3 HAZİRAN 2017 Hakimlik Sınavı
-
@svcihanim kesinlikle aynı şekilde düşünüyorum sınav olmucaksa da yok desinler ki insanlar farklı ihtimaller üzerine gidebilsin bu şekilde ne çalışmak mümkün ne de durmak
-
Ilan gelirse adli garanti de idari hakkında bi fikrimiz olsa çok şahane olur. Şayet meslekten ihraç edilenlerin yeri dolacaksa idari hakimlik için de kontenjan olur da kaç kişi olur onu bilemedim. Bir an önce @paretowilfredo dan duyum gelse de biz İİBF mezunları için de bir umut olsa
-
@canaycan facebook grubundan bi arkadaşım avukat bir kadinin yazisini paylasmisti benle esim bakanliktan bizzat aldi bilgiyi 200 idari 100 de kaymakamlık diye yazmis p.scren ile atmislardi bana da, söylentiler var da açıklama yapmalari lazim.İhraçlar gelecek dendi MİT hsyk atiyor hsyk mite oradan da ses yok. Yeni ihraç ciddi anlamda bekleniyor mu biliyor musunuz bu ay içinde khk kar gelir mi ?
-
@svcihanim ihraçlar hakkında kesin şu olur diyebileceğim bi bilgim yok ancak yargının temizliği henüz bitmiş gibi görünmüyor tespit edildikçe ihraçlar da gelecektir. Umarım o avukat hanımın söyledikleri çıkar tez vakitte. Kurumsal bir açıklama olsa hepimizin yüreğine su serpilecek söylentiler böyle ayyuka çıkmışken insan yetkili bir ağızdan birkaç cümle duymak istiyor
-
@canaycan idariden ihraç edilen kişi sayısı çok azdı daha sonradan degismediyse duyum adli bencede kesin olur ama idari konusunda kimse net değil
-
Son hakimlik sınavına giren arkadaşlar rica etsem hmk dan hatırladığınız kadarıyla hangi konulardan soru gelmişti paylaşabilir misiniz benimle
-
@yourdreams o konuda katılıyorum idari bir muamma şu durumda. O yüzden paretodan bilgi bekliyorum onun duyumlarına güvenim tam
-
@canaycan şuradan bir ay önce 1,200 kişilik bir ihraç yolda deniyordu polis arkadasimla da konuşmuştum durumu ayni şeyi söyledi. gecen gün hakim bir arkadaş 200 civari deniyor dedi . haberlerde gormussunuzdur 400 kişilik bir kriz var. Yani ben cikamiyorum isin icinden .Ohal bu yil sonuna kadar gidecek gibi görünüyor ne dersiniz bu konuda ? Bi de yanlis hatirlamiyorsam radikal akademinin da dagittigi reklam kagitlarinda 5.000 hakim savci alinacak yazıyordu 2017 'de . Tamamen reklam kokan hareketler mi denir yoksa bu kadar net bir rakami vermek için yürek mi yemiştir ? Baktiginizda 16 bin personelin 5 bini hakim savci çok da olagandisi görünmüyor .2008 de hakim-savci yrd. geleceğini de hesap edersek yüksek alimlarin son yili denebilir belki de.Ne diyorsunuz ?
-
@canaycan sağolsun sorusturuyoruz netlesince durumu paylaşacagim demişti,beklemedeyiz..hocam inşallah size de acilsin 200 değil 300 acilsin.
-
Evet ona güveninimiz tam
-
@svcihanim 5000 çok büyük bir rakam bir dersanenin duyumlarına güvenmemeyi biz iibfliler iyi bilir ancak bir yandan da ihraç edilenlerin yerini henüz stajını bitirmemiş hakimlerle doldurduklarını düşünürsek ihtiyaç olduğu aşikar bu alımlar ve ihraç konusunda net bir şey söylemek zor. Ancak şu kadarını söyleyebilirim bir takım işler çevirerek bir takım örgütlere mensup olarak hak etmediği yerde olanlar er geç tespit edilip hak ettiği ceza ile cezalandırılcaktır
-
@svcihanim inşallah bizim de umudumuz o yönde bu hayalle uyuyup bu hayalle uyanıyorum hayırlısıyla rabbim nasip etsin
-
@canaycan c.b daha cok isimiz var,temizlik devam edecek dedigine gore bence de yargida da kamuda da noktalanan birşey yok temizlik konusunda. bu kopya soru çalma durumlarindan 82 kişinin sanirim iddianemesi hazirmis dun geçiyordu haberlerde.lâyik olduklari yeri bulacaklar inşallaah.
-
Bu 5000 kisi meselesi sadece dersanelerin sisirme haberi degil diye biliyorum. Tabi 5000 icine idari+adli diye dusunursek, 3700 u zaten 24 aralik ile alinacak. Geriye kalir 1200. Yani eger ihraclar devam ederse mayis sinavi olabilir. Aksi halde imkansiz geliyor bana. Ki ihrac olacak gibi duruyor. O zaman bu 1200 rakami artabilir. Devletin her zaman yedekte hakim-savci adayi bulundurmasi da gerekir. Bir de bu var. Akademi bos kalmamali. 24 aralikla giren avukatlar bir an once meslege baslatilirlar. Onlardan yer boşalır.
-
Mayısta sınav yokmuş netleşmiş. Kesin
-
@siddharta 5000 i sadece 2017 yili içinde olarak vermiş reklamda. Bu aralik hariç. 16 bin personel alacagiz demişti bakan oranlandiginda imkansiz değil gibi.hatta mayis sinavi olursa uç bin aralikta iki bin seklinde olabilir.Ayrıca avukat adliden 50 ile mülakata kaldiklarina bakilacak olursa avukatlar icin olmayabilir deniyor şuanda görünürde bir tek acilirsa da adli mezun kesin gibi duruyor.Adli de acik bu yilin sonunda da bitmez.idari muamma...
-
@sezginci kaynağiniz nedir ?
-
2016 aralık mülakat sonuçları açıklanmadan yeni alımın olmayacağını söylüyorlar
-
@sezginci tamam
-
@sezginci Daha önce açıklanmadan yapıldığı oldu.Bu bir gerekçe değil.