2017 Kaymakamlık Sınavı
-
arkadaşlar iyi günlet. ben de sınavımdan bahsetmek istiyorum. garanti işi çok kolay sorulara cevap veremeyerek olmayacak kıvama soktum ama netlerim tartışılan soruların hepsini yanlış yapmamla beraber. 26 netim var. türkçe dahil ki ben hep türkçe full yapmış insanım hepsinin doğru olduğuna eminim. benim tahminin bu sınav bence 27-28 kapatır gibi çünkü herkes yapmış gibi görünüyor daha 23 ün atında insan görmedim çok garip bi şekilde.
umarım herkes istediği şeyi, gönlünde olan mesleği hayırlı değilse bile hayırlara vesile olarak nasip etsin allah ona. başarılar arkadaşlar.
-
Benim yaptığım araştırma sonucu genelde önerilen kaynaklar bunlar sizlerin de önerilerini alabilir miyim ?
Anayasa Hukuku - Ahmet Nohutçu (Altın Seri)
İdare Hukuku - Ahmet Nohutçu (Altın Seri)
Makro ve Mikro İktisat - Yüksel Bilgili (2.sayfa Yayınları)
İnsan Hakları ve Demokratikleşme - Kutluay Kararlı (4 T Yayınları)
Türkiye'nin Sosyoekonomik Yapısı -- Türkiye Ekonomisi- Yasin Çoban
Tarih - İsmail Adıgüzel veya Ramazan Yetgin (Benim Hocam Yayınları)
Türkçe - Öznur Saat Yıldırım (Benim Hocam Yayınları) -
@suigeneris88 özelleştirme ibaresi yoktu
-
Şöyle bir kanaatim var.. Bu sene puan olarak yine 74 civarı ile kapatabilir. Fakat kaç doğruya 74 gelir orası standart sapma ile alakalı. Geçen sene 62 puanı olan kişi 73 74 e çıkmış. Bu sene sapma daha az getirecektir. tahminim 8-9 puan. yani toplamda 65-66 ham puan alan kişilerin 350-500 arası sıralamada olacağını düşünüyorum. bu da 26-27 civarı yapar..
-
@yalnızkurt273106 Türkiye ekonomisi ve insan haklarından çok kaynağa bakın tek bir kaynakla olmuyor. Diğerleri iyi. Bir de gereksiz her seyi ogrenmeye calismayin belediyenin görevlerini oturup ezberlemeyin ama ornegin encümen,meclis, baskan neleri yapabilir neleri yapamaz bilin. Bir de tek kelimelik notlar cikarin kendinize. Mesela aym'ye 30 gun icinde basvurulur. Kolay gelsin.
-
@username7 sağol kardeşim teşekkür ederim
-
@Larendeli çok güzel ve doğru bir tespit. Ancak yine de gerçek manada puanını hesaplayıp 26 doğrusu olan umutla beklemeli. Bir çok arkadaş malesef hayal dünyasında Türkçe hariç 28 doğrum var diyen onlarca arkadaşımız var bu ham puan 70 yapar Türkçeyi dahil edersek 33 doğru yapar 83-84 ham puan yapar açıkçası bu çok fazla görülmemiş bir şeydir.
-
@kemoenes ahmet nohutçu hoca cevapları yayınlamış mı kardeşim? yayınladıysa burda paylaşırsan seviniriz.. sosyal medya hesabı olmayanlar için ikrama geçer
-
Forumun ortalaması mı yüksek sınavın mı çözemedim bir türlü 25 aşağısı Yok gibi bişey çok ümitlenmemek lazım hayırlısı artık
-
@suigeneris88 Yığılma 25-26 civarı evet ben de onu gördüm. 30 üstü de çok az üstelik.
