2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@onuktekin Bu söylediklerinde bilgi söz konusu soruda bilgiden bahsetmiyordu bir eylem var.
-
@forumders erdal ünsala göre hocam kurumsal olmayan sivil nüfusmuş ( çalışanlar(e)+ işsizler(u)+ işsiz olan ve iş aramayanlar) diyor
-
@onuktekin tartıştığınız soruda sınava girseydim ya kelebek etkisi ya da güneş lekeleri yazardım.
-
@fetih hangi soru bu kalkinma bakanligi ve basbakanlik birlikte olan hocam?
-
@ugur1144 Ahlaki riskte eylem de var.Ters seçimde de bilgi saklama eylemi var aslında. Aman neyse yahu.
-
@hakperest46 Yüksel Bilgili ye göre "yetişkin nüfus" bu da çalışma çağındaki nüfusa veya kurumsal olmayan çalışma çağındaki nüfus ile aynı anlamda kullanılıyomuş. TÜİK sitesine bakayım dedim nasıl hesaplanıyor işgücüne katılım oranı diye Kurumsal Olmayan falan dememiş, çalışma çağındaki nüfus demiş. Hesapladım sağlamasını da verdi.
-
@sbf12345 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
kelebek etkisi
Güneş lekeleri biraz yaklaşıyor ama gizli bir eylemi sağlamıyor.
-
@ugur1144 evet haklısın bilemeyeceğim
-
@forumders vallahi ösym ne der bilmiyorum hocalar böyle diyor:)
-
@forumders A kadro sivil nüfus demiş
-
@realist aktif nüfus diyen kaynaklar da var fakat esas kaynak bence tüik ve mahfi eğilmez hoca. Ama zannetmiyorum ki ösym onu düşünsün.
-
-
aktif nufüs-kurumsal olmayan sivil nüfüs-yetişkin nüfus bunlar aynı şeyler
-
@forumders ben hiç o toplara girmedim iş gücü dedim yanlışı yaptım oturdum:)
-
Verdiğimiz cevaplar bakınca aklıma şu fıkra geliyor:
Bir mecliste adamın birisi hocaya sorar: Hocam bu kurban meselesi nasıl ortaya çıktı? Hoca tam konuşacakken birisi ortaya atılır ve anlatır: “Hz. İsa’dan kavmi bir mucize istedi. Hz. İsa elindeki değneği yere attı ve değnek yılan oldu ve sonra dereye yöneldi dereyi ikiye yardı ve geçti. Oğlu Hz. Süleyman’ın da çocuğu olmuyordu. “Yarab, bir kız çocuğu verirsen sana kurban edeceğim” dedi. Kızı Fatma doğunca onu kesmeye dağa götürdü. İmtihanı kazanan Hz. Süleyman’a Cenab-ı Hak Azraille bir keçi gönderdi ve “al bunu kes” dedi. Değil mi hocam, yanlışım varsa düzelt.” deyince, hoca patlamış:
“Be adam neresini düzelteyim? İsa değil Musa idi; değnek değil asa idi; dere değil Kızıldeniz idi; Kurban eden Süleyman değil Hz. İbrahim idi; kızı Fatma değil oğlu İsmail’di; keçi değil koç idi; Azrail değil, Cebrail idi” demiş."Neresini düzelteyim".
İnşallah kitapçıkları görme şansımız olur. -
-
Hukukçulardan Özal Duran hoca "Cevap soru ama soru önergesi de yanlış cevap değil" dedi... Sor-Soru Önergesine takılanlara...
-
@sbf12345 çalışma çağındaki nüfus da aynı demi
-
@forumders kelimeler anlamı karşılıyor ancak ösym ne der bilmiyorum.
-
Memurlara ilişkin grev yasağı kamu hizmeti ilkelerinden hangisi ile ilgilidir?
Süreklilik İlkesi sanki tarafsızlık ilkeside oluyor.