2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
@duyumcubaba bir soluklansaydin bir kaç saat olmuş hesabı açalı.
-
@öktem_ilteriş dur bi su iç terin soğusun demi
-
benim tahminlerim bunlar, herhangi bir kaynağım yok bence yani kaymakamlık sınavı Ekim Kasım hakimlikte Kasım - Aralık bandında olur bence.iyi çalışmalar.
-
@duyumcubaba ilk mesajında kaymakamlık sınavı eylülde demişsin, ikinci mesajında ekim kasım. İlk mesajında sanki bir yerden öğrenmişsin gibi yazmışsın, ikinci mesajında kaynağım yok demişsin. Sen kendi içinde bile çelişirken buradaki insanlar senin bu yazdıklarının hangisine inansın?
-
hakimlik ve kaymakamlik için yaş şartı sınav ilanının geldiği tarih itibariyle mi baz alınıyor yaşım 34 Ocak 88 doğumluyum
-
@mülki_amir_22 31 Aralık 2023'e kadar yapılacak tüm kaymakamlık sınavlarına girebilirsiniz. Bu sene yapılacak sınavın ilanında "01.01.1987 sonrası doğumlular", 2023'te yapılacak sınavın ilanında ise 01.01.1988 sonrası doğumlular" şeklinde belirtilir.
-
@mülki_amir_22 bende 1988 liyim.. 2022 den 1988 i çıkarınca yaş 34 oluyor… bu demektir ki 2022 ve 2023 te yapılcak sınavların tamamına son defa girebileceğiz.. sene önemli hocam gün ay değil..
-
Arkadaşlar idare hukuku dersine akademik kaynaklardan çalışsak müfredat dışına çıkar mıyız ben de birkaç tane hukuk fakültesi kitaplarından var da
-
@saystowin Temeliniz varsa aksine daha iyi olur. Bazen fakülteden kalma pratik kitaplarına bakıyorum ben de, gayet faydasını görüyorum. Kemal Gözlerin idare kitaplarının da vaktinde epey faydasını görmüştüm, tavsiye ederim
-
@saystowin sınava hazırlık kitaplarından çalışsan daha iyi olur akademik kitaplar yoğun ve işin teorisini sana açıklar ama sınava hazırlık kitapları sana mevzuatı da verir akademik kitap 1 madde üzerine 1 saat yoğunlaşır
-
Yok mu bir haber?
-
@thesalvatore sonbaharda.
-
Peki sınavı kazandıktan sonra, staj aşamasında atama yapılmadan hükumet ve cumhurbaşkanı değişirse, yeni cumhurbaşkanı ve hükumet bu eski dönemde staj yapanları atamama veya zorluk çıkarma durumu olabiliyo mu
-
@zali Sınavı kazanacak seviyeye geldiğinde bu soruya kendin cevap vereceksin, çalışmaya devam hocam..
-
@öktem_ilteriş sınavı kazanacak seviye ile ne alakası var hocam bunun. "Müzik değişince dans da değişir" bu kadar nettir bu.
-
@oguzhan öncelikle kaymakamlik, güvenceli meslek memurlugudur. Istisnai memuriyet değildir 657 sayılı kanun, 5442 sayılı kanun, 3 sayılı CBK, ... vs. okunursa mesleğin müzikle dansla ilgisi olmadığı anlaşılacaktır.
-
@zali mülakatı geçtikten sonra aday Memursunuz, hangi hallerde memuriyete son verilir, hangi usulle son verilir, yada diyelim siyasi saikle memuriyetten çıkarildiniz, idarenin bu işlemi hangi yönden sanattır?
Okuyarak çalışarak cevaplar üretiriz, güncel siyasi olaylara çok takılmayın sınav sürecinde nacizane tavsiyem. -
@öktem_ilteriş cidden öf yani şu sınava çalışan herkesin bileceği cümleleri yazınca bu işler değişmiyor. Örneğin hükumet gidecek mevcut üst düzey bürokratlar gitmeyecek yani he? Hele ki bizim ülkede.
x partisi dönemi kaymakamları y partisi gelince göreve devam ediyor mu sanıyorsunuz siz bu mudur yani? Bunun bi elin parmaklarını geçmeyen istisnaları olabilir ancak bu durum değişmedi değişmez. Çoğu geri hizmet yapar budur bunun olacağı. O da ifşa olmayıp görevde kalanlar ve gerçekten o mesleğe hak ederek girenler için geçerli.
Güvenceli memur -
@oguzhan okumak başka anlamak başka, sen de haklısın..
-
@öktem_ilteriş Okumak başka, anlamak başkaymış kural başka uygulama başka olduktan sonra ne alaka şimdi bu cümle. hemen de bi klişe klişe cümleler