2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@dolaylı-tümle özelleştirme idaresi başkanlığı yapıp imkb yazan birisi olarak söylüyorum sınavda o kadar emindim ki değiştirirken ama tartışmalardan sonra tabi ki doğru olarak hesaplamıyorum doğal olarak ancak hisse almak hisse senedi almak aynı şey borsada ufak tefek alım yapan birisi olarak söylüyorum şirketler kar açıkladığında o şirkete ait hisse senedi sahiplerine de kar gelir bir nevi ortaklardır aslında temettü dağıtımında herkes hisse senedi oranında pay alır. Zaten bunları düşünerek imkb yaptım.
-
@dolaylı-tümleç hisse senedi satışı olsun ne fark eder ki! Özelleştirmenin yollarından birisi. Pazarlık usulü satış yazsaydı sadece cevap ihale komisyonu mu olacaktı?
-
@ersagun hocam aciklamalariniz cok dogru gorene ama
-
Sabah foruma baktığımda bugün kesin İMKB konusu tekrar açılır dedim kendi kendime. Bir sonraki konu da büyük ihtimal nüfus sorusu olacak. Herkese mutlu,keyifli bir pazar günü diliyorum
-
@bfroki hisse senedi deseydi İmkb nin 1985 te kurulduğunu bile bile bende İmkb yazardım.Öib başkanlığı yazmamın iki nedeni vardı birincisi hisse satışı demesi ki dediğinize göre aynı kavramlarmış.İkincisi ise Öib kuruluş tarihini bilmiyordum.
-
@bfroki cok buyuk talihsizlik sizin adiniza uzuldum
-
Cevabin imkb olmasi buyuk bir bilgi cinayetidir bunun katili de osym olur simdiden soyleyeyim
-
@onuktekin hep ayni tartismalar ve sonunda cozumsuzlukler kardesim. Guzel tarafi rasgele seciliyor galiba tartisilcak sorular belli bir sira izlenmiyor.Ayni orneklem ve rasgele secim olasilik hesabi gibi burasi.
-
@onuktekin kardeşim zaten 3-4 tane tartışmalı soru var o soruları da tartışmasak foruma yazan kimse olmayacak,bizi bu hallere ösym getirdi.O değilde bişey soracağım,nüfus sorusunda çalışanlar,işsizler,iş aramayanlar mı diyordu çalışmak istemeyenler mi?
-
@dolaylı-tümleç sen yapma kardesim ya
-
@josef44 haklısın,artık 11-12 gün daha bekleyip göreceğiz.Hakkımızda hayırlısı olsun.
-
@dolaylı-tümleç hatırladıgım kadarıyla "iş aramayanlar". İMKB sorusuna gelince tam İPTALLİK bir soru. 1986 kurulan demesi herşeyi mahfetti. Mesela dese ki 86 da aldıgı yetki ile hisse satışına imkan saglayan ..."KOİ" cvp olurdu. Yok deseki 86 da faaliyete geçen ve hisse satışı yapan... "İMKB" cvp olurdu. Biri 84 te kurulmus diğeri 85 te. o yüzden iptal edilmesi lazım fakat ösym iptal etmeyecektir çünkü kaymakamlık sorularından iptal olanı hiç duymadım.
-
Allah yardimciniz olsun kardeslerim normal sartlarda @Dolaylı-tümleç kardesimzn dedigi gibi 11 12 gun var gibi. 22 gunde cozulmeyen sorularinizi bu surecte birbirinizi kirmayarak cozersinz insallah guzel haberlerinizi almak dilegiyle...kazananlarin mutlulugu kaybedenlerin yeni baslangiclari olcak hadi hayirlisi bakalim...
-
@dolaylı-tümleç Hocam sorular hakkında konuşabileceğim, yazabileceğim her şeyi yazdım. Gösterebileceğim bütün kaynakları gösterdim. Öncesinden yaptığım okumaları tekrar inceleyip çoğunu paylaştım. Söyleyecek hiç bir şeyim kalmadı.
-
Anlam veremedigim tartismalar olmadi degil mesela "köy sandigi" bile tartisildi mevzuatta acikca var olan bir sey icin bile insanlari kirarcasina tavir ve davranislar oldu.
-
Puanlari siralayan ve bu calismaya emek veren iki arkadasimiz vardi birisi @kamikaze kardesimizdi galiba ama o bile birakti bu calismayi. Guzel arkadaslarimizin kalbini kirmayalim emeklerine saygi duyalim.
-
Yahu imkb sırf kitlerin hisselerini satmak içinmi kuruldu arkadaşlar yapmayın artık allah aşkına. İmkbde hisse senedi satışları var buda hisse satışıdır. Lakin soru kitlerin hisse satışları diyor sadece KİTLER. imkb de sadece kitlerin hisse senedimi satılıyor? Tutturmuşlar bazı kişiler vay efendim satılır öyle olur böyle olur. Tamam 20 gün geçti sınavın üzerinden bu sorunun cevabınıda açıklanınca görcez artık.
-
@onuktekin özelden yazdim bi bakip cevap verir misin sana zahmet
-
@kaya06 Tamam hocam. Şimdi farkettim.
-
Puan listesi vardı bir ara. Merak ediyorum o listede kaç kişi;
1-Kurumsal Olmayan Nüfus/Aktif Nüfus
2-Dışlama
3-İMKB
4-DışsallıkCevaplarını doğru sayarak puanını belirtti. Şu listeden 2 cevabını doğru saydığını düşünsek ve bu cevapların yanlış olduğu da düşünülürse o listeden herkesten 5 ila 10 puan arasında silebiliriz.