2017 Kaymakamlık Sınavı
-
..............
-
...............
-
@kek size yalan borcum mu var ? evet aynen oyle mülki idare amirliği hizmetleri sınıfı cevabının alternatif kabul edılen cevapları vardı en az 5 tane . gittim kendı gozlerımle gordum .
-
...............
-
@OseneBuSene 98.maddeden bahseden birisi benim galiba https://www.tbmm.gov.tr/anayasa/anayasa_2017.pdf buradan 98. maddede o tırnak içindeki ifadeyi gösterin bana. Kaldı ki ben sayılmayabilir diyorum sayılmaz demiyorum.
-
@kek atıyorsam . öbür dünyada iki yakama yapışın . hesap sorun .
boyle kısır boş tartısmalar ıcın yemın edip allahı şahit yapmak istemem . mülki idare amirliği hizmetleri sınıfı cevabının alternatif cevapları vardı . hatta bir cevabıda "mülki amirlik" gibi kısa bişeydi . bende çok şaşırmıstım.
Gerçi o sorunun başında DMK ya göre cevaplanması istenıyormuydu hatırlamıyorum -
@kek güçlü ekonomiye geçişte dalgalı kur yazdığını herkes biliyor alternatif cevap uretmeyin((:
-
osym nın cevaplarda çok katı davrandıgı noktalar var . Ama aynı sekılde esnek davrandıgı noktalarda var . Bu mevzuatta gecen bir şey olsa bile ...
-
............
-
@OFLU61 doğru söyledin amirligi yazmayana puan vermediler
-
K Kaimi-Makam 10 Şub 2017 16:28
Merhabalar arkadaşlar. Bugün cevap kağıdımı ve ösym'nin doğru kabul ettiği cevapları gördüm. Üzerinde birçok tartışma olan soruların cevapları aşağıdaki gibidir.İNSAN HAKLARI
AYM'ye bireysel başvuuları ilgili komisyon ne yönde inceler?
CEVAP: KABUL EDİLEBİLİRLİKAİHS'de insan hakları ve özgürlüklerini özel kişilerinde ihlal etmesinden dolayı devletin yükümlü olduğunu ifade eden ilke?
CEVAP: Pozitif yükümlülük, koruma yükümlülüğü, insan hak ve özgürlüklerini koruma yükümlülüğü. ( 3 cevaptan biri yazılması halinde doğru kabul etmişler)TÜRKİYE EKONOMİSİ
3 BEYAZ
CEVAP: UN, ŞEKER,DOKUMADokuma yerine; tekstil, tekstil ürünleri, kumaş veya pamuklu kumaş cevaplarınıda doğru kabul etmişler.
KABUL EDİLMEYEN CEVAPLAR: PAMUK,BEZ,İPLİK1950 YILINDA DIŞ KREDİLERİ ALMAK İÇİN KURULAN KURUMUN ADI ?
CEVAP: TÜRKİYE SINAİ KALKINMA BANKASIKABUL EDİLMEYEN CEVAPLAR: TÜRKİYE SANAYİ VE KALKINMA BANKASI ve TÜRKİYE SINAİ VE KALKINMA BANKASI
KAMBİYO KRİZİNİ VE PARAYI KORUMAK İÇİN KURULAN KURUMUN ADI ?
CEVAP: TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI, TÜRKİYE CUMHURİYETİ MERKEZ BANKASI, TÜRKİYE CUMHURİYETİ MERKEZ BANKASI ANONİM ŞİRKETİ ( 3 cevap ta doğru kabul edilmiş )İDARE HUKUKU
1982 Anayasasına göre idarenin her türlü işlem ve eylemlerini hukukilik ve yerindelik denetimi yapan ?
CEVAP: DEVLET DENETLEME KURULU
KABUL EDİLMEYEN CEVAP: DEVLET DENETLEME KURUMUKAYMAKAMLARIN BAĞLI OLDUĞU SINIF?
CEVAP: Mülki idare amirliği hizmetleri
(Bu soru için birçok cevap var ama diğerlerini hatırlayamıyorum. Ancak amirliği kısmını yazmayanı kabul etmemişler)Mahalli idare birliklerini denetleyen kurum?
CEVAP: İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI, İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI + SAYIŞTAY, İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI + DENETMEN (bu şekilde birkaç cevap daha vardı )Bir bakanlığa bağlı özel katma bütçeli kuruluşun adı ?
