3 HAZİRAN 2017 Hakimlik Sınavı
-
@Suigeneris Yok ben baktım da sadece anayasa değil mesela themis'in kitaplarında idare, idari yargı, ceza filan da güncel değil. Justice mesela 2016 ağustos baskı. Hatta şuan bölge adliye ve idare mahkemelerinin işleyişiyle ilgili bir kanun tasarısı sunuldu, o da cmk'da bir sürü değişiklik yapacak. O yüzden biraz daha beklemeyi düşünüyorum.
-
@Meliss themisin en son setleri mevcut bende nasi güncel değil . İdare de hep işlenmiş gunceller. Jandarma ile hukumler . Devlet memurları hızmet sınıfları felan . İdari yargıda yeni değiştiği için askeri mahkemeler kalktığı için o anlatılan bölümlerin kalkması lazım. Ceza genel hükümlerden mı bahsediyorsun bide . Cezada güncel uluslar arası adlı işbirliği dahil herşey anlatılmış. Ben okuyorum kitapları yani . Bi anayasa themis güncelliğini yitirdi oda kitaba not alınarak düzeltilebilir . Mesela themis idare hukuku notları eylül 2016 baskısı en guncelii .
-
@Suigeneris İdare hukuku notları eylül 2016 basımı, o tarihten sonra özellikle 2017'de devlet memurları kanununda çok değişiklik oldu. Ceza genel temmuz 2016 baskı, o tarihten sonra onda da 3 madde değişmiş, hadi o bişey değil, kanundan da bakılır. Ceza özel temmuz 2016 baskı, o tarihten sonra bir sürü maddede değişiklik oldu. Anayasa hakeza. Yani yine değişiklik olan bazı kitaplar var.
-
@Meliss detaylandirinca haklısın tabi sende . Ayrıca ben idari hakimlik sizde adliye hazirlaniyorsunuz sanırım . Kanunların 1 tanesi bile değişse adli için devrim olur bu . Haliyle çok önem teşkil eder senin için .
Ayrıca şimdi devlet memurları kanuna göz atıyorum da 2017 yılının ocak ayı başında 1-2 madde ibareden kaldırılmıştır . Onun dışında hiçbir şey olmamış. Nasi birçok şey değişmiş acaba Melis hanım bilgilendirir misiniz? -
@Suigeneris Tabi ki suigeneris bey/hanım şimdi idare hukuku notları eylül 2016 baskı, eylül 2016'dan itibaren 48, 125, 36, 152, 122, Geçici madde 41 değişmiş veya kaldırılmış, tam içeriğine bakmadım. Mevzuat.gov.tr'den indirip en sonda değişiklik kısmına bakıyorum. Artı (I) sayılı Ek Gösterge Cetveli, (II) sayılı Ek Gösterge Cetveli ve (IV) sayılı Makam Tazminatı Cetveli'nde değişiklikler olmuş. Sizce bunlar az mı?
-
Adım sadık Melis hanım
Cetvellerdn bugüne kadar soru gelmiş mı gelmemiş biliyoruz . Geçici maddeden soru gelmiş mı gelmemiş biliyoruz . Osym daha çok uygulaması sürekli değişen hüküm ve maddeleri değilde . O kanun için temel yapı taşı sayılacak kanun ve maddeleri sorup durmuş 10 yıldan beri . Siz çok üstüne gitmissiniz Yada idari hakimlik icin bu saydiklarinizz beni ilgilendirmiyor diyeyim . Size de haksızlık etmiş olmayayım Melis
hanım nasıl olsa adli hakimlik bire bir kanuna çok müsait bir sınav. -
@Suigeneris Memnun oldum Sadık Bey. açıkçası sınava ilk defa giricem ben de, siz benden daha tecrübelisinizdir, ama ben de güncel olsun diye çabalıyorum kitaplar, çalışma sürecinde uğraşmayayım diye. Ama dediğiniz gibiyse doğrudur, o zaman o değişikliklerin çok da bir önemi yok. Teşekkür ediyorum bilgilendirdiğiniz için. Kolay gelsin, gönlünüzden geçenin gerçek olması dileğiyle..
-
@Meliss hanım rica ederim . Ayrıca çok teşekkür ederim . HAKİME HANİM FELAN
-
@Suigeneris inşallah
-
Sınava giren arkadaşlara geçmiş olsun. Hatırladığınız soruları bekliyoruz.
-
Arkadaşlardan ilk aldığım feedback önceki sınavlara göre farklı tarzda bir sınav olduğu.
-
@aliveli hocam tahmin ettiğim gibi .. artık konu bilgisi olcuyor osym . Soru bilgisi değil .
-
aym üyelerinin görev süresi, derneğin kendiliğinden sona ermesi halleri, idarede belediye kanunundan gelmiş sorular, tarih soruları yine kpss deki gibi yorum sorularıymış. Genel olarak sınavla ilgili bilgiler bu şekilde.
