2017 Kaymakamlık Sınavı
-
...............
-
Arkadaslar burada kusura bakmasin cok gereksiz konulara deginenler var. Kanunlarin acik ifadelerine bakmak yerine hala su hoca bunu dedi yazar bunu dedi pesindeler. Kanunda yazani acip bakmak bu kadar zor olmamali. Bu arada evrensel bildiri /beyanname /bildirge ayni sey. Ingilizce bilen arkadaslar zaten bilir. Uviversal Declaration Turkcesi evrensel bildiri/ bildirge/beyanname/...
-
@erdem hocam muhtemelen sizin cevabınız doğrudur. Bende dahil dışsallık yaptı çoğu kişi. Standart sapmalık bir soru olacağı kanaatindeyim.
-
@mulkiamir haklısın bura da memurlarnet'e benzemeye başladı.
-
@emrkn takmışsınız standart sapmaya. ne standart sapmaymış be. tek bir sorunun standart sapmaya etkisi yok.
-
@mulkiamir Bir şeyin doğrusunu okumak , araştırmak yerine herkese inanmak gibi yüzyıllardan beri süre gelen bir kanserimiz var ne yazık ki
-
Tedavül sorusu 2005 mı 2006 mı arkadaşlar ?
-
Arkadaşlar bu algı nasıl oluştu bilmiyorum ama standart sapma soru soru oluşmaz. Şu soruyu doğru yapan 5 puan alacak diye bi sey yok o soru da 2.5 puan.
-
http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/TCMB+TR/TCMB+TR/Main+Menu/Banknotlar/Banknotlarla+ilgili+Genel+Bilgiler
Sekizinci Emisyon (E8) Grubu Banknotlar
28 Ocak 2004 tarih ve 5083 sayılı "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Para Birimi Hakkında Kanun" gereğince, ülkemizde ilk kez gerçekleştirilen paramızdan 6 sıfır atılması operasyonu kapsamında 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren dolaşıma verilen Sekizinci Emisyon Grubu banknotlar 1, 5, 10, 20, 50 ve 100 Yeni Türk lirası olmak üzere 6 farklı değerden oluşmaktadır. Bu banknotların tamamı Türkiye'de basılmıştır.
E8 Emisyon Grubu banknotlar 01.01.2010 tarihinde tedavülden kaldırılacak ve 10 yıllık zaman aşımı süreleri sonunda da değerlerini yitireceklerdir. -
Beyler rica ederim laf sokar gibi konuşmayın..2 ay boyunca zilyon defa kanunu okudum..yapistirdiginiz ifade sınavda aynen aklıma geldi..hoca böyle yazınca acaba büyükşehir ilçe belediyelerinde farklı miydi diye düşündüm..boyle ifadelere gerek yok..geçen sınava girenler bilir 200 vekil mecliste toplandı asgari karar yeter sayısını soruyordu herkes ben dahil 139 dedi ama cevap kabul edilmedi üye tam sayısının 1/4 unun 1 fazlası olacakmis cevap..kanuna bakın falan ayıp ediyorsunuz..bunu diyen adam bir hoca sonuçta ister istemez acaba diyorsunuz..üstelik haberde Muammer Güler bakanlığımızca uzaklaştırıldı deyince sorma ihtiyacı hissettim ayibi biz etmişiz heralde özür dilerim herkesten rahatsızlık verdik bir daha da yazmayiz
-
@reagan Yok hocam ayıp varsa hocanın ayıbı.6. denemede zilyon kez içişleri bakanı yazan adam tivitırda paylaştığı dosyada bakanlığı yazmış.
-
@mulkiamir yüksel Bilgili'nin kitabında yetişkin nüfus yazıyordu aynı anlama mı geliyor.
