2017 Kaymakamlık Sınavı
-
ben aof isletme mezunuyum yani şansım sıfır. referansim kuvvetli olsada farketmiyor yani oyle anlasiliyor.
-
Kaç net kaç puan beklentin var hocam??
-
sinava girmedim daha yeni calismaya basladim bu polemik yuzunden. eger durum boyleyse bakanlikla baglanti kurup durumu anlatacagim. yazik insanlara boyle adaletsizlik olmaz. sinava almiyoruz desinler yeter.
-
Bende AÖF mezunum 26 netim var çalışcaksın gerisini Allahtan bekliceksin onun bunun ne dediği önemli değil
-
@varolvarol 26 nete Türkçe dahil mi hocam
-
Aof mezunlarini içişleri teamul gereği almıyor
-
Evet hariç ben bunu yapıptaa önüne gelip almıyorlarsa onlar utansın saçma bunlar
-
Sınavı kazanan herkesin alınması lazım
-
@josef44
Bu büyük bir haksızlık. Kanun çok açık ve net.
"MADDE 70- Her Türk, kamu hizmetlerine girme hakkına sahiptir. Hizmete alınmada, görevin gerektirdiği niteliklerden başka hiçbir ayırım gözetilemez."Bu maddenin uygulanmasını sağlamak herkesin görevidir. Çünkü sınava katılanların büyük bir bölümü ya mezuniyeti nedeniyle ya da güvenlik vs. gibi nedenlerle eleniyor. Madem alınmayacak ilk baştan söylensin de bu kadar masraf emek zaman boşa gitmesin. İnsanlar kendilerine yol haritası belirleyebilsin. Mülakatlı alımlar Liyakat tespiti için gerekli ancak Hakkaniyetli olup olmadığı konusunda emin olmak gerçekten çok zor. Mülakatlı alımların her türlü etkiden uzak olması gerekir. Elenen kişilerin gönül rahatlığıyla Komisyon üyelerince kanunda belirtilen kriterlere uygunsuzluk nedeniyle elendiğini bilmesi sistemin sağlıklı işleyebilmesi açısından önemlidir.
Allah, başımızdaki yöneticileri her daim hakkaniyetli ve işinin ehli olanlardan eylesin. -
Hiç şaşırmıyorum. Forumlardaki geleneksel Kaymakamlık süreci şöyle işler
1- Sınav ne zaman açılacak. Duyumlar vs
2- Sınav ilanı geldi. Başvurular, sınav ücreti, sınava girilecek okul vs
3- Sınav kaçla kapatır. Geçen yıl şöyle bu yıl böyle vs
4- AÖF mezunları neden alınmıyor. Haksızlık, yazık vs
5- Sonuçlar ne zaman açıklanacak. Sabırsızlıklar..
6- Sonuçlar açıklanır. Belge teslimi mülakat tarihleri vs
7- Mülakat tarihleri açıklanır. Referans atışmaları vs
8- Nihai Sonuçlar açıklanır. Hüzünle geriye bakan binler. Sevinen bir avuç insan
1- Sınav ne zaman açılacak. Durumlar vs…..:) (akıllanmayız biz) şu an 4. aşamaya gelindi. yakında sonuç açıklanma tarihi tartışması başlar. -
@Mehmed-Kemal bir konuda eleştiriniz varsa, eleştiriye sebep olan şeylere ve çözüm önerilerine yer vermek, yaptığınız eleştiriyi daha manalı kılar ama daha manalı olmak gibi bir amacınız yoksa o da sizin bileceğiniz iştir, her sınav döneminde bu paylaşımlar olur ve bunlar gayet normal şeylerdir, ha bu arada parantez içinde "akıllanmayız biz" demişsiniz, bence buradaki topluluk adına değil kendi adınıza konuşun, akıllanmamak gibi bir huyunuz varsa bunu da bilmek zorunda değiliz.
-
@sınavzedee Teşekkür ederim. Önerinizi değerlendireceğim.
-
@Mehmed-Kemal
Her şey için "süreç" vardır illaki. Ancak, "haksızlık" sürecin aşaması olarak sayılmamalı ve giderilmesi için adımlar atılmalıdır.
"süreç" kimseye haksızlık edilmeden tamamlanmalı. Sizce yanlış mı düşünüyorum.? -
Sırf bu başlık icin üye oldum arkadaşlar. Ilk tecrübem ama bende 28 le kapatır demistim. Sınava girmeden once gecen senenin 23le kapattığı söylenmişti çünkü. Inanılmaz genel.bir sinavdi. Detay çalışanlar olarak cuvalladik. Suan turkce dahil 23.5 hesapladım. Sizce oluru var mi? 23 disinda 3 tane cevabı da jürinin merhametine bıraktım. Onlardan 2 gelirse 25 rahat olur ve mülakata kalirim. Gelmezse canim sağolsun bi dahakine daha azimle daha bilinçli çalışmaya devam...
-
@Snotz çok doğru. Haksızlığa uğramanın ne demek olduğunu ben çok iyi bilirim. 3 defa mülakattan elendim. 2012 de benim yerime girenlerin çoğu hapiste. Bizim hakkımızı yediler ama bize hakkımız iade edilmedi. 2014 te de elendik 2015 te de. Allaha havale ettik. 3 ünlük fani dünyada yesinler bakalım hakkımızı. Yarın hakkın divanında verirler hesabını
-
@Mehmed-Kemal
İşte sırf bu yüzden Vatandaş olarak her işimizde hakkı savunmak gerekir ki hakkı savunanlar artsın.
Herkes öyle yapıyor bende yapayım demek haksızlığı artırmaktan başka işe yaramaz.
Her şey bir adımla başlar.
Allah için hakkı savunmak ve ayakta tutmak büyük bir şereftir. Allah, hakkınızı tez vakitte size ihsan eder inşallah.
Hakkınızda hayırlısını diliyorum. -
@Snotz Amin kardeşim. Cümlemiz için.
-
arkadaslak kaymakamlik adaylari sube mudurlugune yazdim. cevap gelince paylasacagim
Merhaba,
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinden mezun olup, Mülki İdare Amirliği Hizmetleri sınıfında görev yapan personelinizin olup olmadığı konusunda tarafıma bilgi verilmesini, personel bulunmamakta ise Kaymakamlık adaylığı sınavına hazırlanmakta olan insanları maddi ve manevi zarara uğratmamak adına bakanlık sitenizde mevcut olan "Anadolu Üniversitesinin “İktisat Fakültesi” (uzaktan eğitim) ve “İşletme Fakültesi” (uzaktan eğitim) bünyesindeki tüm bölümlerden mezun olanların müracaatları kabul edilmektedir." ibaresinin Bakanlığınız İnternet Sitenizden kaldırılması hususunda gereğini emir ve müsaadelerinize arz ederim.
-
@nurullah saçma sapan sorulardan ziyade bu şekilde bilgi edinmek en doğru yol. Bravo hocam.
-
@butimar hangi iki soruyu jüriye bıraktınız?