2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@snotz kardeşim öncelikle paylaşımın için teşekkürler. Birşey sormak istiyorum rant sorusunda tartışmalı olan kısım nedir? İlk defa tartışmalı olduğunu okudum. Gözden kaçan bi durum mu oldu diye sordum.
-
@görünür-el
Tartışmasız Sorular
Tarih
1-Cumhuriyetin İlanı 2
2-Bozkurt-Lotus 3
** Demokratikleşme ve İnsan Hakları**
1-BM Genel Kurulu- Genel Kurul 2,5
2-İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi 2,5
3-Mülkiyet hakkının sınırlanması – Kamu Yararı 2,5
4-Protokol sorusu – 14 Nolu protokol 2,5
Türkiye Ekonomisi
1-Ytl'nin Tedavüle girdiği tarih - 2005 2,5
2-En son dış ticaret fazlasının kaydedildiği yıl - 1946 2,5
3-Güçlü ekonomiye geçiş programı sonrasında uygulanan döviz kuru – Dalgalı Döviz Kuru 2,5
Anayasa ve İdare Hukuku
1-Grev yasağı- Süreklilik 2,5
2-Üniversiteler,Odalar ortak ad : Hizmetsel yerinden yönetim kuruluşları 2,5
3-Kalkınma ajansları - Kalkınma Bakanlığı 2,5
4-İdari işlemle yapılan ... - Fonksiyon gaspı - Yokluk 2,5
5-Kişisel verileri koruma kurumu 2,5
6-Milletvekili itirazı - 7 gün 2,5
7-Danıştay incelemesi - 2 ay 2,5
8-Başbakan veya bakana hitaben vs. - Soru 2,5
9-C.B. seçim yenileme - 45 gün 2,5
10-Bilgi edinme talebinin reddi halinde itiraz - 15 gün 2,5
11-Disiplin cezası silme - 5 yıl 2,5
12-Bakanlık ana hizmet,yardımcı vs. - Bakanlık merkez teşkilatı 2,5
13-AKDK - Başbakanlık 2,5
14-97 mv çıkaran yerin en fazla seçim çevresi - 3 2,5
15-İlçe belediye başkanı görevden uzaklaştırma - İçişleri Bakanı 2,5
16-Köy kanununa göre nakdi cezalar nereye gelir kaydedilir - Köy sandığı 2,5
17-10.000 üzeri kurulması zor. kom. - Plan ve Bütçe Komisyonu - İmar Kom. 2,5
18-B.Belediyesi Genel sekreter ataması - İçişleri Bakanı 2,5
İktisat
1-IS-LM genişletici maliye politikası – Tam Dışlama 2,5
2-c=0,8 2,5
3-Optimal x miktarı - 5 2,5
4-Refah sorusu- ? 2,5Tartışmalı Sorular
Türkiye Ekonomisi
1-Kitlerin hisse senedi satışı vs... - 2,5
İktisat
1-"Çalışanlar+işsizler+işsiz olup çalışmak istemeyenler" ortak adı - 2,5
2-Birilerinin gizli eylemleri sonucu başkalarının ödentilerinin etkilenmesi- 2,5
Türkçe
1-Sıralı Cümle(Osmanlı devletinin istanbul'dan önceki başkenti..) 2,5
2-Yazarın Özellikleri (izlenimleri değiştirerek,çarpıtarak dönüştürür) 2
3-Noktalama (")(.)(")(,)(...) 2,5
4-Bir resim bin kelimeden .... 3
5-Boşluk Doldurma ( Film seyrederken vs.) 2
6-Kalın çizgilerle belirtilip kadınlardan fazla bahsedilmemesi 3Soruları, tartışmalı ve tartışmasız olarak toplu halde görmek isteyen olur diye paylaşmak istedim. Yanlış olduğunu düşündüğünüz soru varsa düzeltebilir veya yerini değiştirebilirsiniz.
-
@snotz Yok hocam bayadir takip edemedim de en son biraktigimda 450 kesindi baska bir cozum mu cikti diye sordum.
-
Arkadaşlar Sınav 1. İle 100. sü Türkçe dahil 78 ham puan ve üzerinde olur. 101. ile 200. sıralama Türkçe dahil 75 ham puan civarı olur. 201. 300. Türkçe dahil 69-74 ham puanda olur. 301. ile 400. sıra da Türkçe dahil ham puan 65- 68 ham puanda olur. Toplam 26 net yapan alan ağırlıklı en iyi arkadaşlar 301-400 kategorisinde kendine yer bulur. Kalın sağlıcakla...
-
@gökbörü nasıl bu kadar emin konuşabiliyorunuz.
-
@fc-real-gdp Tecrübe
-
@FC-Real-GDP Kaldı ki tahminim çok uçuk bir tahmin değil yazdıklarımdan 1-2 puan veya +-1 net farkeder. Durum aşikar ben de isterim 23-24 doğru ile kapatsın ama böyle olmayacak malesef çok üzülerek söylüyorum bunu.