-
@Ömermuhtar tabiki kardeşim
ANAYASA HUKUKU
1-Genel seçimlerden sonraki meclis başkanlık divanı seçimlerinden sonra kaç gün içinde hükümet kurulmazsa Cumhurbaşkanı tarafından seçimin yenilenmesine karar verilir.- 45 GÜN
2- Bir il 97 milletvekili çıkarıyorsa kaç seçim çevresine bölünür? - 3
3- Bakanlar Kurulu adına, sözlü veya yazılı olarak cevaplandırılmak üzere Başbakan veya bakanlardan bilgi istemeye ne ad verilir? - SORU
4- TBMM’nin bir milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması kararına karşı kaç gün içinde Anayasa Mahkemesine itiraz edilebilir?
-7 GÜN
İDARE HUKUKU
1- İlçe belediye başkanını geçici olarak kim görevden uzaklaştırır? - İÇİŞLERİ BAKANI
2-Memurlara grev yapama yasağı kamu hizmetlerinin egemen olan hangi ilkenin sonucudur? - SÜREKLİLİK
3- İdarenin bilgi edinme talebini reddeden kararlarına karşı Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kurulu’na karşı kaç gün içinde itiraz edilir? - 15 GÜN
4- 2016 yılında kurulan düzenleyici ve denetleyici otoriteyi yazınız. - KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURUMU
5- İdarenin temel hakları doğrudan idari işlemle sınırlamasının hukuka aykırılığının ismini ve yaptırımını yazınız. - GÖREV GASPI / FONKSİYON GASPI
- YOKLUK / YOK HÜKMÜNDE / YOKLUKLA MALUL
6- Kalkınma Ajanslarının ulusal düzeyde koordinasyonundan, güncel mevzuat değişiklikleri sonrasında sorumlu kurumu yazınız. - KALKINMA BAKANLIĞI
7- Uyarı cezası alan memur ne kadar süre sonra cezanın sicilinden silinmesini isteyebilir? - 5 YIL
MERKEZİ İDARE
1- Bakanlıkta ana hizmet birimleri yardımcı birimler danışma ve denetim birimlerinin yer aldığı kuruluşa ne isim verilir? - BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI / MERKEZ TEŞKİLAT
2- Tüzük tasarıları ve kamu hizmetleri imtiyaz sözleşmeleri hakkında Danıştay ne kadar sürede görüş bildirir? - 2 AY
3-Atataürk Kültür Dil Ve Tarih Yüksek Kurumu nereye bağlıdır? - BAŞBAKANLIK
MAHALLİ İDARELER
1- Köyde kesilen nakit cezalar nereye gelir olarak kaydedilir? - KÖY SANDIĞI
2- Üniversiteler, kamu iktisadi teşebbüsleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları vb. kuruluşlara verilen genel isim nedir? - HİZMET YÖNÜNDEN YERİNDEN YÖNETİM KURULUŞLARI /
HİZMETSEL YERİNDEN YÖNETİM KURULUŞLARI
3- Nüfusu 10.000 üzeri belediyelerde kurulması zorunlu ihtisas komisyonlarını yazınız - PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU
- İMAR KOMİSYONU
4- Büyükşehir belediyesi genel sekreterini hangi makam atar? - İÇİŞLERİ BAKANI
İNSAN HAKLARI
1- AB, kaç numaralı ek protokolle Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne taraf olmuştur? - 14
2- Kadınlara Yönelik Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi, Birleşmiş Milletlerin hangi organı tarafından kabul edilmiştir? - BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GENEL KURULU / GENEL KURUL
3- “Mülkiyet hakkı” 1982 anayasası ve uluslararası belgelere göre hangi amaçla sınırlanabilir? - KAMU YARARI
4- 10 Aralık 1948 yılında kabul edilen uluslararası belgenin adını yazınız. - İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ / BEYANNAMESİ / BİLDİRİSİ
İNKILAP TARİHİ
1-Salatanatın kaldırılması sonra yaşanan rejim sorununun aşılması için yapılan işlem nedir? - CUMHURİYETİN İLANI
2- Kapitülasyonların kaldırılmasının etkisiyle Lahey Adalet Divanında lehimize karar verilen olayın adını yazınız. - BOZKURT-LOTUS DAVASI
TÜRKİYE EKONOMİSİ
1-Cumhuriyet tarihimizde dış ticaret fazlası verdiğimiz son yıl hangisidir?