CEVAP: BAĞLI KURULUŞİdari vesayet sorusunun cevabında ise İDARİ VESAYET VE YÖNETSEL VESAYET cevaplarını kabul etmişler.
Vesayet yazanı kabul etmemişler.İKTİSAT
LERNER ENDEKSİ SORUSU: 300
2)Talep eğrisi pozitif eğimli olan malın özelliği ?
CEVAPLAR; KABUL EDİLENLER: GİFFEN MALI, ZÜPPE MAL, SNOP MAL, GİFFEN TİPİ DÜŞÜK MAL
KABUL EDİLMEYEN CEVAP: GİFFEN MALI VEYA DÜŞÜK MALÜRETİCİ RANTI SORUSU: 280
ENFLASYONUN YÜKSEK GÖZÜKMESİNİN SEBEPLERİ?
CEVAP: iKAME SAPMASI, NİTELİK SAPMASI (İKİ cevap daha vardı hatırlamıyorum )
5)BP EĞRİSİ İLE İLGİLİ OLAN SORU
CEVAP: ETKİN DEĞİLDİR, KISMI ETKİN DEĞİLDİR, HİÇ ETKİN DEĞİLDİR, (Birkaç cevap daha vardı değildir li cevapların çoğunu kabul etmişler )
FAİZ PARİTESİ SORUSU
CEVAP: A ŞIKKI: % 10
B ŞIKKI: % 15 -
evet yukarıda geçen sene kagıdını inceleyen bir arkadaşın mülki idare amirliği hizmetleri sınıfı sorusu için attıgı yorumu goruyorsunuz benım dediğimle aynı .
-
Arkadaşlar Anayasa soru diyor onerge kabul edilir mi edilmez mi bilmiyorum ama soru cevabi yetersiz diyenler hic Anayasa okumamış
-
Bilmeden etmeden, Oflu arkadaşa sallama diyenler adama bir kusura bakma diyecek kadar olgunlugunuz vardır herhalde((:
-
@vaner amacınız hep tartışma yaratmak mı
-
............
-
@kek hepimiz için iyi olacağını düşündüğüm için paylaştım kısır tartışmalar bitsin artik
-
@fetih Üstad sizin yazdığınızdan şu sonucu çıkarıyorum düşünceniz nedir ?Plan ve bütçe komisyonu yazan ile "Plan bütçe komisyonu" yazan tam puan alacak yani ösym içinde Plan ve bütçe geçen cevabı doğru kabul edecek geçen seneki örnekleri baz alırsak doğru mudur?
-
@onuktekin 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
@kamikaze 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
1-ugur1144 : 55
2-conmaynard: 60
3-fetih : 62.5
4-kamikaze : 67
5-hamsi : 66.25
6-luthor : 52.5
7-kaimoğlan : 53.75
8-sgkci :57
9-realist: 55
10-makif34: 63.75
11-forumders:58.75
12-kaymakam:65
13-priss : 53.75
14-işsizadam:65
15-jakuppp:55
16-ömermuhtar:55
17-fcrealgdp:70
18-oruçreis:63.75
19-d.drogba:65
20-onuktekin:51.25
21-ultra06:66.25
22-mülkiamir:70
23-mg_:67.5
24-sofuoglu:53.75
25-atanamayan:53.75
26-kemoenes:53,75
27-reagan:55
28-wagner:55
29-fablo:59.5
30-sirius:53.75
31-dolaylı tümleç:57.5
32-hakperest46:60
33-siyasetbilimci:46,25
34-kek:65
35-görünürel:55
36-oguzhan06:57,5
37-hahamas:59
38-suayipgzc:50
39-osaduman:62bu listede olmayan arkadaşlardan katılım bekleriz en güncel hali
40-kaymakam adayı:53,75
41-kaymakam106:56,25
42-odaklan25:50
43-vaner:58,75
44-emrkn:53,75
(Türkçe hariç doğru sayısı x 2.5) ile bulunan ham puanlardır.Daha sağlıklı veri için puanlarınızı yazalım.45-snotz:57,50
46-leventgöktuğ:52,5 -
Arkadaşlar Bozkurt Davası yazdım kabul edilme ihtimali var mıdır ???