2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Arkadaşlar danıştay ile ilgili süre sorusuna "60 gün" yazılması ile "2 ay" yazılması farklı bir sonuç doğuracağına kesin emin misiniz? Sonuçta süre olarak birbirine eşit değil mi? Kesin bilen birisi söyleyebilir mi?
-
@ihsan.turedi Kanun ne diyorsa onu yazmak gerekiyor. 2 Ay 61 gün edebilir bazen. Oyuzden cevap 2 ay icinde olmaliydi. Zaten bunlar belirleyici yoksa sorular test sinavina göre basit.
-
Dostlar...
Bir arkadaş geçen sınavda 139 mv cevabının kabul olmadığını söyledi burada. .Doğru mu..
Ona göre kendimi geçen sınavla mukayese etmek istiyorum. . -
Hocam standart sapma da türkçe dersinin etkisi nasıl idare hukukunda 3 d 3 y var insan haklarında 3 d 1 y var anayasada 4 doğru 0 yanlış mah idareler de 3 d 1 y İdari teşkilatta 3 d 1 y İktisat ta 1 doğru 5 y var tarihte 2 d 0 y sizce nasıl barajı geçer mi standart sapma olumlu etki yapar mi
-
@mgg hayır sayıldı çünkü sayı olarak milletvekilini verip sormuştu.
-
Sacma sapan sinavla harf hatasiyla filan bilgi ölçülüyo! Bu cok sacma bi sınav bence. Boşluk doldurma filan nedir ya. Adam akilli yap ana derslerden klasik baba bi sinav . Bilgisi yeten girsin arkadas. Bak müfettişlik sinavlari cok guzel ve kaliteli oluyor.
-
@bsra kanunda yeri varsa paylaşırmısınız tam adını
-
@Mimar 15-20 bin kişinin girdiği sınavda öyle baba sınav yapılamaz. sayıştay tarzında olabilir ama. test sonra yazılı (hatta kpss şartı da geldi sayıştay sınavı için)
-
Merhaba herkese ben Is lm sorusuna tam engelleme yaptım sonra parantez içinde crowding out yaptım cevap kabul edilir mi sizce? Ikisi farklı biliyorum ama crowding out u tam engelleme diye biliyordum sadece engellemeymiş
-
Türkçe 15 puan
.gerisi 85 . Yazar 1+1 .bir resim 2 puan .boşluk doldurmaca 0.5+0,5+0,5+0,5=2puan .sıralama sorusu 3 .kalın çizgi 2 puan .noktalama 1+1+1+1 4 puan .diğer soruların hepsine 2,5 verilmişti .komisyon olan 1,25+1,25 . yap tirimisoean soru 1,25+1,25 şeklindeydi . -
@siyasetbilimci 5 tane noktalama vardı ayrıca resim sorusu 3 puandı. ben noktalama işaretleri için puan görmedim ayrıca ama tam emin değilim. res,m sorusunun 3 puan olduğundan eminim ama
-
@siyasetbilimci Noktalama sorularının her biri 0.5 diye hatırlıyorum
-
Herkes bişeyler söylüyor. İyi böyle kafa karışıklığından başka bişey yok
-
@kombassankoma resim .kalın çizgi ve kelime sıralanışı 3 er puan olabilir
.boşluk 2 idi .her biri 0,5 4 boşluk .aynı 4 noktalama bu da 2 puan.yazar sorusu her biri birer puanlık 2 puan di
. -
Duzeltim arkadaşlar .
-
Yazar .boşluk .noktalama 2 ser puan .kalın çizgi bir resim sıralama 3 puan.
-
1986da kurulan İMKB bence hatalı soru 85 tr kuruldu çünkü o nedenle yazmadım .YTL sorusu da açık değil .gizli odenti de bilimsel olarak cevabı yok .bence bu sorular iptal edilmeli
-
@Dolaylı-tümleç neye göre sayıldı diyorsunuz neden bu kadar eminsiniz? Ben eminim çünkü dersane hocam söyledi itiraz etmis bir öğrenci 139 yanlış kabul etmisler
-
Dışlama etkisi (İngilizce: Crowding out effect), özel yatırımların oransal olarak düşüşüne monoteristler tarafından verilen ad. Devlet artan kamu harcamalarını finanse edebilmek için piyasadan borçlanma gereği duyar. Bu da piyasada faiz oranlarının artmasına neden olur.
Ben dışlama etkisi yazdım, crowding out da kabul edilir fakat engelleme ya da tam engelleme için bir şey diyemeyeceğim
-
KPPS makro iktisat sorularını hazırlayan ile bu sınavı hazırlayanlar aynı insanlar galiba.Şu ifadeler okuduğum hiç bir türkçe makro kitabında yok.Ödenti kelimesini bir makro sorusunda ilk kez görüyorum. Yada gördüm hatırlamıyorum.Makro iktisat için hangi kaynağı kullanıyorlar acaba bir fikri olan var mı?