-
@onuktekin 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/TCMB+TR/TCMB+TR/Main+Menu/Banknotlar/Banknotlarla+ilgili+Genel+Bilgiler
Sekizinci Emisyon (E8) Grubu Banknotlar
28 Ocak 2004 tarih ve 5083 sayılı "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Para Birimi Hakkında Kanun" gereğince, ülkemizde ilk kez gerçekleştirilen paramızdan 6 sıfır atılması operasyonu kapsamında 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren dolaşıma verilen Sekizinci Emisyon Grubu banknotlar 1, 5, 10, 20, 50 ve 100 Yeni Türk lirası olmak üzere 6 farklı değerden oluşmaktadır. Bu banknotların tamamı Türkiye'de basılmıştır.
E8 Emisyon Grubu banknotlar 01.01.2010 tarihinde tedavülden kaldırılacak ve 10 yıllık zaman aşımı süreleri sonunda da değerlerini yitireceklerdir.@mg_ Ben buradan 2005 olduğunu çıkarıyorum hocam.
Diğer yandan:
http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.5083.pdf
Geçici Madde 1- Halen tedavülde bulunan Türk Lirası banknotlar ile madeni paralar 1.1.2005-31.12.2005 tarihleri
arasında Yeni Türk Lirası banknotlarla ve yeni çıkarılacak madenî paralarla birlikte tedavül eder.
Muazzez Hoca ise bu tarihler geçiş aşamasıdır bu yüzden doğru cevap 2006 olmalıdır diyor.Bu bana çok zorlama geldi.Sizin fikriniz ne? -
Arkadaşlar selamlar bazı sotulara şu cevaplatı verdim sizce kabul edilir mi?
-yazılı soru
-bakanlık teşkilatı
-danıştay sotusuna altmış gün
-asimetrik bilgi -
@mehmedoglu Asimetrik bilgi hakkında yorum yapamam ama diğerleri kabul edilmez diye düşünüyorum hocam.
Soru
2 ay
Bakanlık merkez teşkilatı veya merkez teşkilatı olacak -
Arkadaşlar benim bir sorum olacak.Tamam köy kanununda belirtiliyor bu cezai nakdiler köy sandığına veridatadır şeklinde bir ifade var.Ancak bu köy sandığı dediğimiz kavram köy bütçesinden farklı mıdır?
-
@luthor yeni anayasa değişikliğinde yazılı soru olarak değiştiği için ondan ümidim vardı aslında özelliklede baktım soruda sesli sorma kısmı var mı diye yoktu.
-
@mehmedoglu Olabilir o zaman hocam ben yazili veya sozlu olarak ifadesi vardi diye hatirliyorum soruda ama ben yanlis hatirliyor olabilirim.
-
@luthor sağolasın hocam cevap için
-
@luthor http://www.migm.gov.tr/mali-yapikoy
Köy gelirleri muhtar tarafından toplanır ve karşılığında Maliye tarafından basılmış makbuzlar verilir. Maliyeden alınacak makbuzları muhtarların Kaza ve Vilayet köy bürolarındaki makbuz defterine kaydettirmeleri gerekir. Köy gelirlerini toplayan muhtarlar topladıkları para ve malı iyi bir şekilde muhafaza etmeye mecburdurlar. İhtiyar meclisi her ay köy muhtarının vereceği hesabı inceler ve bütçeye uygunluğunu tasdik eder. Köy paraları milli bankalarda köy tüzel kişiliği adına açılacak cari hesapta bulundurulur. Köy muhtarı, her ayın 1 inci günü bir ay süresince nerelerden ne miktar tahsilât yapıldığını, köy sandık ve ambarlarından kimlere ne gibi işler için ödemelerde bulunduğunu bütün belgeleri ile köy ihtiyar meclisine göstermeye ve hesap vermeye mecburdur. Bu kontrolün neticesi gelir ve gider defterlerinin altına yazılır ve ihtiyar meclisi tarafından imzalanır.
Hocam buradan anladığım farklı oldukları.Sandık, nakit ve nakitleri saklama ihtiyacı için kullanılıyor.