KpssA konusunda 85+ alanlar bi yardım dostlarım. Nasıl?
-
Hocalarım merhabalar, sizlerin bir konu hakkında yardımızı rica etmekteyim. Bildiğiniz gibi ösym artık kpss a sürecinde eskiden olduğu gibi tahmin edilebilirden ziyade daha tahmin edilemez veya farklı bir dil kullanmaya gidiyor. Hocalarım biz hangi kaynağı kullanalım, neyi okumalıyız. Kpss a sürecinde başarılı olmanın yolu nedir. Bizzat tecrübe ediyorum ki çok çalışmak tek kıstas değil. Tüm sene gerçekten hakkını vererek çalıştım %120 mimi verdim ancak istediğim sonuca ulaşamadım. Örnek vermek gerekirse güzel bir takımımız var ancak teknik direktörümüz yok. Okyanusta yönümüzü bilmeden yüzmeye çabalıyoruz sanki. Ösymnin çıkmış sorularını baz alıyoruz ancak onlar bile yeterli gelmemeye başladı. Biz nerede yanlış yapıyoruz. Nasıl çalışmamız gerekli. Bu süreçte 85 puan ve üzeri alan arkadaşlardan nasıl yaptıklarına ve nasıl ders çalıştıklarına nasıl programları olduklarına dair bilgilerini rica ediyorum
-
@rolanart Hocam merhaba. Her ne kadar son yıllarda Kpss soru tarzını değiştirmek gibi anlamsız bir hale bürünse de 20 yıllık müfredat geçmişi olan bir süreç bu. Nasıl her meslek ; adaylarına tabi olacakları konuları ve dersleri sıralıyor ve onları bu sıraya göre sorulara tabi tutuyorsa kpss de böyle bir sınav. 2 yıldan beri kurum sınavlarında çıkan soruları takip ediyorum ve müfredatın dışına çıkan kurum yok denecek kadar az. Kpss soru tarzının sizin çalışma sürecinizi etkilemesini istemem. Tavsiyem, kurum sınavlarına çalışır gibi hazırlanıp dersleri konu konu özümseyip bol tekrar ve soru ile hazır olmanız. Kpss'nin bir sonraki yıl nasıl soru soracağıni tahmin etmek epey zor. Zaten soru ezberle 80 al sistemine ben de karşıyım. Bu yüzden size puandan ziyade dersleri iyice özumsemenizi öneriyorum bu şekilde puan da kendiliğinden artacaktır
-
@rolanart geçen yıl ilk senemde p48te 94 puanım ve ilk 30da sıralamam vardı gerçekten gecemi gündüzüme katıp çalıştım ağırlığı konuya verdim soru bankalarında bogulmadim her dersten tek bir soru bankası seçtim onu çözdüm gkgy için de son 3 ay tarih coğrafya ve turkce konu ve genel deneme şeklinde gittim ben bu şekilde başarılı oldum ancak asıl mesele bence motivasyonu yitirmemek malesef bu çok zor böylesine belirsiz ve yorucu bir süreçte her gün sabahtan akşama kadar masanın başında oturup verimli bir şekilde çalışmak gerçekten büyük iş şimdiki aklım olsa kendimi o kadar hırpalamaz kendime P17 gibi bir puan türü seçer yds ile birlikte ilan beklerdim nitekim öyle de yaptım ve p17+yds ile atandım. Kolay yolu varken zoru seçmenin anlamı kalmadı bana göre. İnşallah sen de en kısa sürede hedefine ulaşırsın.
-
@bts06 bilgilendirme için çok teşekkürler ben bu sene hem alana çalışıp eksik noktalarımı kapatayım hemde yds ye çalışayım diyorum acaba ne kadar gerçekçi olur ikisi birlikte
-
@rolanart bölümün ne ise o alanı çok iyi çalış ama öyle soru bankalarına gömülerek değil iktisatsa iktisat muhasebeyse muhasebe maliyeyse maliye oku çiz yaz en son soru çöz ilave yds koy kenara 1 yil gayet yeterli bir süre 4 alanın hepsinden çok iyi yapacağım diye eziyet etme kendine ha ben ettim çünkü bilmiyordum ilanların içeriğini gerçekten gerek yokmuş
-
@bts06 hocam sizin p14 ve yds puanınız kactı atanırken
-
Arkadaşlar guyu kaybettim şuan icin zaten ilan yok guy gelecek deniyor guya mi odaklanmak mantikli kurum sinavini kaybetme korkusu var birde, kaymakamlik idari hakimlik vs bunlari birlikte götürebilmek cok mu hayal olur ?
-
@tugcelim hocam geçmiş tecrübelerime dayanarak tek bir sınav odaklı çalışılmamalı saydığınız alanları birlikte götürebilirsiniz sadece kararlılık ve sabır ihtiyacınız olan şey