2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Çalışmayan +iş aramayanlar = işsiz değil mi
-
@siyasal hayir dostum..Üzgünüm ama değil. .
Is arayipta bulamayanlara işsiz denir. .
Oyle olsaydı çoğu ülkede işsizlik yüzde 50 lerde olurdu... -
Ben tartışılan işsizlik sorusuna Potansiyel İş Gücü dedim doğruluk payı var mıdır acaba ??
-
@odaklan25 mantık olarak doğruluk payı var ama daha önce kaynaklarda hiç denk gelmedim
bu terime..arastirmanda fayda var -
Sınav sonuçlarını açıkladıklarında hangi yanıtları kabul ettiklerini,neler yazdıklarımızı görebilmeliyiz. KDK'ye yazmaya karar verdim bu konuyu.Sınav açıklanmadan hep birlikte yazarsak bir sonuç alabiliriz diye düşünüyorum. Ne dersiniz?
-
@onuktekin 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
ıklanmadan hep birlikte yazarsak bir sonuç a
kesinlikle haklısın heleki 86 da kurulan kuruluş sorusu iptal edilmeli öib de olmuyor imkb de aslında öib in tanımını yapmışlar fakat kuruluş yılı 86 dediği için hiçbiri olmuyor soru iptal edilmeli
-
Sınav kolay gibi ama sorular biraz celdiriciydi.Ama Geçen seneye göre daha zordu.Keşke biraz daha dikkatli çalışsaydım.Ama hayırlısı bu sene olmasa seneye.
-
@mgg bende öyle sınavda salladım bi yerde rastlamadım sınavdan sonra araştırdım ama kayda değer net bişey bulamadım
-
@antimaddebencede öyle muallak bi soru olmuş ben Kamu Ortaklığı İdaresi yaptım bazı makalelerde bu geçiyor. Emin değilim sizleri yanıltmak istemem. Ama imkb 1985 geçiyor çoğu kaynakta
-
@Mimar ben çalışma çağındaki nüfüs dedim yüksel hocanın kitabından;
yetişkin nüfus= işsiz+iş aramayan+çalışan
yetişkin nüfus diger adları:
1-Çalışma yaşındaki nüfus
2-Kurumsal olmayan çalışma yaşındaki sivil nüfus -
@odaklan25 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
@antimaddebencede öyle muallak bi soru olmuş ben Kamu Ortaklığı İdaresi yaptım bazı makalelerde bu geçiyor. Emin değilim sizleri yanıltmak istemem. Ama imkb 1985 geçiyor çoğu kaynakta
evet kardes o da 84 te kurulmuş toki sitesinde yazıyor:) ben öib yazacaktım 86 dediği için yazmadım
-
Arkadaşlar merhaba. Nihayetinde bi sınavı daha geride bıraktık. Bi önceki sınava nazaran biraz kolay ama çeldiricileri yine var olan bir sınavdı. “İç işleri bakanlığı” gibi iki güzel hatam oldu sınavda inşallah sınav sonucunda büyük pişmanlık yaşamam. Ayrıca “bildiri” yazmam da inşallah puan kaybettirmez. Her şey kenara 27 doğrunun mülakata kalacağını düşünüyorum. Hakkımızda hayırlısı inşallah
-
@siyasal aynen kurumsal olmayan sivil nüfusa işgücü dışı yani yaşı bilmem kaçın üzerinde olan insanlar felan filan olması gerekiyor. soruda böyle bir şey yoktu.
-
@antimadde öyle ya muallak sonuçta kesin bişey bulamadım öib de uyuyor sanki tarih dışında. Yine de bilmiyorum umarım iptal edilir
-
Arkadaşlar hesapladığım kadarıyla 25 tam puan getirecek cevap vermişim 10 tane de net yanlışım var. Buna ek olarak puan getirebilecek diğer sorular:
1- noktalama işaretinde bir tanesi yanlış
2- anlamlı kelimeden bir tanesi yanlış
3- plan ve bütçe komisyonu ile imar ve bayındırlık dedim. Sanırım Ahmet Hoca yarı puan verilir demiş
4- "kalın çizgi" yerine "detaysız" yazdım kabul ederler mi bilmem.
5- Bir resim 1000 kelimeye bedeldir... Buna da bişeyler yazdık ama neye göre puan verilecek bilmiyorum.
Bilgisi olan varsa yazabilir mi mülakata kamaya yeter mi ?? -
Arkadaşlar merhaba 3 sorumdan endişeliyim yardimci olurmusunuz iktisattaki sorunun "dışsallık" tr ekonomisinde ki soruyu "esnek kur" işsizlikle ilgili soruyu da"yetişkin nüfus" yaptım bunlardan bana puan getirecek olan varmıdır yoksa hepsini yanlış olarak elemeliyim
"Bakanlık teşkilatı" vardı bi de bunların hiç umudu varmı arkadaşlar
-
@hamsi 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
işsizlikle ilgili soruyu da"yetişkin nüfus"
yüksel hocanın kitabından;
yetişkin nüfus= işsiz+iş aramayan+çalışan
yetişkin nüfus diger adları:
1-Çalışma yaşındaki nüfus
2-Kurumsal olmayan çalışma yaşındaki sivil nüfus
yetişkin nüfus ve esnek doğru. Dışsallık yaptım ama cevabı bilmiyorum. Bakanlık teşkilatı yanlış -
@hamsi bende bakanlık teşkilatı yaptım ama umutsuzum kardeşim. Ve ayrıca Is Lm sorusuna dışsallık diye salladım
-
Hakkımızda hayırlısı insallah.
Allah gönlünüzdekileri sizler için hayırlı kılsın -
Bozkurt Davası yazdım ya kabul edilme ihtimali var mı acaba ??? Bilgisi okan var mı bu konuda