-
@snotz Arkadaşlar yine polemik olacak belki ama şu iktisattaki işsizler sorusunu ösym bilerek sordu, literatürdeki karmaşayı bildiği için. Nurdan Arslan hoca ,Erdal Ünsal gibi gibi hocalar hep farklı tanımlamalarda bulunmuş Mahfi EĞİLMEZ üstada da soru doğru bir şekilde aktarıldı ve cevap olarak işgücünün istenebileceğini belirtti kendisi, diğer kurumsal olmayan sivil nüfus olmaz dedi. Ancak Nurdan hocanın kitabında başka kitaplarda da kurumsal olmayan sivil nüfus, aktif nüfus cevapları geçiyor. Hatta aktif nüfusun işgücünü ifade ettiğini söyleyen yazılar dahi mevcut.Bir de şunu söyleyen hocalar var işsiz olup da çalışmak istemeyenler iradi işsizdir ve işşizler kategorisi gayri-iradi ve iradi işsizlerden oluştuğu için ösym laf kalabalığı yaptı aslında çalışanlar+işsizleri= Toplam işgücünü soruyordu diyenler de var bakalım ne olacak.
-
@gökbörü Tecrübenize illa ki saygımız var lakin siz tecrübelisiniz 26 diyorsunuz, diğer tecrübeli arkadaş 24 diyor diğeri 25. Siz böyle yaptıkça sınırdakiler iyice geriliyor
-
@gökbörü hocam toplam iş gücü cevabı alternatif cevap olma olasılığı sizce var mı?
-
@yörük20 Ben öyle yaptım yalnız yanlış olduğu kanaatindeyim. Kurumsal olmayan nüfus/ kurumsal olmayan sivil nüfus/ Aktif nüfus Nurdan Arslan hocayı ve birkaç hocayı baz alırsak kitaplarında böyle bahsediyorlar cevap bunlardır diye düşünüyorum.
-
@gökbörü Erdal Ünsal okulda ve kitabında neden kurumsal olmayan sivil nüfus dedi? Nurdan Aslan'ı okumadım ama kitabında kurumsal olmayan sivil nüfus yazdığını söyledir. Ne oldu da bu insanların bu konuda fikri değişti acaba? Ben şu kadarını diyeyim bu soru belki de alternati cevabı en fazla olan soru. Ama o hocalar Bunu demedi yaklaşımı gerçek değil.
-
@yörük20 Bi de 3-Noktalama (")(.)(")(,)(...) sorusunda (.) yerine (!) olmayacak mı? duygu belirttiği için???
-
@görünür-el Ne demek istedin tam anlayamadım açıkçası.
-
soruda işsiz olup çalışmak istemeyenler diyor fakat tüik tanımlarında işsiz olup çalışmaya hazır olanlar işgücüne dahil edilmiyor. çok muallak soru gerçekten.
İşgücüne Dahil Olmayanlar
İşşiz veya istihdamda olmayan 15 ve daha yukarı yaştaki nüfustur.
- İş aramayıp çalışmaya hazır olanlar
Çeşitli nedenlerle bir iş aramayan, ancak 2 hafta içinde işbaşı yapmaya hazır olduğunu belirten kişilerdir. İki alt başlıkta ele alınmaktadır:
a) İş bulma ümidi olmayanlar
Daha önce iş aradığı halde bulamayan veya kendi vasıflarına uygun bir iş bulabileceğine inanmadığı için iş aramayan ancak işbaşı yapmaya hazır olduğunu belirten kişilerdir.
b) Diğer
Mevsimlik çalışma, ev kadını olma, öğrencilik, irad sahibi olma, emeklilik ve çalışamaz halde olma gibi nedenlerle iş aramayıp ancak işbaşı yapmaya hazır olduğunu belirten kişilerdir. - Mevsimlik çalışanlar
Mevsimlik çalışması nedeniyle iş aramayan ve iş başı yapmaya da hazır olmayan kişilerdir. - Ev işleriyle meşgul
Kendi evinde ev işleriyle meşgul olması nedeniyle iş aramayan ve iş başı yapmaya da hazır olmayan kişilerdir. - Öğrenci
Bir öğrenim kurumuna devam etmesi nedeniyle iş aramayan ve iş başı yapmaya da hazır olmayan kişilerdir. - Emekli
Bir sosyal güvenlik kuruluşundan emekli olduğu için iş aramayan ve iş başı yapmaya da hazır olmayan kişilerdir. - Çalışamaz halde
Bedensel özür, hastalık veya yaşlılık nedeniyle iş aramayan ve iş başı yapmaya da hazır olmayan kişilerdir. - Diğer
Ailevi ve kişisel nedenler ve bunun dışındaki diğer nedenler ile iş aramayan ve iş başı yapmaya da hazır olmayan kişilerdir.
- İş aramayıp çalışmaya hazır olanlar
-
@yörük20 Cümleyi hatırlıyor musunuz?
-
@larendeli (")
(") Ben de babam gibi olacağım (!) (") -
@gökbörü Aynen oyle hocam iradi issiz var is aramayanlar kurumsal olmayan nufusta geciyor kaynak tuik
-
@kombassankoma, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
Arkadaşlar daha önce de söylemiştim 9 eylülde sınav olacak protokol imzalandı dendi içişlerinde çalışan bi arkadaş tarafından bana 2 hafta önce kadar. Hala durum aynı.
@kombassankoma kardeşim sınavın ne zaman açıklanacağı hakkında bir duyumun var mı? halihazırda 18. günü bitirdik..
-
Ahmet nohutcu 27 ile kapatır demiş be düşünüyorsunuz?