2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Arkadaşlar ben bu soruyu dışsallık yaptım ancak sorunun cevabının dışsallık olacağını hiç düşünmüyorum.Dışsallıkta ne gizlilik var ne ödenti var.Her haliyle ahlaki riske çok yakın duruyor ancak cevap ne çıkarsa çıksın çok kötü hazırlanmış bir soru gerçekten.
-
Bir de şöyle bir durum var,cevap sadece dışsallık olsa birinin gizli bir faaliyeti baska birinin odentilerini pozitif nasil etkileyebilir?yani cevaba dışsallık desek bile bu negatif dışsallık olması gerekir diye dusunuyorum.
-
@politics06 bir kalabilsek keşke görecekmiyiz mülakatı hala muallak kimin için hayırlıysa onun olsun inşallah...
-
Sizlerin dışsallaştırma dediğine ben alternatif maliyet yaptım sınav anında nerden aklıma geldiyse Belkide doğrudur
-
ben de cevaba dissalik dicektim ödentiye takilip kayit disi ekonomi dedim.bazilarinin gizli faaliyetlerle devletin gelir kaybina neden olmasi .devletin bunu vergilerde,keseneklerde(odenti prim vs) halka yansitmasi.gelir dagiliminin bozulmasi diye dusundum ama dogru olcagini sanmiyorum
-
Osym cevaplari vermeyerek bize eziyet ediyor cevapların çoğu muallâk açık-uçlu yapıyor sınavı sonuç bu işte
-
@rhadamanthus pozitif dışsallık da ödentileri etkilemez mi?
-
@c-ronaldoo etkilenme demiyordu ama ödenti diyordu ve ödenti olumsuz bir durum neticede
-
Aktif Nufus ve Esnek Kur cevaplarının doğruluğunda tereddüt var mı arkadaslar?
-
Arkadaşlar manipülasyon olabilir mi?(bu arada ben bilmediğim için yapamadım ve salladım rekabet dedim) sanki manipülasyon u andırıyor
-
@öktem_ilteriş kendimce ben esnek kur dan eminim. Aktif nüfus icin bisey diyemiyorum...
-
@öktem_ilteriş örnek?
-
@rhadamanthus önceki sayfalara yazdım, doçente sordum, direk asimetrik emformasyon dedi.
-
@butimar ödentilerini olumlu da etkileyebilir.
-
@mmüfettiş eksik bilgi yazdım ben kabul edilir sanırım bu cevapta
-
Bende bu soruyu az önce Cemal Arslan hocaya sordum, ahlaki risk dedi
-
Ben,eger cevap dışsallıkla alakalı olsa negatif dişsallık olması gerekmez mi demistim.Yani birinin "gizli" faaliyeti başka birini pozitif etkilemez diye dusunuyorum ama arkadaslar hocalara sormus ahlaki risk demislerse artık cok tartismaya gerek yok sanirim.
-
@rhadamanthus Hocam Cemal hocanın açıklaması beni ikna etti lakin dışsallık diyen hocalar da varmış.
-
@politics06 Kardesim bana da ahlaki risk yakın geliyor ama sınavda hic aklima gelmedi direkt dışsllık yazıp geçtim.
-
@rhadamanthus hocalar bile bölünmüş kardesim birinin dediğini öbürü başka bir şey diyor kimi dissallik kimi ahlaki risk diyor bence bu sınav kolay diyenler kendilerini kandırıyorlar bu sınav bence en az 23 24 netle kapatacak bu ve bu soru gibi bir çok Muallak tartışmalı soru varken bir kesimin yukseklerden uçmasını sınav 28 de 29 da kapatmasi demeleri bence bu forumdaki çoğu adayin moralini bozmaktan başka bir şey değil geçen senede aynı tartışmalar vardı