-
@kilici çok zormuş sınav .
-
Gizli oyla yapilir?
Milletvekilliginin bagdasmazliktan dusurulmesi.
Ictihadi birlestirme karari 1 ay icinde resmi gazetede yayimlanir.
Tbmm'nin gorevlerinden degildir? Milletlerarasi antlasmalari onaylama.
Kanun Tasarisi-Bakanlar Kurulu
Kadastro 20 yil
Anayasa Mahkemesi uyeligi 12 yil
-
Hangisinde dernekler kendiliginden sona ermez ?
Belediye baskaninin gorevine son veren haller nelerdir gibi oncullu bir soru.
Hangisinda vesayet iliskisine ornek.yoktur.oncullu sorusu 1 ve 2 dedim onculler cok karışık hatirlamiyorum. (Siklarda yine bol bol.belediye )
Belediye kanununa.gore gensoruyla alakali.oncullu soru vardi.
-
Soruların tarzı biraz değişmiş ama keşke önceki dönemler gibi örnek olay filan sorsalar.
-
ortak alan/ anayasa
cb resmi gazetede kanunları yayım 15 gün, mülkiyet hakkı sınırlama sebebi kamu yararı, hangisi anayasada yargı kısmında düzenlenmemiştir YSK, hangisi anayasada hem yetki hem görev olarakdüzenlenmiştir (öncüllüydü, yalnız yasama) anayasa mahkemesi üyeleri kaç yıllığına seçilir 12 -
HAKİMLİK SINAV SORU VE CEVAPLARI
-
Destanlarda hangisinden söz edilmez? - HAÇLILARLA MÜCADELE ( haçlılarla mücadele islam sonrası bir kavramdır.)
-
Nizamiye Medreselerinin özelliği değildir? - İLK MEDRESE OLMASI ( islam tarihinden beri medreseler vardır. Ancak Nizamiye dünyanın ilk üniversitesidir. )
-
Firdevsi Şehnameyi kime sunmuştur? - GAZNELİ MAHMUD
-
- Mahmud ıslahatı değildir? - MÜHENDİSHANEİ BERRİ HÜMAYUN ( bu okul 3. Selim dönemidir.)
-
Osmalının batıdan etkilenmesinin sonucu değildir? - KAPİTÜLASYONLAR ( ilk kapitülasyonlar 1535'de Kanuni Fransaya vermiştir.)
-
Hangisi Atatürk dönemi değildir? - SANAYİİ NEFİSE MEKTEBİ ( Bu okul 1883'te Osman Hamdi Bey tarafından açılmış ilk güzel sanatlar fakültesidir.)
-
Paraya yön veren kurum hangisidir? - MERKEZ BANKASI ( merkez bankası 1930'da diğer bankalara kredi vermek, Türk parasının değerini korumak ve devlet adına para basmak amacıyla kurulmuştur.)
-
Amasya görüşmelerinde hangisi konuşulmamıştır? - MECLİS BAŞKANLIĞI ( Bu konuyu Mustafa kemal mebusan meclisi seçimlerinden sonra istanbula gidecek vekillere tembihlemiştir.)
-
Osmanlının iskan politikasıyla ilgili değildir? - İSTEĞE GÖRE YERLEŞTİRME ( iskan politikadında öncelikle göçebe yörük Türkmenler tercih edilir.)
-
Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası kurulduğu sırada dış politikada yaşanan sorun hangisidir? - MUSUL SORUNU ( terakkiperver 1924'te kurulmuştur. Bu sıralarda musul için ingilizlerle haliç konferansı yapılmış ve ingilizler anadoluda nasturi isyanını çıkartmışlardır.)
-
İtilaf Devletleri ve İstanbul Hükümetinin saltanat ve hilafetin tehlikede olduğu şeklindeki kışkırtmalarıyla Anadoluda hangisi olmuştur? - TBMM'YE KARŞI AYAKLANMALAR ÇIKMIŞTIR.
-
Milli mücadele döneminde İtalya ile ilgili hangisi doğru değildir? - BÜYÜK TAARRUZDAN SONRA ÇANAKKALE BOĞAZINA SALDIRMIŞTIR. ( italya 2. İnönüden sonra Anadoludan çekilmeye başlamış, sakarya savaşından sonra tamamen çekilmiştir. Çanakkale boğazına saldırması trablusgarb savaşı sırasında bizi uşiye mecbur bırakmak içindir.)
-
-
borçlar
1)kefalet -kefilden faiz istenemez
2)karma sözleşmeler olmayan-lisans sözleşmesi
3)ön sözleşme- ??? 3.Kişi ile sözleşme yapılamaz gibi seçenek vardı
4)temsil-bağışlama sözü vermede şekle tabi değildir???
5)ibra-şekle tabi değil
6)zarar-olumlu olamaz
7)alacağın devri-kanuni devirde ivaz olmaz