-1946
2- KİT’lerin hisse senetlerinin satışını yapmak amacıyla 1986 yılında kurulan kurumun ismi nedir? - İSTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI
3- 6 sıfır atıldıktan sonra Yeni Türk lirası hangi yıl tedavüle girmiştir - 2005
4- 2001 yılında uygulamaya konula Güçlü Ekonomiye Geçiş programında benimsenen döviz kurunun ismini yazınız.
DALGALI DÖVİZ KURU / ESNEK DÖVİZ KURU
İKTİSAT
1- Talep denklemi = ……, araz denklemi = ……
Denge noktasında toplumsal fazla kaçtır? - TÜKETİCİ ARTIĞI + ÜRETİCİ ARTIĞI = 450
2- Birinin gizli faaliyetini diğerinin ödeneğini etkilemesine ne ad verilir? - Dışsallık (?)
3- U = x + y
Px = 2
Py =4
Gelir = 10
ise optimal X malı tüketim birimi kaçtır? - TAM İKAME MAL OLDUKLARINDAN-FONKSİYONDAN- SADECE X TÜKETİLİR.
= 10 / 2 = 5
4- C = Co + Cy
Otonom tüketim marjinal tüketim eğiliminin 10 katı
Harcanabilir gelir 10 iken tüketim 16 oluyorsa marjinal tüketim eğilimi kaçtır?
16 = 10x + x.10
16 = 20x
X= 16 / 20
c = 0.8
5- IS-LM dengesinde para talebinin faize duyarlılığı sıfır olduğunda genişletici maliye politikasının hasılaya hiç etki edememesine verilen ad - TAM DIŞLAMA = TAM ENGELLEME
6- Çalışan işsiz ve işsiz olup da iş aramayanlardan oluşan gruba ne ad verilir? - AKTİF NÜFUS = YETİŞKİN NÜFUS = OLGUN NÜFUS
- 45 GÜN
-
@kemoenes eyvallah kardeşim saolasın..
-
@username7 arkadaşlar bu konu üzerine devamlı sohbet dönüyor. Ortada gezen rakamların bir çoğu kişilerin kendi doğrularını kabul etmelerinden kaynaklanıyor. Herkes gergin tedirgin bu da normal. Ancak çok manipüle ediliyor. Ne moralinizi bozun ne de çok umutlu olun. Sonuçta ağa ÖSYM. O ne derse o olacak. Hadi hayırlısı. Bende 25 bandındayım ve umudum var. Yok değil .Açıklanana kadar da çalışmayacağım.
-
@gökbörü hocam türkçesiz ham 70 ise en az 4 5 soruyu yapmıştır ki bu da sapmasız 82 83 sapmalı en az 92 93 eder ki ilk 25 30 a girilir. Bana pek doğru gibi gelmiyor böyle yapanların çok fazla olması. Manipülasyon çok fazla itibar etmeyiniz.
-
@kemoenes hâlâ imkb . ALLAH ıslah etsin
-
@vaner hocam sadece idare altı soru değilmiydi
-
@odaklan25 Hakkımızda hayırlısı bakalım
-
arkadaşlar biliyorum sinir oluyorsunuz da bir şey danışmak istedim.
ben ülkede uygulanan döviz sorusuna 2001 den sonra gayet emin bir şekilde "kirli döviz kuru" dedim. ama yanlış sayıyorum. herkes farklı bir şey diyor. ben hiç bunu söyleyen duymadım. sizce yanlış mı ?
-
@vaner benim cevabım o ama doğru demiyorum artık
-
@gökbörü aynen hocam. Benim gördüğüm genel de herkes 25 26 27 bandında. Yaklaşık 70 kişi ki burası da çok kalabalık böyle bi 70 grubu daha çıksa bile eder 140 150 kişi. 27 bandını geçen de anca 100 kişi falan vardır. Kesin bişey yok ama heyecanla beklemeliyiz. Hayırlısı olsun