2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
@oguzhan hocam siz cevabı biliyormuşsunuz demekki, daha niye sordunuz ki ayrıca diğer arkadaşın dediği doğru, sınavı kazanacak bilgiye sahip olunca yani 657 sayılı DMK , 3 Sayılı CBK ve diğer mevzuatlara da hakim olunca memuriyetinizde haklarınız nelerdir, değildir öğrenirsiniz. Kaymakamlık istisnai memuriyet değildir, dediğiniz gibi her gelen hükümet kaymakam değiştirmeye kalksaydı bu ülkede ilçe yönetecek kaymakam kalmazdı, bu yüzden de kaymakamlık güvenceli meslektir, her gelen hükümetin kafasına göre görevden alıp göreve atayacağı bir meslek değildir. Eğer dediğiniz gibi olsaydı 1-2-3. Sınıf ilçeleri yönetecek kaymakam nereden bulunacaktı, e tabi 2 bine yakın kaymakamı tasfiyeden sonraki sene 2 bin kaymakam alımı yapıp 20-30 yıllık tecrübeyi 1 yılda sağlarız diyen olursada o kadarına da bişey demeyi verelim naçizane tavsiyem de şudur ki, üzüm yetişmeden, üzüm mü yesem, bağcıya mı yönelsem diye düşünmeyin. Önce bir üzüm yetişsin
-
@bitmediniz hocam ne sorması ya ben değilim soru soran falan. Ben diyeceğimi dedim ama inatla anlaşılmak istenmiyorum hala daha bilmiyormuşuz gibi yok güvenceli meslek yok 657 yok bilmem ne... ben diyorum geri hizmette kalırlar, siz anlıyorsunuz başka bir şey öyle ki iki de bir "istisnai memur değil" demeyi gerekli görüyorsunuz. illa söyleteceksiniz yani, bugün geri hizmette olmayan üst düzey bürokratlardan kaçı önceki dönemden? Bizzat kendileri ifade edenler var bunu. neyin tantanası bu. Bu böyledir şimdiye has bir durum da değildir. Cevap doğurtacak msj gelmesin artık lütfen.
-
@zali ne sacma sorular ? Aklınızı çalıştırın biraz, sınava girmissin, ustune mülakata girmişsin kazanmissin yani ortada kazanılmış bir hak var, ne diyecekler siz diger iktidar döneminde sınav kazandınız biz sizi atamiyoruz mu?
-
@oguzhan mülki idare amirleri atama değerlendirme ve yerdeğiştirme yönetmeliğini oku kardesim senin tabirinle değil geri hizmet kim gelirse gelsin ileri ileri gideceğini anlarsın
-
Yani böyle mevzuat yazan, ortaya teorik bilgi saçan arkadaşların iyi niyetli yaklaşımlarının umarım realist çerçevede bir karşılığı vardır. Benim dediğim şey atandıktan sonrasıyla ilgili değil. Sonuçta siz sınavı kazansanız bile, sizi yeni gelen (eğer olursa yani) cumhurbaşkanı atayacak. Pragmatist açıdan ( ideal hukuk dünyasında değil ! ) neden yeni gelen bir hükumet, bir cumhurbaşkanı rakip tarafa yakın olduğu "varsayılan" insanları olduğu gibi, hiçbir zorluk çıkarmadan atasın. Sonuçta kaymakam, ilçede cumhurbaşkanın vasıtası.
-
@finansalanaliz Buradaki soru zaten aklı çalıştırmaktan kaynaklanıyor. Şüphe bu yolla üretilir. Asıl iyi niyetle, hiçbir şeyden şüphe etmeyen, çekincesi olmayan insanın aklını çalıştırıp çalıştırmadığının sorgulanması daha hakkaniyetli olabilir. Ayrıca mesele sadece son raddeye gelip o noktada atamaması değil. O noktaya gelene kadar 2 yıllık bir staj süreci var. O sürede de yeni gelen kadrolar, amirler zorluk çıkarıp, eften püften bir sebep bulup, atmak ve atamamak için bir bahane kollarlar mı , soru buydu.
-
Bu ileti silindi! -
@oguzhan uslubun çok seviyesiz, o dibe inemem ben ama "sen o yönetmeliği geçen seneki sınavda duyana kadar" demissin ya hani, geçi mülakatı gecemedikten sonra bir önemi yok ama senin o sınavda yaptığın derece var ya hah işte onu 10'a böl benim sıralamam oralardaydı..
-
@öktem_ilteriş gün gelir de bizzat bu dediklerimi yaşamaman dileğiyle... takmışsın bir gözlük toz pembe sanıyorsun
-
@oguzhan sonunu düşünen kaymakam olamaz yanlış anlaşılmak istemem, şahsına lafım yok, iyi çalışmalar diliyorum.
-
Yiğit yılmaz 18 Eylül dedi, kendisinin duyumlarına güvenirim, inşallah doğrudur
-
@bitmediniz, içinde söyledi: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
Yiğit yılmaz 18 Eylül dedi, kendisinin duyumlarına güvenirim, inşallah doğrudur
eylül’ün 18’i aynen doğrudur kardeşim..
önce ekim idi
sonra eylül.. 11., 18., 25., günü üzerinde duruluyordu.. 18 eylüle karar verilmiş…
inşalla değişmz.. -
@zeustraus hocam inşallah doğrudur duyum önceki duyumlar olmadı çünkü
-
Celal hocanın yazdığına göre kaymakam adaylığı şubesi de teyit etmiş bu tarihi. Hayırlı olsun.
-
Başta abartıyorsun sandım ama helal olsun ısrarla yaz dönemi sınav olmayacak dedin. Demek ki art niyetle değilsin art niyetlilerle uğraşmak için buradasın
-
@1903bjk-0, içinde söyledi: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
Başta abartıyorsun sandım ama helal olsun ısrarla yaz dönemi sınav olmayacak dedin. Demek ki art niyetle değilsin art niyetlilerle uğraşmak için buradasın
eğer benim için ise yazmış olduklarınız… görevimiz kardesim..
şimdi de yazmış sinava 100 gün kala ne yapmalı saat 21 de instagrama yayına bekliyorm.. sinava 116 gün kala 100 gün kala diyor…
öğrencinin üç kuruşu için kesin snv tarihi sallayıp.. burda itibar görmüş kişilere kendni zorla övdürüp.. gerçek hocalara üstün gözükmeye çalışanlar ile .. mücadeleye devam..hırs…! bütün kötülüklerin anasıdır…
-
Tarihi ilk Yiğit Yılmaz hoca açıkladı hemen sonrasında yayın açanlar Aralık mart Haziran diye diye milletin psikolojisinin içine etti. Şimdi de biz ulaştık öğrendik gibi iddialarda bulunuyorlar. Komik.
-
Öyle abartmaya lüzum yok ama not olarak kalsın çok konuşan değil, işini hakkıyla yapan, destekleyen ve sözünün ağırlığı olan bir insan yiğit yılmaz. Kitaplarını öneriyorum. Çalışan arkadaşlara duyurulur
-
Yok kasım yok aralık en kötü mart ilkbahara yahut yaza derken ösym sınavın 18 eylül de olacağını açıkladı.Herkese hayırlı olsun.
-
Sonunda 18 Eylül 2022 Allah kolaylık ve zihin açıklığı versin