ve üzerinde puan alanlar başarı sırasına konulur. Bunlardan en yüksek puandan başlayarak sınav ilanında belirtilen kadronun beş katına kadar aday eleme sınavını kazanmış sayılır.
Mevzuat geçen sene değişerek ve Muhasebe dahil olarak bu hali almış.Son olarak kaymakamlık sınavının 165 tl olduğu düşünülürse bu sınavın 2018 yılı güncellemesiyle 180 TL olacağını düşünüyorum.
İnşallah hakedenler kazanır. Selametle -
Benim de olmadı. Hali hazirda işi gücü olanlar daha kolay toparlar kanısındayım. Ama tek cikar yolu bu olanlar için çok zor olacak. Allah kazananlara da bu bekleyişleri yasananlari unutturmasin. Görevlerini icra ederken kibirden uzak olsunlar.
Ne diyelim devletimiz var olsun. Tüm kaybedenler, Allah yardımcımız olsun. Yiğit düştüğü yerden kalkar evelallah. Kalın sağlıcakla.
-
@conii dünkü olaydan bahsediyordu hocam.
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı Mülakatları
@göktürk vay arkadaş yaranamadik
senin yerin ayrı üstad var ol.