2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@odaklan25 ya hiç sorma ıs lm sorusunu tam istihdam durumu yazdım sınavdan çıkınca saçmaladığımı fark ettim
-
@hamsi cevabı bilmiyorum tabi iktisatla alakam olmadı pek. Nedense dışsallık yazdım
-
@hamsi cvp olarak maliye politikasının etkinsizliği dedim kabul ederler mi?
-
@forumders yani kabul edip etmeyeceklerini ben bilemem ama maliye poltikası etkinsizdir evet bu yanlis bir cevap sayılmamalı
-
sorun kökünde genişletici maliye politikasının etkisiz olduğunu mealen bunun hangi olay yüzünden gerçekleştiğini soruyordu. tam dışlama, dışlama etkisi dışındaki bir cevap bence kabul edilmez. olayı sormuyorlardı zaten o olayı karşılayan terimi soruyordu.
-
anladım tesekkürler. Peki hocam hesapladığım kadarıyla 25 tam puan getirecek cevap vermişim 10 tane de net yanlışım var. Buna ek olarak puan getirebilecek diğer sorular:
1- noktalama işaretinde bir tanesi yanlış
2- anlamlı kelimeden bir tanesi yanlış
3- plan ve bütçe komisyonu ile imar ve bayındırlık dedim. Sanırım Ahmet Hoca yarı puan verilir demiş
4- "kalın çizgi" yerine "detaysız" yazdım kabul ederler mi bilmem.
5- Bir resim 1000 kelimeye bedeldir... Buna da bişeyler yazdık ama neye göre puan verilecek bilmiyorum.
Bilgisi olan varsa yazabilir mi mülakata kamaya yeter mi ?? -
Türkçe de "kalın çizgilerle" ilgili soruya "kabaca" yazdım halbuki yüzeysel yazmak hic aklima gelmemisti.1 puan verseler ne güzel olurdu halbuki
-
@hamsi bende üstünkörü yazdım bakalım. üstünkörü geçiştirildi anlamına geliyordu bu şekilde yazınca. tdk'dan baktım psikopat gibi inceliklerine inmeden tanımı da varmış üstünkörünün
-
@hamsi yüzeysel aklıma geldi ama betimlemeden yazdım bende
-
birde noktalama işaretlerini puanlamamışlardı yanılmıyorsam, bir yanlışta hepsini yanlış sayma ihtimalleri de olabilir gibi ama.
-
@kombassankoma bende ilk üstünkörü yazmıştım sonra kabaca yazmak geldi aklıma
-
Tek kelime yazmak zorunlu muydu.Bende ayrıntıya girmemek yazdım.Gelmez mi bişey.
-
@safiTÜRK69 tek kelime demişti maalesef:/
-
@kombassankoma hayırlısı olsun kardeşim..
-
26.5 doğdum var benimde çok iyi hazırladığım
Örneğin komisyonları ezbere bilmemek rağmen iki boşluk olunca imar komisyonu bütçe komisyonu yazdım .çok iyi bildiğimiz bir sürü şey çok ufak tefek hatalara dönüşüyor .ben bu sınavda çok yaşadım .çalışmadığım hiçbir konu yoktu diyemem hepsine çalışmış olmama ragmen ufak tefek hatalar insanı üzüyor umarım mülakat olur çok istiyorum .birde şu gerçek var ben KPSS ile atanamadim ama kaymakamlık sınavıni yapabiliyor um iki çok çok farklı .iktisat için KPSS tecrübesi kesinlikle şart olan bir sinavdi .umarım hayırlısı olur 5 yıldır bekliyorum .belki bu defa inanılmaz bir şekilde sansim döner .beklentiyke girmek istemiyorum .sadece hayırlısı diyeceğim -
Türkce sorularının puanlamasını bilen var mi ? Mesela yüzeysel sorusu 3.5 diye kalmıs bende
-
@fablo 4 boşluklu her bir boşluğun 0,5 puan olduğu soru vardı. bir resim bin kelimeye bedeldi 3 puandı. gerisini hatırmaladım ama 3,5 hiç yoktu yanılmıyorsam.
-
@kombassankoma bende üstünkörü yazmıştım sonra ayrı mı bitişik mi şüpheye düştüm sildim yerine genel yazdım bakalım ne olacak?..
-
17 Aralık 2016 sınavını baz alırsak Türkçesi kolay, tarihi aynı, insan hakları hemen hemen aynı yada biraz daha kolay, t. Ekonomisi aynı, anayasa kolay, idare aynı, iktisat zordu bana göre... Geçen sınavın üstüne en fazla 2 ya da 3 fazladan doğru ile mülakata kalınır görüşündeyim...
-
![0_1505062127388_IMG_6629.JPG](Yükleniyor 100%) A.Nohutçunun kitabından bir kare gitti canım soru bende köy bütçesi zedelerdenim.. resim yüklenmedi ahmet nohutçunun kitabında köy bütçesi ifadesi yer alıyordu ordan çalışanlar bilir...