TEZLİ YL KAYDINI SİLDİRİP AYNI ALES PUANI İLE BAŞKA BİR ÜNİVERSİTEYE İKİNCİ KEZ TEZLİ YL KAYDI YAPILABİLİR Mİ?
-
Merhaba arkadaşlar. Ben Eylül/2020 de Tezli YL’ye başladım. İlk sene aldığım dersleri vermedim. Şimdi 3. dönemdeyim ve dönem bitiminde kaydımı sildirip Ocak ayında açılacak olan yüksek lisans alımlarına başvurmak istiyorum. Aynı ales puanımla başvurabiliyor muyum? ALES puanının 5 sene geçerli olduğunu biliyorum ama daha önce kullanılan ALES puanı tekrar kullanılabilir bir bilgi bulamadım.
Ve aynı üniversite aynı anabilim dalının farklı bir bölümüne kayıt yaptırabilir miyim?Bir de askerlik tecilim Ocak/2024 tarihine kadar devam ediyor. Şayet kaydımı sildirip yeni YL kaydı yaptırırsam bu süre uzar mı? 30 yaşındayım.
(Not: Amacım tecil süresini uzatmak değil bölüm değiştirerek yüksek lisansı bitirmek.) -
@kimsenin1i Aynı Ales puanını kullanabilirsin, kaydını silersen tekrar başvuru yapabilirsin, kaydın silinince tecil süren değişir erkene atar yeni kayıtla tekrar tecil uzar 2024ün üzerine eklemez. Aynı anda bir tezli bir tezsiz yüksek lisans yapılabiliyor diye biliyorum.
-
@lafz aynı üniversitenin aynı fakültesine tekrar başvuru yapabilirsin diye düşünüyorum yönetmeliği oku buna bir engel yoktur herhalde tek engel aynı anda iki tezli yüksek lisans yapılamıyor.
-
@lafz bu arada 2024 ün üzerine eklenmez derken kastım şuan var olan sürenin üzerine 3 sene eklemezler süre değişir tekrar 3 sene daha uzatırlar diye düşünüyorum.
-
@lafz o zaman Ocak /2022 de eğitime başlarsam tecil olayındaki 3 yıl 4 ay süresi Ocak/2022’den itibaren başlamış olacak doğru mudur? Ayrıca kaydımı sildireceğim YL’ de geçirmiş olduğum 1,5 senenin bana olumsuz bir getirisi olmayacak öyle mi?
-
Tezli programa kayıtlıyken ikinci tezli programa kayıt yapılamıyor, kayıt sırasında yöksis'ten kontrol edildiği için önceki tezli programdan kaydınızı sildirmenizi istiyorlar
Tezsiz programlarda böyle bir sınırlama yok -
@inwardvision hayır hocam aynı anda demiyorum. kaydı sildirmek koşuluyla aynı ales puanı ile başvurabilir miyim diye sordum.
-
Başvurabilirsiniz hiçbir sorun olmaz
5 yıl boyunca ALES puanı geçerli, sınırsız kullanım hakkınız var -
@kimsenin1i ocaktan başlar herhalde ama bu tecil işini askerlik şubeyle konuşsan kendini sağlama alırsın, benim düşüncem sıkıntı olmaz
-
@inwardvision teşekkürler hocam
-
@lafz haklısınız hocam teşekkürler
-
Hocam merhaba bende de benzer bir sorun var. Şuan yüksek lisans yaptığım okuldan kaydımı sildirip başka bir okula geçmeyi düşünüyorum ancak kaydı sildirirsem tecil sıkıntı oluyor mu? Kaydı sildirmezsem de istediğim okula kayıt yaptıramıyorum. Nasıl bir yol izlediniz siz